Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

'Maandag® biedt mij afwisseling en uitdaging'

inge-van-der-hart-professional-maandag

Bij Maandag® blijf je als professional ervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers. En tegelijkertijd kun je deze kennis delen met onze trainees. Net als Inge van der Hart, professional én coach bij Maandag® voor overheidstrainees. “Ik kan de professionals nu iets bieden wat ik vroeger zelf als gedetacheerde miste.” Inge heeft twee rollen bij Maandag®. “Als professional voer ik opdrachten uit bij verschillende overheidsorganisaties, met name op het gebied van de fysieke leefomgeving. Daarnaast begeleid ik de trainees van Maandag®. Ik zit in een soort coaching rol. Tijdens de introductie vertel ik de trainees van alles over werken bij de overheid. Denk aan onderwerpen zoals besluitvorming, mandaten, colleges en portefeuilles. Bij de overheid werkt dat namelijk echt anders dan in het bedrijfsleven.”

Flexibiliteit en zekerheid

Na jaren bij gemeenten in dienst te hebben gewerkt, wilde Inge wat anders. Ze had wel een paar voorwaarden: “Ik wilde geen zzp’er zijn. Ik wil me verbonden voelen met een organisatie, ik wil terug kunnen vallen op mensen en rekenen op ondersteuning wanneer dat nodig is. Eigenlijk zocht ik flexibele opdrachten met een begin en eind bij verschillende organisaties, zonder al te veel gedoe eromheen. En ik wilde heel graag iets doen met alle kennis en kunde die ik opdeed in mijn loopbaan. Toen dacht ik aan Maandag®. Ik kende Maandag® nog uit de tijd dat ik bij de gemeente werkte en huurde toen zelf professionals in. Met Maandag® had ik goede ervaringen. Zo kwam ik opnieuw in contact met hen en deelde ik mijn wensen. Ik kreeg het aanbod om naast het uitvoeren van opdrachten ook een tweede functie in te vullen: het begeleiden van nieuwe Maandag® professionals die bij de overheid aan de slag gaan. Deze dubbelrol bij Maandag® is een mooie combinatie!”

Energie

Voordat Inge in dienst was bij gemeenten, werkte ze zelf ook als gedetacheerde en miste begeleiding. “Ik had de behoefte om met iemand te sparren als ik ergens tegenaan liep. Daarom vind ik het zo leuk dat ik die rol nu kan vervullen. Een andere motivatie om dit te doen, is dat ik nu mensen in staat kan stellen om hun werk goed te doen. Dat geeft energie en draagt vooral bij aan mijn werkgeluk.” Het samenwerken met jonge professionals spreekt Inge namelijk erg aan. “Het zijn ambitieuze, goed opgeleide en nieuwsgierige mensen. Ik vind het erg fijn dat Maandag® mij deze ruimte biedt en de waarde goed inschat van deze begeleiding aan de professionals.”