Skip to footerSkip to content

Wat verdient een assistent uitvoerder?

Wat verdient een assistent uitvoerder? - header image

De assistent uitvoerder werkt achter de schermen om bouwprojecten vlotte laten verlopen. De assistent uitvoerder is die cruciale kracht. Welke voordelen, beloningen en gemiddelde salaris komen kijken bij deze functie als rechterhand van de uitvoerder bouw?

Assistent uitvoerder in de bouw

Als assistent uitvoerder bouw sta je elke dag op de bouwplaats, de plek waar het allemaal gebeurt. Je werkt nauw samen met andere uitvoerders en je bent een belangrijk aanspreekpunt voor zowel de werkgever als de werknemers.

Bij bedrijven kun je terecht voor diverse functies binnen de bouw, waaronder die van assistent uitvoerder. Ben je op zoek naar een zzp-opdracht of toch liever een baan met een vast contract? Het is altijd goed om onderzoek te doen naar wat je kan gaan verdienen als assistent uitvoerder.

Gemiddeld salaris van een assistent uitvoerder

Hoeveel verdient een assistent uitvoerder? Het gemiddelde salaris van een assistent uitvoerder kan variëren op basis van verschillende factoren.

  Ervaring: net als bij de meeste beroepen, kan het aantal jaar werkervaring een grote rol spelen in het salaris van een assistent uitvoerder. Iemand die net begint, kan een startsalaris verwachten dat anders is dan iemand met jarenlange ervaring;

  Opleiding: het opleidingsniveau kan ook invloed hebben op de salarisverwachtingen van een assistent uitvoerder. Een relevante opleiding of certificering kan je salaris een boost geven;

  Locatie: in sommige steden of regio's kunnen de salarissen hoger liggen vanwege de kosten van levensonderhoud of de vraag naar uitvoerders;

  Sector: afhankelijk van de sector waarin je werkt, kunnen er verschillen zijn in het salaris. Bijvoorbeeld, werken in de private sector kan anders betalen dan in de publieke sector.

Concreet gezien verdient een assistent uitvoerder in Nederland een gemiddeld salaris van € 3.150,- bruto per maand, op fulltime basis, variërend van € 2.680,- (laagste salaris) tot € 3.625,- (hoogste salaris).

Het is goed om te benoemen dat de bedragen die op deze pagina benoemd worden slechts ruwe schattingen zijn. De werkelijke bedragen kunnen variëren op basis van individuele omstandigheden.

Salarisverschillen tussen sectoren en locaties

De salarisverschillen van een assistent uitvoerder tussen sectoren en locaties kunnen aanzienlijk zijn. In stedelijke gebieden, waar de vraag naar bouwprojecten en ontwikkeling vaak hoger is, kan het bruto uurloon hoger liggen dan in landelijke gebieden.

Daarnaast kunnen beloningsverschillen van een assistent uitvoerder tussen verschillende sectoren ook opmerkelijk zijn. In de commerciële bouwsector kan het salaris bijvoorbeeld hoger zijn dan in de residentiële bouw, afhankelijk van de complexiteit en omvang van de bouwprojecten.

Invloed van ervaring en opleiding op het salaris

De invloed van ervaring en opleiding op het salaris voor een assistent uitvoerder is onmiskenbaar. Het hebben van een hoger opleidingsniveau, zoals een master of een specifieke certificering, leiden tot een hoger startloon en snellere salarisontwikkeling. Met elk extra jaar werkervaring kan men een stijging in de beloningsschaal van een assistent uitvoerder verwachten. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in jezelf en je opleiding!

Ontwikkeling door middel van relevante werkervaring staat hierbij centraal. Ook is het essentieel om altijd kennis en vaardigheden bij te spijkeren. Hierin ondersteunt Maandag® jou graag middels persoonlijke begeleiding, trainingen en cursussen vanuit de Maandag® Academy en de flexibele zekerheid; afwisselende opdrachten met de zekerheid van een (vast) contract.

Tips om het salaris te verhogen

Wil je je salaris als assistent uitvoerder een boost geven? Hier zijn enkele salarisverhogingstips voor assistent uitvoerders:

  Blijf leren: overweeg aanvullende cursussen of certificeringen die relevant zijn voor je functie;

  Netwerken: bouw relaties op binnen je sector. Dit kan leiden tot betere kansen en onderhandelingsmacht;

  Specialiseer je: overweeg je te specialiseren in een niche binnen je vakgebied. Specialisten kunnen vaak hogere salarissen vragen;

  Onderhandel: wees niet bang om te onderhandelen over je salaris, vooral als je extra ervaring of opleiding hebt.

Maandag® als werkgever

Maandag® is de detacheerder in de overheid met meer dan 900 vacatures, onderverdeeld over het Sociaal, Ruimtelijk & Juridisch domein en Bouw & Civiele Techniek. Met maar liefst 14 lokale vestigingen werkt Maandag® in jouw regio intensief samen met (semi-)overheidsinstanties zoals gemeenten, Rijkswaterstaat en woningcorporaties middels exclusieve raamovereenkomsten of aanbestedingen.

Waarom jij als professional voor Maandag® kiest? Maandag® biedt onder andere een goede pensioenregeling, een eindejaarsuitkering en de mogelijkheid tot een (elektrische) leaseauto. En dat is nog niet alles. Andere voordelen zijn; de mogelijkheid om in 'verschillende keukens' te kijken door te detacheren, een uniek aanbod vacatures door raamovereenkomsten én vele doorgroeimogelijkheden door de Maandag® Academy.

Conclusie

Het salaris van een assistent uitvoerder kan variëren op basis van verschillende factoren zoals ervaring, opleiding, locatie en sector. Maar naast het salaris is het ook belangrijk om te kijken naar het takenpakket, de verantwoordelijkheden en de groeimogelijkheden binnen de functie. Door te investeren in jezelf, te netwerken en te specialiseren, kun je je salaris potentieel verhogen. Onthoud dat je waarde toevoegt aan elk project en dat je beloning daar een reflectie van moet zijn. Veel succes op je carrièrepad als assistent uitvoerder!

Aan de slag als assistent uitvoerder bij Maandag®

Bekijk onze vacatures.

Meer weten?

Wil jij meer weten over een functie als assistent uitvoerder bij Maandag®, lees dan ook onze andere blogs: