Skip to footerSkip to content

Wat verdient een Asset Manager?

Wat verdient een Asset Manager? - Header image

Neem jij graag de verantwoordelijkheid van financiële activa en investeringen op jouw rekening? Voor deze functie staat uiteraard een beloning en vergoeding tegenover. Ben jij nieuwsgierig naar het salaris van een asset manager, vooral in de vastgoed- en corporatiesector? Je bent op de juiste plek beland! In deze blog duiken we diep in de wereld van asset management en hoe asset management werkt. Want wat verdient een goede asset manager eigenlijk? Laten we dat ontdekken!

Gemiddeld salaris van de functie

Wanneer we het hebben over het gemiddelde salaris van een asset manager, zijn er verschillende factoren die dit bedrag kunnen beïnvloeden. Denk aan ervaring, opleiding, de sector waarin je werkt en zelfs de locatie van je baan. Asset management is een breed veld en de rol van een asset manager, investment manager of vermogensbeheerder is cruciaal. Je bent verantwoordelijk voor het beheren van vermogen, ook wel assets genoemd.

Het salarisniveau van een asset manager kan variëren afhankelijk van de ervaring. Ook de salarisverwachtingen van een asset manager kunnen sterk variëren op basis van de opleiding. Iemand met een wo-opleiding Econometrie of een masterdiploma in Financiën kan bijvoorbeeld een hoger startloon verwachten dan iemand met een bachelor. Het salaris van een asset manager ligt in 2023 tussen de € 3.000,- en € 5.500,- bruto per maand voor een fulltime dienstverband. Met jaren ervaring kan dit oplopen tot € 7.000,- bruto per maand. Naast salaris heb je als asset manager natuurlijk ook recht op secundaire arbeidsvoorwaarden.

Het is goed om te benoemen dat de bedragen die op deze pagina benoemd worden slechts ruwe schattingen zijn. De werkelijke bedragen kunnen variëren op basis van individuele omstandigheden.

Salarisverschillen tussen sectoren en locaties

Het is geen geheim dat het salaris kan variëren afhankelijk van de sector waarin je werkt. Asset managers in de financiële sector of vastgoed kunnen andere beloningsverschillen ervaren dan die in de publieke sector. Wanneer we kijken naar hoe asset management werkt, zien we dat institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en onafhankelijke vermogensbeheerders een belangrijke rol spelen. Hierbij is het asset manager beheer van zowel defensieve fondsen als offensieve fondsen essentieel.

Daarnaast kunnen salarisvariaties van een asset manager op verschillende locaties ook aanzienlijk zijn. Werken in een grootstedelijk gebied met een hoge levensstandaard, zoals Amsterdam, kan bijvoorbeeld leiden tot een hoger salaris dan werken in een kleinere stad of landelijke regio.

Invloed van ervaring en opleiding op het salaris

Over het algemeen geldt: hoe meer ervaring je hebt, hoe hoger je salaris. De beloningsschaal van een asset manager op basis van ervaring kan bijvoorbeeld aanzienlijk stijgen na de eerste vijf jaar in de functie. Daarnaast kan de salarisontwikkeling van een asset manager op basis van opleidingsniveau ook variëren. Een relevante masteropleiding kan bijvoorbeeld leiden tot betere salarisvooruitzichten en snellere promoties. Het is ook belangrijk om te weten dat veel asset managers een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) nodig hebben. Specialistische opleidingen kunnen ook bijdragen aan een beter salaris.

Ontwikkeling door middel van relevante werkervaring staat hierbij centraal. Ook is het essentieel om altijd kennis en vaardigheden bij te spijkeren. Hierin ondersteunt Maandag® jou graag middels persoonlijke begeleiding, trainingen en cursussen vanuit de Maandag® Academy en de flexibele zekerheid; afwisselende opdrachten met de zekerheid van een (vast) contract.

Ontwikkeling door middel van relevante werkervaring staat hierbij centraal. Ook is het essentieel om altijd kennis en vaardigheden bij te spijkeren. Hierin ondersteunt Maandag® jou graag middels persoonlijke begeleiding, trainingen en cursussen vanuit de Maandag® Academy en de flexibele zekerheid; afwisselende opdrachten met de zekerheid van een (vast) contract.

Maandag® als werkgever

Maandag® is de detacheerder in de overheid met meer dan 900 vacatures, onderverdeeld over het Sociaal, Ruimtelijk & Juridisch domein en Bouw & Civiele Techniek. Met maar liefst 14 lokale vestigingen werkt Maandag® in jouw regio intensief samen met (semi-)overheidsinstanties zoals gemeenten, Rijkswaterstaat en woningcorporaties middels exclusieve raamovereenkomsten of aanbestedingen.

Waarom jij als professional voor Maandag® kiest? Maandag® biedt onder andere een goede pensioenregeling, een eindejaarsuitkering en de mogelijkheid tot een (elektrische) leaseauto. En dat is nog niet alles. Andere voordelen zijn; de mogelijkheid om in 'verschillende keukens' te kijken door te detacheren, een uniek aanbod vacatures door raamovereenkomsten én vele doorgroeimogelijkheden door de Maandag® Academy.

Tips om het salaris te verhogen

Dus, je bent een asset manager en je wilt je salaris een boost geven? Goed nieuws! Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken. Hier zijn enkele salarisverhogingstips voor asset managers:

    Blijf leren: overweeg aanvullende cursussen of certificeringen die relevant zijn voor je vakgebied. Dit kan je expertise vergroten en je waarde voor het bedrijf verhogen;

    Netwerken: bouw relaties op binnen en buiten je organisatie. Een goed netwerk kan leiden tot nieuwe kansen en mogelijkheden voor salarisverhoging;

    Specialiseer je: overweeg je te specialiseren in een niche binnen asset management. Specialisten kunnen vaak hogere salarissen eisen vanwege hun unieke expertise;

    Onderhandel: wees niet bang om te onderhandelen over je salaris tijdens beoordelingsgesprekken. Doe je onderzoek, weet wat je waard bent en kom voorbereid;

    Overweeg een jobhop: soms kan de snelste manier om een salarisverhoging te krijgen, het wisselen van baan zijn. Kijk rond in de markt en zie wat andere bedrijven bieden.

Conclusie

Het salaris van een asset manager kan variëren op basis van verschillende factoren zoals ervaring, opleiding, locatie en sector. Terwijl ervaring en opleiding een directe invloed hebben op het salaris, kunnen ook de sector en locatie waarin je werkt een rol spelen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je salaris als asset manager te verhogen, van voortdurende educatie tot netwerken en specialisatie.

Onthoud dat, ongeacht je huidige salaris, er altijd mogelijkheden zijn om jezelf te verbeteren en je waarde voor een organisatie te vergroten. Blijf leren, blijf groeien en blijf streven naar het beste in je carrière als asset manager!

Aan de slag als asset manager bij Maandag®

Bekijk onze vacatures.

Meer weten?

Wil jij meer weten over een functie als asset manager bij Maandag®, lees dan ook onze andere blogs:

Relevant voor jou