Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

'Ik kan verschillende ambities nastreven én heb financiële zekerheid’

Belangrijke banen - Kees van Dijk

Bij Maandag® denken we mee over jouw dromen. We blijven daarom graag met jou in gesprek over je ambities én over je persoonlijke doelen. Zo kwam Kees van Dijk ook in gesprek met Maandag®. Om zijn werkplezier te vergroten, wilde hij graag zijn ervaring als functioneel beheerder voortzetten, maar ook zijn droom waarmaken om een eigen bedrijf te beginnen. En dat is gelukt. Een paar maanden geleden ‘dwaalde Kees een beetje rond in zijn hoofd’. Hij vroeg zich af of hij zijn vaste baan als functioneel beheerder nog wel leuk genoeg vond. “Ik wilde ontdekken of ik mijn leven anders kon inrichten. Ik zette daarom mijn cv online en liet LinkedIn weten dat ik openstond voor nieuwe functies. Al snel benaderde Maandag® mij. De eerste vraag die recruiter Dion mij stelde was: ‘Wil je nog wel functioneel beheerder blijven?’ Deze vraag was een schot in de roos.”

In gesprek over drijfveren

Kees is als functioneel beheerder de vertaler tussen de ICT’ers en medewerkers en is gespecialiseerd in publieke organisaties. “Ik zorg ervoor dat de ICT aansluit op de wensen van een organisatie”, aldus Kees. “Ik ging met de recruiter in gesprek over mijn ambities, en over wat ik wel en niet leuk vind aan mijn werk. Hij vroeg door naar mijn persoonlijke interesse, en wat mijn drijfveren zijn. Alles was bespreekbaar.” Maandag® raakte de juiste snaar bij Kees. Samen met de recruiter kwam hij er snel achter dat parttime werken een goede optie zou zijn, zodat hij meer tijd had om zijn droom na te jagen: meubels maken. Kees: “Ik ben altijd handig geweest en vind het leuk om dingen te creëren. Ik vertelde dit eerlijke verhaal aan Maandag® en samen zochten we naar de juiste oplossing voor mijn behoeftes: het combineren van verschillende ambities én toch zekerheid hebben.”

In je comfortzone

Kees ging via Maandag® parttime aan de slag als functioneel beheerder bij gemeente Alkmaar. De rest van zijn tijd investeert hij nu in zijn eigen bedrijf, waar hij kasten maakt. “Deze combinatie bevalt mij goed. Ik doe iets nieuws, waar mijn hart ligt, maar ik kan ook nog steeds mijn expertise als functioneel beheerder inzetten. Tegenwoordig wordt er vaak gezegd: ‘Stap uit je comfortzone’. Maar ik vind het juist fijn om in die comfortzone te zitten en daarbinnen mijn krachten te benutten. Zo ben ik bij gemeente Alkmaar met mijn ICT-kennis echt van toegevoegde waarde en daar krijg ik een voldaan gevoel van.”

Alles is bespreekbaar

“Het grootste voordeel van werken bij Maandag® is dat ik de ruimte krijg, zowel zakelijk als privé.”, aldus Kees. “Als functioneel beheerder blijf ik ervaring opdoen en kan in verschillende keukens kijken. Maandag® luistert goed naar persoonlijke behoeften: in mijn geval is dat meubels maken. Zolang je je best doet en welwillend bent, kun je hier alles bespreekbaar maken.”