Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

'Maandag® zag potentie in mij'

Leonie Reijenga - belangrijke banen

Bij Maandag® staan de professionals centraal. We houden rekening met persoonlijke situaties, in goede en in mindere tijden. Net als bij Leonie Reijenga. Ze ging via Maandag® aan de slag voor de GGD en nam coronatesten af in een teststraat. Toen kreeg ze zelf de ziekte. Ondanks deze pittige tijd bleef Leonie met ons in contact en zit ze nu helemaal op haar plek.

Toen Leonie nog verpleegkunde studeerde en in het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht werkte, benaderde Maandag® haar voor een functie bij de GGD. “Mijn cv stond ergens online. Ik was niet actief op zoek naar een andere baan, maar iets meer structuur en zekerheid leek me wel prettig. Ik moest alleen nog mijn scriptie afmaken en met de onregelmatige werktijden in het ziekenhuis werd dat steeds lastiger.” Sneller dan gedacht zat ze met recruiter Roel aan de koffie op het kantoor van Maandag® in Rotterdam. “Ik was wel benieuwd wat Maandag® me kon bieden. Het was fijn om met Roel over mijn loopbaan te praten omdat hij vroeger zelf in de zorg werkte. Dat praat toch wat makkelijker en je voelt je beter begrepen.”

Te moe om te werken

Leonie tekende een contract voor 28 uur bij Maandag® en startte in september 2020 met werken voor de GGD Rotterdam-Rijnmond, bij de teststraat. Ze had er zin in! Helaas was ze nog geen maand aan het werk toen ze ziek werd. “Ik kreeg buiten mijn werk om zelf corona. Ik was erg ziek: benauwd, grieperig en moe. Na vier weken begon ik weer met frisse moed bij de teststraat, maar al snel bleek ik te moe om te werken. In deze onzekere tijden hield ik altijd contact met Maandag®, want ik wilde zo graag aan de slag. Maandag® haalde er vervolgens een bedrijfsarts bij en samen keken we hoe ik weer aan het werk kon.”

Vertrouwen

Een intensief traject volgde. In een re-integratie en revalidatietraject kreeg Leonie fysiotherapie, coaching, en psycho-educatie. “Dit was erg fijn. Vooral het psychische onderdeel. Langdurige COVID zorgt echt voor een grote klap. Je leven staat stil. Je bent jong en je wil van alles doen. Met alleen een beetje fysiotherapie kom je er niet.” Omdat Leonie het traject volgde op initiatief van Maandag®, voelde ze zich erg gesteund en hoefde ze zich geen zorgen te maken over de kosten. “Ze gingen voor me door het vuur en dat gaf vertrouwen. Dat is best wel bijzonder, want ze hoefden niet per se al die energie en dat geld in mij te steken. Maar Maandag® zag potentie in mij, iemand die ze langer aan zich wilden binden.”

Op zoek naar een geschikte functie

Inmiddels heeft de 24-jarige Leonie het revalidatietraject afgerond, haar scriptie ingeleverd en is ze afgestudeerd als hbo-verpleegkundige. Toen ze na een half jaar weer aan het werk kon, ontstond er een nieuwe uitdaging. Steeds meer teststraten en priklocaties werden opgeheven, dus de kans op werk werd steeds kleiner. Maar Maandag® ging op zoek naar een nieuwe geschikte functie voor Leonie. “Ik werk nu als GGD-verpleegkundige van het clusterteam voor bron- en contactonderzoek. Ik ben de schakel tussen de GGD en scholen, bedrijven en zorginstellingen. Samen met andere verpleegkundigen en artsen adviseren wij deze organisaties en beantwoorden we medische vragen over positief geteste personen.” Op de vraag of ze inmiddels niet gek wordt van het onderwerp corona, antwoordt Leonie enthousiast: “Ik ben er trots op dat ik iets kan doen voor de maatschappij en ik blik juist met een positief gevoel terug op de laatste maanden. Want samen met Maandag® kreeg ik weer vertrouwen in de toekomst.”