Skip to footerSkip to content
Goed verhaal

Maak van je Blue Monday (elke maandag) een Green Monday

GreenMonday-maandag-blog

Dit jaar heeft 17 januari de eer te zijn uitgeroepen tot meest deprimerende dag van het jaar: Blue Monday. De aanhoudende coronamaatregelen maken het er niet beter op. Onze tip om de somberheid te verdrijven? Vergeet Blue Monday, bepaal je eigen pad en zorg dat elke maandag voortaan voor jou een Green Monday is. Laat je inspireren door mooie voorbeelden van professionals die hun eigen pad hebben gekozen en daardoor iedere maandag met frisse energie beginnen. In deze blog vijf redenen waarom je blij wordt van werken voor Maandag®.

1. Je doet afwisselend werk bij uiteenlopende opdrachtgevers

Zes jaar geleden maakte docent Nederlands Marieke Giesen de overstap van een middelbare school naar Maandag®. “Ik heb er nog geen minuut spijt van gehad. De rol van invalkracht past echt bij me. Wanneer ik vijf jaar ergens blijf, word ik onrustig, dan gaat het kriebelen. Afwisseling is belangrijk voor mij. Zet mij morgen voor een volle klas, ik verzin ter plekke wat we gaan doen. Die uitdaging maakt dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.” 

Lees het verhaal van Marieke

2. Je kunt flexibiliteit combineren met de zekerheid van een vast contract

Afwisselende opdrachten en opdrachtgevers, je eigen tijd indelen en toch een vast contract. Voor Kees van Dijk is het de ideale combinatie. Hij verruilde zijn baan als functioneel beheerder voor een parttime opdracht als functioneel beheerder via Maandag®. De rest van zijn tijd investeert hij in zijn eigen bedrijf, waar hij kasten maakt. “Samen zochten we naar de juiste oplossing voor mijn behoeftes: het combineren van verschillende ambities én toch zekerheid hebben. Het grootste voordeel van werken bij Maandag® is dat ik de ruimte krijg, zowel zakelijk als privé. Ik doe iets nieuws, waar mijn hart ligt, maar ik kan ook nog steeds mijn expertise als functioneel beheerder inzetten. Alles is bespreekbaar.”

Lees het verhaal van Kees

3. Je kunt je ambities verwezenlijken

Emin Kececi wil als (inval)leerkracht Engels voor een betere wereld zorgen. Daar gooit hij alles voor in de strijd. Zo ging hij met leerlingen naar het hoofdkantoor van Google, en op een trip naar Ierland om in ziekenhuizen onderzoek te doen naar de aanpak van duurzaamheid. “Het benodigde geld heb ik via crowdfunding verzameld. Die creativiteit is voor mij belangrijk in mijn werk.” Maandag® gaf hem hierin het vertrouwen. “Ze geloofden in mijn missie. Ik mocht op projectbasis aan de slag. ‘Doe gewoon je ding, wees loyaal aan je missie’, kreeg ik te horen. Ik voelde een enorme ‘drive’ om enthousiast aan de slag te gaan. Als ik de ruimte krijg, kan ik als invaller wonderen verrichten.”

Lees het verhaal van Emin

4. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen

Bij Maandag® staat de ontwikkeling van professionals voorop. Je krijgt ruime mogelijkheden om cursussen, trainingen en workshops te volgen en je eigen inzetbaarheid te vergroten. Zo mocht Kim van den Berg bij Maandag® als trainee aan de slag, waarbij ze een opleiding volgt via de Maandag® Academie en wat ze leert meteen bij opdrachtgevers in de praktijk brengt. Tot haar verrassing kreeg ze meteen een vast contract. “Daar ben ik heel blij mee. Geweldig dat Maandag® mij een opleiding, een traineeship én een vast contract aanbiedt! Niet iedere werkgever of detacheerder zal dat doen.”

Lees het verhaal van Kim.

5.Je hebt een betrokken werkgever die in jou gelooft en investeert

Die ervaring heeft bijvoorbeeld Leonie Reijenga. Nog geen maand nadat ze via Maandag® was begonnen in het testcentrum van de GGD, werd ze geveld door long covid. Maandag® bood haar een intensief re-integratie- en revalidatietraject in met fysiotherapie, coaching, en psycho-educatie. Hierdoor voelde ze zich gesteund en hoefde ze zich geen zorgen te maken over de kosten. “Ze gingen voor me door het vuur en dat gaf vertrouwen. Dat is bijzonder, want ze hoefden niet per se al die energie en dat geld in mij te steken. Maar Maandag® zag potentie in mij, iemand die ze langer aan zich wilden binden.”

Lees het verhaal van Leonie

6. Je kunt je focussen op plezier in je werk

Reken af met Blue Mondays, kies voor groen. Dat deed ook Inge van der Hart. Zij coacht bij Maandag® overheidstrainees en doet daarnaast opdrachten bij verschillende overheidsorganisaties. “Ik zocht flexibele opdrachten met een begin en eind bij verschillende organisaties, zonder al te veel gedoe eromheen. En ik wilde heel graag iets doen met alle kennis en kunde die ik opdeed in mijn loopbaan. Daarom vind ik het zo leuk dat ik die dubbelrol nu kan vervullen. Een andere motivatie om dit te doen, is dat ik nu mensen in staat kan stellen om hun werk goed te doen. Dat geeft energie en draagt vooral bij aan mijn werkgeluk.”

Lees het verhaal van Inge

Enthousiast geworden van de verhalen van Marieke, Kees, Emin, Kim, Leonie en Inge? Bekijk onze vacatures of neem direct contact op met een van onze vestigingen om jouw mogelijkheden te bespreken.