Skip to footerSkip to content

Wat verdient een consulent werk en inkomen?

Salaris consulent werk en inkomen header image

Ben je nieuwsgierig naar wat een consulent werk en inkomen verdient? Deze professionals spelen een sleutelrol in het ondersteunen van gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers en anderen die hulp nodig hebben bij het vinden van werk en het beheren van hun inkomen.

Gemiddeld salaris van de functie

Het gemiddelde salaris van een consulent werk en inkomen in Nederland ligt tussen € 3.100,- en € 4.000,- bruto per maand. Dit salaris wordt beïnvloed door ervaring, opleiding en de sector waarin wordt gewerkt. Een inkomensconsulent kan verwachten dat het salaris toeneemt met ervaring en specialisatie.

Het is goed om te benoemen dat de bedragen die op deze pagina benoemd worden slechts ruwe schattingen zijn. De werkelijke bedragen kunnen variëren op basis van individuele omstandigheden.

Salarisverwachtingen van consulent werk en inkomen

Een consulent werk en inkomen kan beginnen als trainee met een startsalaris van € 3.100,- bruto per maand. Met de groei in ervaring en specialisatie stijgen ook de salarisschalen. Het maximale salaris kan oplopen tot € 4.000,- bruto per maand.

Het gemiddeld loon hangt af van de ervaring en de relevante opleiding. Een hbo-opleiding in sociaal juridische dienstverlening is vaak essentieel voor deze rol.

Salarisverschillen tussen sectoren en locaties

Het salaris van een consulent werk en inkomen kan variëren tussen verschillende sectoren en locaties. Een consulent werk en inkomen in de publieke sector kan bijvoorbeeld betrokken zijn bij het verstrekken van bijzondere bijstand.

Beloningsverschillen van consulent werk en inkomen tussen verschillende sectoren. De sector beïnvloedt het salaris aanzienlijk. Werkzaamheden in de publieke sector kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op het verstrekken van bijzondere bijstand aan burgers.

Salarisvariaties van consulent werk en inkomen op verschillende locaties. In grootstedelijke gebieden liggen de salarissen vaak hoger. De secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiedagen en opleidingsbudgetten, variëren ook per locatie.

Invloed van ervaring en opleiding op het salaris

De ervaring en opleiding van een consulent werk en inkomen zijn belangrijke factoren. Iemand met een vast contract en jarenlange ervaring kan een hoger salaris verwachten.

Ervaring en specialisatie in het werken met gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers kunnen bijdragen aan een hoger salaris.

Salarisontwikkeling van consulent werk en inkomen op basis van opleidingsniveau

Een hbo-opleiding in sociaal juridische dienstverlening is vaak vereist voor deze rol. Deze relevante opleiding bereidt kandidaten voor op de complexiteit van de functie.

Ontwikkeling door middel van relevante werkervaring staat hierbij centraal. Ook is het essentieel om altijd kennis en vaardigheden bij te spijkeren. Hierin ondersteunt Maandag® jou graag middels persoonlijke begeleiding, trainingen en cursussen vanuit de Maandag® Academy en de flexibele zekerheid; afwisselende opdrachten met de zekerheid van een (vast) contract.

Tips om het salaris te verhogen

Een consulent werk en inkomen kan zijn of haar salaris verhogen door voortdurende professionalisering en specialisatie. Het bijwonen van aanvullende cursussen en trainingen, met name in gebieden zoals gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers en bijzondere bijstand, kan leiden tot hogere salarisschalen.

Conclusie

De rol van een inkomensconsulent is uitdagend en lonend. Met een relevante opleiding en ervaring in het veld kan een consulent werk en inkomen een significant salaris verdienen. Hoeveel verdient een consulent werk en inkomen? Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder ervaring, opleiding, sector, en locatie. Vergeet niet dat het gemiddelde salaris kan stijgen met ervaring, specialisatie en een vast contract. Het beroep biedt volop kansen voor wie gedreven is om in deze sector te verdienen en te groeien.

Aan de slag als consulent werk en inkomen bij Maandag®

Bekijk onze vacatures.

Meer weten?

Wil jij meer weten over een functie als consulent werk en inkomen bij Maandag®, lees dan ook onze andere blogs: