Je wilt jezelf blijven ontwikkelen om van betekenis te zijn voor je omgeving

Wie is Eefje Schilders en wát doet ze bij Club Maandag®?

Details

In 12 stappen naar geluk

‘Weten wat je wilt, is het begin van geluk,’ luidt een oud gezegde. Ondertussen beweert de Amerikaans-Iraanse psycholoog Emily Esfahani Smith dat geluk niet bestaat. Sterker nog; het najagen van geluk, maakt mensen ongelukkiger.

Details

Ga toch wandelen!

Lijkt een oplossing ver te zoeken? Komen de ideeën niet en heb je dringend behoefte aan creativiteit? Ga een rondje lopen, want wie de buitenlucht opzoekt, stimuleert zijn of haar brein tot nieuwe e

Details

zoeken

24 sep

Dingen die je beter niet kunt doen op een personeelsfeest

Never be a fool on your own party, is het Engelse gezegde. Met andere woorden: Geniet, maar feest met mate. Althans, op je eigen feest. Maar wat betekent dat voor het personeelsfeest? Welke dingen doe je dan wel of niet?
Details

de voordelen van MAANDAG!

  • Flexibiliteit in je werk
  • Zekerheid van een vast contract
  • Ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden via de Maandag® Academy
Bekijk alle voordelen
21 sep

Zo vraag je jouw collega’s om hulp als je omkomt in het werk

Veel onderzoeken wijzen uit dat mensen graag mensen helpen, maar het moeilijk vinden om voor zichzelf hulp te zoeken. Op de website van Harvard Business Review geeft sociaalpsycholoog Heidi Grant 5 tips voor een oplossing.
Details
17 sep

Wij zijn Maandag® en wij zijn trots

Deze maandag is van de mensen – de mensen achter de cijfers van morgen. Want morgen, draait alles om grote getallen en vergezichten. En bekende koppen die daar van alles van vinden. Maar vandaag, vandaag is van de mensen waarover de troonrede spreekt. Niet de politici die plannen maken, maar zij die maken dat die plannen werken.
Details
14 sep

Vragen die je niet ziet aankomen in een sollicitatiegesprek

Hoe reageer je op het onverwachte en presenteer je jezelf op de juiste manier? Dat zijn volgens Mariske Frieser en Patricia van Deursen, corporate recruiters bij Maandag®, de voornaamste redenen voor vragen in een sollicitatiegesprek waarmee je uit je comfortzone wordt gehaald. Zelf maken ze er zelden gebruik van, maar als… dan mag je op deze vragen rekenen. Proberen?
Details

Vacature vinden

Een vaste baan of een uitdagend project: ontdek in het vacatureoverzicht wat Maandag® jou te bieden heeft en solliciteer.

Vacature zoeken
10 sep

Wat trek je aan op de eerste werkdag van je nieuwe baan?

Steel je de show of ga je zo onopvallend mogelijk gekleed? Is het beter om under- of overdressed te zijn? De kledingkast kan je hoofdpijn bezorgen op de ochtend van je eerste werkdag. Zo maak je de perfecte start met je collega’s.
Details
07 sep

Zo zet je de volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling

Met een loopbaangesprek kijk je of je werk en de organisatie nog bij je past. Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig over hun carrièremogelijkheden praten zich vrijer voelen en meer betrokken zijn bij hun baan. In een loopbaangesprek staan vier vragen centraal.
Details