Skip to footerSkip to content
Goed verhaal

Wat is de Maandag® Academy?

maandag-academy-blog

Elke dag een beetje beter worden in je werk: dat geeft energie. Bij Maandag® vinden we zelfontwikkeling daarom belangrijk. Wil jij je kennis opfrissen, binnen jouw werkgebied hogerop komen of een carrièreswitch maken? Met het uitgebreide aanbod van de Maandag® Academy kan het. Programmamanager Learning & Development Job Zwemmer zorgt dat er voor elke Maandag®-professional een training tussen zit: “Professionals vragen me vaak wat er qua opleiding allemaal mogelijk is. Mijn antwoord? ‘Alles!’”

Meer dan honderd trainingen

Van Stressvrij en mindful werken tot de verdiepingscursus Huurrecht. Met meer dan honderd trainingen heeft de Maandag® Academy een uitgebreid aanbod. “We houden onze professionals graag tevreden”, vertelt Job. “Zodat ze vol frisse energie aan het werk gaan. De Academy biedt daarom volop mogelijkheden om door te groeien, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. We doen dit in samenwerking met gerenommeerde opleidingsinstituten.” Je kunt dus je kennis bijspijkeren met inhoudelijke cursussen over jouw vakgebied. Maar het is net zo belangrijk dat je lekker in je vel zit. “Daarom zijn er ook cursussen als Fris en energiek aan het werk en Communicatie als sleutel voor plezierige samenwerking. Die helpen je tenslotte ook vooruit.”

Klassikaal of online

Om te zorgen dat zo veel mogelijk collega’s zich inschrijven, houdt Maandag® de toegang tot de trainingen laagdrempelig. Ze zijn klassikaal te volgen óf vanuit huis via het online platform. En ze zijn gratis voor Maandag®-professionals. Job: “Inschrijven is makkelijk en je hebt geen toestemming nodig. Volg je een cursus onder werktijd? Dan word je gewoon doorbetaald. Als je ervoor moet reizen, krijg je zelfs een kilometervergoeding.” Maandag® voert landelijke campagnes om de voordelen van de Academy onder de aandacht te brengen. Afgelopen jaar richtte die zich op invallers in het onderwijs. “Met de training Invallen is een vak zorgen we dat zij goed geschoold zijn. Wij gaan door waar de opleider is gebleven.” Ook zorgmedewerkers bood Maandag® via een campagne een vervolgopleiding aan. Daarmee is Nicoline onlangs begonnen. “Ik wil me blijven ontwikkelen. Daarom doe ik nu de opleiding Verpleegkunde. Ik ben blij met deze kansen en kijk uit naar wat er op mijn pad komt!” 

De ideale kandidaat

Planoloog Janina vindt dat het aanbod van de Academy goed aansluit op haar brede vakgebied. “In de trainingen en workshops verdiep ik mijn kennis over alles rondom gebiedsontwikkeling, van het aanleggen van windmolens tot wetgeving rondom ruimtelijke ordening”, vertelt ze. “Zo blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.” Job zorgt dat het aanbod aansluit bij de behoeften van professionals: “Daarvoor praat ik vooral met onze recruiters. Die weten het beste hoe Maandag® kan bijdragen aan het werkplezier en functioneren van hun professionals. Verder kijk ik welke kennis opdrachtgevers zoeken in hun ideale kandidaat.” Soms speelt een cursus in op een verandering op de markt of een wetswijziging. “De training Omgevingswet bijvoorbeeld”, vult Job aan. “En sommige bijscholing is verplicht. Zo bieden wij jeugdzorgmedewerkers de opleidingen die zij nodig hebben om hun vak te blijven uitoefenen.” 

Goed werkgeverschap

Maandag® steekt veel energie in het trainingsaanbod. Job vindt dat niet meer dan logisch: “Wij beloven opdrachtgevers dat we de beste mensen leveren. Dat maken we waar door te investeren in de ontwikkeling van onze professionals. We willen hun de kans bieden om te blijven leren. Dat is gewoon goed werkgeverschap. Onze opleidingsmogelijkheden dragen daaraan bij. Zo onderscheiden we ons ook van andere werkgevers.” Dat ondervond ook jurist Natalia. Zij deed bij Maandag® in nog geen drie maanden tijd ervaring op bij een gemeente én rondde drie opleidingen af. “Zo deed ik een training Algemene wet bestuursrecht en één over de Algemene Plaatselijke Verordening. Ik heb in korte tijd al zoveel kennis op mogen doen”, vertelt ze.

Alles is mogelijk

Maandag® houdt van beweging. “Het is onze missie om zo snel mogelijk de beste mensen op de juiste plek krijgen”, aldus Job. “Of dat nou in het onderwijs is, in de zorg of bij de overheid. Wendbaarheid vinden we dus belangrijk. De Maandag® Academy gaat mee in die snelheid. In korte tijd fris je bij ons je kennis op én pas je het direct toe in je werk.” Staat de opleiding die jij zoekt er niet tussen? Geen zorgen, Maandag® biedt ook maatwerk. “Dan kijken we of je de opleiding elders kunt doen. Bijvoorbeeld aan een hogeschool of universiteit.” Job regelde laatst dat er een versnelde opleiding tot WMO-consulent kwam, zodat een groep nieuwe collega’s al na een maand aan de slag kon bij de gemeente. “Professionals vragen me vaak wat er qua opleiding allemaal mogelijk is. Mijn antwoord? ‘Alles! Vertel me wat je zoekt en Maandag® regelt het.’”

Meer weten over werken bij Maandag®? Check onze vacatures.