Skip to footerSkip to content

Wat verdient een Verzorgende IG?

Wat verdient een Verzorgende IG - header image

Ben je net afgestudeerd en op zoek naar een baan als verzorgende IG? Bij Maandag® vertellen we je precies wat je van het beroep verzorgende IG kunt verwachten en wat je gaat verdienen.

De taken van een verzorgende IG

Als verzorgende IG help je mensen met verzorgende taken, huishoudelijke taken en andere verpleegtechnische handelingen, zoals bijvoorbeeld:

  Helpen met het wassen en aankleden

  Maaltijden voorbereiden en serveren

  Injecties toedienen

  Een luisterend oor zijn voor cliënten

  Verstrekken en/of toedienen van medicijnen

Gemiddeld verzorgende IG salaris

Als verzorgende IG val je binnen de CAO Verpleeg- & Verzorgingstehuizen en Thuiszorg. Als verzorgende IG niveau 3 kom je in de functiewerkgroep (FWG) 35 of 40 terecht.

Als startende verzorgende IG begin je in FWG 35. Heb je iets meer ervaring en doe je als verzorgende IG werk dat dicht bij het werk van een niveau 4 verzorgende IG aanhikt? Dan kom je in FWG 40 terecht.

Salarisschaal 35 en 40: wat je gaat verdienen als je als verzorgende IG werkt

Het gemiddelde uurloon in schaal 35 is tussen de € 12,52 en € 18,18 euro. Binnen deze schaal kun je groeien met meerdere treden. Iedere trede staat normaal gesproken voor een jaar werkervaring. Het gemiddelde bruto maandsalaris binnen deze salarisschaal is tussen € 2.399,49 en €3.256,53.

In schaal 40 is het bruto loon tussen de € 13,22 en € 19,55. Ook in deze schaal is je salaris afhankelijk van je werkervaring. Het gemiddelde bruto maandsalaris in schaal 40 is tussen € 2.536,95 en € 3.502,58.

Per 1 oktober 2024 volgt nog een loonsverhoging van 2.5 procent en minimaal 75 euro.

Welke opleiding heb je nodig om verpleegkundige te worden?

Als je verpleegkundige wilt worden, dan moet je de mbo-opleiding Verzorgende IG op mbo-niveau volgen. De opleiding duurt 2 tot maximaal 3 jaar, met een stevige focus op de praktijk.

Je kunt kiezen uit een BBL-opleiding (Beroepsbegeleidende Leerweg) of een BOL-opleiding (Beroepsopleidende Leerweg). Bij een BBL-opleiding zit je slechts 20% van de tijd op school en ga je de rest van de tijd direct aan de slag in de praktijk. Kies je voor een BOL-opleiding, dan ga je 60% van de tijd naar school.

Waar kun je gaan werken als verzorgende individuele gezondheidszorg?

Als verzorgende IG krijg je de kans om op de volgende plekken te werken:

  Bij mensen thuis (thuiszorg)

  Woonzorgcentra

  Verzorgingshuizen

  Kleinschalige woonvormen

Kom als verzorgende IG werken bij Maandag®

Nu weet je meer over de taken van een Verzorgende IG en het gemiddelde salaris. We hebben besproken welke factoren invloed hebben op het salaris en hoe je deze kunt verhogen.

Wanneer jij je bewust bent van de factoren en actief werkt aan het verbeteren van jouw ervaring en vaardigheden, kun je jouw salaris verhogen. De functie Verzorgende IG is een dankbaar beroep en biedt veel mogelijkheden.

Aan de slag als Verzorgende IG bij Maandag®

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Wil jij meer weten over een functie als Verzorgende IG bij Maandag®, lees dan ook onze andere blogs: