Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

‘Bij Maandag® kon ik de inhoudelijke switch maken die ik zocht’

‘Bij Maandag® kon ik de inhoudelijke switch maken die ik zocht’

De Maandag® Academy biedt volop mogelijkheden voor professionals die van koers willen veranderen. Zo wilde Janina van Dijk een andere richting inslaan binnen haar vakgebied. Maandag® bood haar die kans. “De kennis die ik opdeed bij de vakinhoudelijke trainingen aan de Maandag® Academy kon ik meteen toepassen in mijn werk. Zo’n fijne combinatie!”

Na haar studie Land- en Watermanagement werkte Janina bij een groot ingenieursbureau op de afdeling rivieren en kusten. “Daar werkte ik onder andere als procesbeheerser mee aan diverse grote dijkversterkingsprojecten.” Een leerzame tijd, maar na 2,5 jaar begon er toch iets te knagen. “Ik hield me in die tijd vooral bezig met processen en begon daardoor de inhoud te missen. Het liefst wilde ik terug naar de duurzame gebiedsontwikkeling, waarin ik ook was afgestudeerd. Een baan als planoloog leek me leuk. Toen ik op LinkedIn een vacature voor die functie bij Maandag® voorbij zag komen, aarzelde ik dus geen moment en solliciteerde.” 

Een uitgebreid cursusaanbod

“Ik had gelijk zo’n leuke klik met de recruiter van Maandag®. Ze nam de tijd voor me, luisterde goed naar wat ik zocht en bood me vervolgens een leuke opdracht aan bij de gemeente Heerde. Bovendien vertelde ze vol enthousiasme over de Maandag® Academy.” Het uitgebreide cursusaanbod van de Academy sluit goed aan op haar brede vakgebied, merkte Janina. “In de trainingen en workshops verdiep ik mijn kennis over alles op het gebied van gebiedsontwikkeling, van het aanleggen van windmolens tot wetgeving rondom ruimtelijke ordening. Zo blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.” Haar contactpersoon bij Maandag® spreekt ze nog geregeld, vertelt Janina. “Dan vraagt ze me hoe het gaat en of ze nog iets voor me kan betekenen. Het is een fijne gedachte dat ze altijd met me meedenkt.” 

Kansen om door te groeien

Het leukste aan haar werk als planoloog? “De afwisseling en de uitdaging. Geen bouwplan is hetzelfde en het is één grote puzzel om te zorgen dat het aan alle eisen voldoet. Een bouwproject mag bijvoorbeeld niet uit de toon vallen binnen de directe omgeving en moet voldoen aan de nieuwste beleidsnormen. En dan zijn er nog allerlei milieuaspecten om rekening mee te houden. Als planoloog zorg ik dat al die verschillende puzzelstukjes op hun plek vallen. Daarbij denk ik graag in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Ik vraag mezelf dus altijd af: hoe kunnen we het mogelijk maken?” Die positieve instelling ziet ze ook terug bij Maandag®. “Het is echt een goede match. Maandag® biedt me qua loopbaan- en opleidingsmogelijkheden volop kansen om door te groeien. Hier ben ik op mijn plek!”