“Hij lacht breeduit. Zo stralend heb ik hem niet eerder gezien”

Affiniteit met de zorg heeft Maandag®-professional Corry Aalders (45) altijd gehad. Ze werkte jarenlang bij een zorginstelling als interieurverzorger en schoolde zich een paar jaar geleden om tot verpleegkundige om – naar eigen zeggen – “echte zorg te kunnen verlenen”. Als verpleegkundige wil ze graag een lichtpuntje in het donker zijn. Het vervullen van de laatste wens van patiënt Klaas is daar een mooi voorbeeld van. Corry deelt met Maandag® haar indrukwekkende verhaal.
Details

“Je kunt op een heel directe manier iets voor iemand betekenen. Dat geeft zoveel voldoening.”

Dat veel mensen een vooroordeel hebben over werken in de zorg, snapt Tommie Niessen (27) maar al te goed. Het leek hem niets om ‘oude mensen te wassen’, maar inmiddels weet hij dat het zoveel meer is dan dat en heeft hij een duidelijke missie: iedereen laten weten hóe mooi het vak is.
Details

Ben jij een docent in de dop?

Goed met kinderen overweg kunnen of passie hebben voor je vak, betekent niet dat je een geboren leraar bent. Werken in het onderwijs vraagt om heel veel verschillende kwaliteiten. Herken jij je in de volgende talenten en eigenschappen? Dan ben jij misschien wel een docent in de dop. 
Details

zoeken

22 apr

Negen gouden tips voor loopbaanreflectie

Natuurlijk kun je vandaag een tuincentrum bezoeken of een meubelboulevard afstruinen, maar het is ook een perfect moment om op je gemak de balans op te maken. Ben jij waar je wilt zijn of is het tijd voor een volgende carrièrestap? Onze negen gouden tips voor loopbaanreflectie. 
Details

de voordelen van MAANDAG!

  • Flexibiliteit in je werk
  • Zekerheid van een vast contract
  • Ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden via de Maandag® Academy
Bekijk alle voordelen
18 apr

Zo ga jij ontspannen het paasweekend in

Rust in je hoofd is altijd fijn, maar helemaal als er een lekker lang weekend voor de deur staat. Met deze vijf tips zit jij heerlijk relaxed aan de paasbrunch.
Details
12 apr

Check de laatste ontwikkelingen in sollicitatieland

De arbeidsmarkt is continu in beweging. Wat een jaar geleden nog perfect werkte als je op zoek was naar een baan, kan inmiddels hopeloos achterhaald zijn. En de plank misslaan is natuurlijk het laatste wat je wilt. Daarom de laatste ontwikkelingen in sollicitatieland op een rij.  
Details
07 apr

Zo blijf jij fit, vitaal en energiek!

Gratis fruit, stoelmassages, bedrijfsfitness: steeds meer organisaties vinden een gezonde werkomgeving belangrijk. Maar ook als je het moet hebben van een paar slablaadjes op een broodje bal in de kantine en je werkgever verward om zich heen kijkt  bij het woord ‘ergonomie’, is er genoeg wat je zelf kunt doen om fit, vitaal en energiek te blijven. Zeven tips. 
Details

Vacature vinden

Een vaste baan of een uitdagend project: ontdek in het vacatureoverzicht wat Maandag® jou te bieden heeft en solliciteer.

Vacature zoeken
05 apr

Doe jezelf een lol en stop met vergelijken

Of jij jezelf vergelijkt met een collega, vriend of familielid: het is eigenlijk nooit een goed idee. Want je trekt – in jouw hoofd – altijd aan het kortste eind. De hoogte tijd dus om hiermee te stoppen. Deze vijf tips helpen je op weg. 
Details
01 apr

Dit moet je weten voordat je start met je eerste baan

De tijd van nachten doorhalen en een gat in de dag slapen is voorbij, want jij gaat starten met je eerste echte baan. Misschien zie je er tegenop om je onbezorgde studentenleven achter je te laten of kun je juist niet wachten om je kennis in praktijk te brengen. Hoe dan ook: die eerste stappen op de arbeidsmarkt zijn best spannend. Met deze zeven tips maak jij een soepele start.
Details