Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

‘Door de diverse praktijkervaring weet ik nu welke zorgfunctie bij mij past’

Door de diverse praktijkervaring weet ik nu welke zorgfunctie bij mij past - header image

Nicoline Wolf werkte al jaren in de zorg, maar had haar draai nog niet gevonden. Ze wilde graag ontdekken welke doelgroep écht bij haar past. Bij Maandag® kreeg ze die kans: “Mijn recruiter vroeg aan me: wat vind je leuk? En zorgde vervolgens dat ik dat ook echt kon gaan doen!”

Nicoline werkte een tijd lang in de ouderenzorg en de kraamzorg. Uiteindelijk vond ze daar niet wat ze zocht. “Ik wist wel dat de zorg het voor mij was, maar wilde binnen de sector verder kijken”, vertelt ze. “Daarom maakte ik een profiel aan bij een online vacaturebank. Daar vond Maandag® mij. Ik ontving een bericht en al snel volgde een kennismakingsgesprek. Die eerste ontmoeting met Maandag® voelde als thuiskomen. Het leek me een fijne werkgever die openstaat voor mijn ideeën en wensen.”

In de praktijk

Haar voorgevoel bleek te kloppen: via Maandag® kon ze verschillende zorggebieden ervaren. Precies zoals Nicoline graag wilde. “Gehandicaptenzorg en revalidatie, die twee wilde ik graag eerst uitproberen. En Maandag® trok alles uit de kast om dat mogelijk te maken. Mijn eerste opdracht was in de gehandicaptenzorg. En de tweede bij een revalidatiecentrum! Zo fijn om in de praktijk uit te mogen proberen wat nou echt bij mij past.” Wat dat was, ontdekte Nicoline al snel. Ze merkte namelijk dat het werken met mensen met een fysieke, mentale of verstandelijke beperking haar goed afgaat. En het belangrijkste: ze geniet ervan. “Ik vind het waardevol om de cliënten echt goed te leren kennen. Want dan kan ik ze zo goed mogelijk ondersteunen. Daar investeer ik dus veel tijd in. Maar ook het dagelijkse contact vind ik leuk: hoe gekker ik doe, hoe mooier zij het vinden. Vaak staan we dus samen te zingen en te dansen. Daar word ik zelf ook vrolijk van.”

Makkelijk te benaderen

Nicolines recruiter is haar vaste contactpersoon, die haar in haar loopbaan begeleidt. “Ze belt of appt vaak om te vragen hoe het met me gaat. En of ze me ergens bij kan helpen. Andersom krijg ik haar altijd snel te pakken als ik een vraag heb. Ik vind het fijn dat Maandag® zo makkelijk te benaderen is. Afspreken doen we bijna nooit op kantoor. We gaan bijvoorbeeld wandelen of ergens koffiedrinken. Dat voelt vertrouwd”, aldus Nicoline. En de toekomst? “Ik wil me blijven ontwikkelen! Daarom doe ik nu via Maandag® de opleiding Verpleegkunde. Ik ben blij met deze kansen en kijk uit naar wat er op mijn pad komt!”

Wil jij ook je draai in de zorg vinden?

Bij Maandag® vinden we samen jouw draai in de zorg. Bekijk onze interessante vacatures waarin jij in de zorg het verschil kan maken of neem contact op met de Maandag® vestiging bij jou in de buurt.

Meer weten over wat Maandag® voor jou kan betekenen? Lees alles over detacheren en uitzenden. Interesse in Zorg vacatures bij Maandag? Neem dan snel een kijkje op de vacaturepagina.