Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

‘Blij met mijn opleiding, traineeship én vaste contract!’

Kim van den Berg

Of je nu een starter bent of een doorgewinterde expert: de ontwikkeling van professionals staat bij Maandag® voorop. We verzorgen daarom cursussen, trainingen en workshops. Samen werken we aan je loopbaan, zo ook met Kim van den Berg. Zij wilde vol enthousiasme aan de slag , maar miste nog de juiste werkervaring. Ze mocht bij Maandag® als trainee van start. “Ik was mijn studie HBO Rechten aan het afronden en zocht werk dat aansloot op mijn opleiding. Dat bracht mij bij Maandag®”, vertelt Kim. “Ik had al wel eens contact gehad met Maandag® via LinkedIn en besloot nog eens op de website te kijken. Daar zag ik een vacature voor een inkomensconsulent bij een gemeente, precies wat ik zocht! Ik reageerde meteen en binnen enkele dagen werd ik teruggebeld door Laura, de recruiter van Maandag®”.

Te hoog gegrepen

Laura vertelde dat het om een functie op seniorniveau ging waarvoor de nodige ervaring werd gevraagd. Die miste de 22-jarige Kim als starter nog, de opdracht was daarom te hoog gegrepen voor haar. Maar tijdens de intake viel Kim wel op met haar vrolijke, enthousiaste en leergierige verschijning. Laura zag potentie in haar en vroeg Kim of ze misschien interesse had in een traineeship Inkomensconsulent. “Nadat ik de informatie over het traineeship gelezen had, raakte ik enthousiast”, vertelt Kim. “Ik had een leuk en open gesprek met Laura en het traineeship leek me heel erg leuk. Het sloot goed aan bij mijn opleiding. Ook had ik al eerder bij een gemeente stage gelopen waarbij ik me bezighield met de Participatiewet. Dus dat vulde elkaar mooi aan.”

Werkervaring opdoen

Voordat Kim aan haar traineeship begon, kreeg ze een opleiding over de Participatiewet aangeboden die door de Maandag® Academy werd verzorgd. “Fijn dat ik de mogelijkheid kreeg om te leren voordat ik van start ging. Vanuit mijn studie wist ik al wat over de Participatiewet, maar nog niet zo specifiek en inhoudelijk als ik nu aangeboden kreeg. Nadat ik mijn examen had gehaald, kreeg ik meteen een opdracht bij het servicecentrum MER (Maasgouw, Echt-Susteren, Roerdalen) om werkervaring op te doen met de Participatiewet.”

Spannend

Tot haar verrassing kreeg Kim vanuit Maandag® meteen een vast contract met een opleidingsovereenkomst van drie jaar aangeboden. “Ik had in eerste instantie misschien een contract voor bepaalde tijd verwacht, maar geen vast contract. Daar ben ik heel blij mee. Geweldig dat Maandag® mij een opleiding, een traineeship én een vast contract aanbiedt! Niet iedere werkgever of detacheerder zal dat doen.” Het vaste contract kwam meteen al goed van pas nu Kim samen met haar vriend Tim een huis gekocht heeft. “Dat was nog best even spannend omdat ik een proeftijd van twee maanden had. In eerste instantie werd de hypotheek daarom alleen op naam van Tim gezet, maar nu kan ik worden bijgeschreven. Ideale timing, alles valt mooi samen.”

Leren door te doen

Kim heeft het goed naar haar zin op het servicecentrum MER, waar ze voor de gemeente Maasgouw aanvragen voor bijstandsuitkeringen afhandelt. Ook doet ze heronderzoek waarbij ze bekijkt of mensen na een tijd nog steeds recht hebben op hun uitkering. “Ik heb al heel wat geleerd. Daarbij heb ik profijt gehad van de opleiding die ik vanuit Maandag® kreeg. Mijn collega’s laten me veel zelf doen, dat is de beste manier om het vak onder de knie te krijgen. Leren door te doen. Mijn begeleidster bij de MER staat open voor alle vragen, ook dat is fijn. Inmiddels heb ik mijn eerste evaluatiegesprek gehad met mijn opdrachtgever, en Marie-Thérèse en Laura namens Maandag®. Goed dat we die evaluatiegesprekken hebben: zo houd je contact met elkaar en leer ik van de feedback die ik krijg.”