Skip to footerSkip to content

Wat verdient een Accountmanager Zorg?

Wat verdient een Accountmanager Zorg - header image

Wil je graag Accountmanager Zorg worden? Dan ben je vast benieuwd naar wat een Accountmanager Zorg verdient en welke factoren invloed hebben op het salaris. We bespreken in deze blog ook de verantwoordelijkheden en taken van een Accountmanager Zorg en wat je kunt verwachten op het gebied van carrièremogelijkheden. Én we sluiten af met handige tips die jou kunnen helpen bij het verhogen van jouw salaris als Accountmanager Zorg.

Taken en verantwoordelijkheden van een Accountmanager Zorg

Jij bent dé onmisbare schakel binnen het onderhouden en opbouwen van zakelijke relaties met zorgprofessionals en zorginstellingen. Je vervult de behoeften en wensen van bestaande en potentiële klanten en fungeert als het eerste aanspreekpunt binnen het (telefonisch) contact. Je speelt in op de commerciële kansen die je hebt gesignaleerd en hierbij behartig je de belangen van zowel de organisatie als de klanten.

Salaris van de Accountmanager Zorg

Voor een Accountmanager Zorg in Nederland ligt het gemiddelde maandinkomen tussen de € 2.500,- en € 5.500,- bruto. Wat je gaat verdienen is afhankelijk van meerdere factoren, zoals opleiding, ervaring, sector en locatie. Als een Accountmanager Zorg een hogere opleiding en meer ervaring heeft, is het meestal zo dat een gemiddeld loon ook hoger is. Ook de locatie en de sector waarin je werkt, hebben vaak invloed op jouw salarisniveau. Tot slot moet je rekening houden met de secundaire arbeidsvoorwaarden die worden aangeboden, want deze zijn namelijk ook van invloed op de hoogte van een gemiddeld salaris.

Salarisverschillen tussen sectoren en locaties

Tussen locaties en sectoren kunnen er grote salarisverschillen zijn voor Accountmanagers Zorg. Doorgaans verdienen Accountmanagers Zorg in de profit-sector meer dan wanneer ze bij een non-profit organisatie zoals de overheid werken.

Niet alleen de sector, maar ook de locatie van het bedrijf heeft veel invloed op het gemiddelde salaris van een Accountmanager Zorg. Vaak ligt het salaris in stedelijke gebieden hoger dan in de landelijke gebieden van Nederland. Tot slot spelen de verantwoordelijkheden en taken en de grootte van de organisatie ook een grote rol bij het bepalen van jouw salaris.

Invloed van ervaring en opleiding op het salaris

We hebben het al even kort gehad over de invloed van jouw opleiding en ervaring op het salaris dat je kunt verwachten. Doorgaans geldt dat wanneer je meer ervaring hebt, jouw salaris ook hoger zal zijn. Een Junior Accountmanager Zorg zal dus ook minder verdienen dan een ervaren Accountmanager Zorg.

Jouw opleidingsniveau speelt bij veel bedrijven ook een grote rol in het bepalen van jouw salaris. Als jij een hbo-opleiding hebt afgerond, verdien je bijvoorbeeld bij veel organisaties een hoger salaris dan wanneer je een mbo-opleiding hebt gevolgd. Het volgen van trainingen en het behalen van certificeringen draagt ook bij aan het verhogen van jouw salaris als Accountmanager Zorg.

Bij Maandag® zijn we vooral geïnteresseerd in wie jij bent als persoon. We hangen daar geen specifieke mbo-, wo-, hbo-opleiding of werkervaring aan. Een achtergrond in commerciële economie, zorg, communicatie of bedrijfskunde is bij ons dus geen vereiste.

Carrièremogelijkheden Accountmanager Zorg

Wanneer je geïnteresseerd bent in een baan als Accountmanager Zorg, is het prettig om op de hoogte te zijn van alle carrièremogelijkheden. Je kunt vanuit jouw rol als Accountmanager Zorg doorgroeien naar bijvoorbeeld een functie als Sales Manager of Senior Accountmanager Zorg met een vast contract. Daarnaast kun je jezelf ook specialiseren in een bepaald onderdeel binnen de zorgsector, zoals de geestelijke gezondheidszorg of de ouderenzorg. Tot slot kun je jezelf richten op een ander onderdeel van de sales, zoals business-to-business, of je kunt doorgroeien naar een leidinggevende functie.

Tips om het salaris te verhogen

Je kunt een bijdrage leveren aan het verhogen van jouw salaris. We bespreken hieronder enkele tips die jou hierbij kunnen helpen.

    Onderhandel over jouw salaris: Wanneer je doorgroeit binnen een organisatie of net aan een nieuwe baan begint, is het verstandig om over jouw salaris te onderhandelen. Het is hierbij belangrijk om vooraf onderzoek te doen naar jouw waarde binnen de markt en onthoud goed dat je niet bang hoeft te zijn voor dit gesprek.

    Verhoog je productiviteit: Je kunt meer van toegevoegde waarde zijn voor een bedrijf wanneer je jouw productiviteit verhoogt. Dit kan je doen door het inzetten van automatiseringen en efficiënte systemen om zo jouw taken eenvoudiger te maken.

    Blijf ontwikkelen: Door jezelf te blijven ontwikkelen en te blijven leren, wordt jouw strategische waarde binnen een organisatie vergroot. Om dit te bereiken kun je aan de slag gaan met zelfstudies of het volgen van opleidingen en cursussen, zodat je jouw vaardigheden en kennis kunt vergroten.

    Bouw een netwerk op: Een goed netwerk opbouwen kan invloed hebben op de verhoging van je salaris. Je kunt contacten leggen met andere professionals door deel te nemen aan evenementen of vakgroepen binnen de zorgsector.

Jouw salaris is niet het enige wat belangrijk is bij een baan, want het is ook goed om te kijken naar factoren als de bedrijfscultuur, werkomgeving en doorgroeimogelijkheden. Het kan namelijk zijn dat een functie met een lager salaris wel meer doorgroeimogelijkheden kan bieden richting een baan met een hoger salaris.

Ontwikkel jezelf als Accountmanager Zorg met de Maandag® Academy

We vinden bij Maandag® jouw persoonlijke- en professionele ontwikkeling belangrijk. We geloven dat als je elke dag een beetje beter wordt, je zin blijft hebben en houden in je werk. En dat vinden we niet alleen, want we geven je natuurlijk ook alle tools om het beste uit jezelf te halen.

Jij als professional krijgt toegang tot begeleiding, vaardigheidstrainingen en vakinhoudelijke workshops. Deze opleidingen worden verzorgd door Maandag®. Of je nu een starter bent of een doorgewinterde expert. Er zijn trainingen en cursussen op elk niveau. Klassikaal én online.

Bekijk het volledige aanbod van de Maandag® Academy!

Conclusie

We hebben de taken en verantwoordelijkheden van een functie als Accountmanager Zorg besproken. Je weet nu wat het gemiddelde loon is en welke factoren invloed hebben op het salaris. We hebben het gehad over de carrièremogelijkheden voor een Accountmanager Zorg en we gaven tips voor het verhogen van jouw salaris. Het is belangrijk om alle aspecten van de organisatie en baan te bekijken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken. We hopen dat je deze blog interessant vond en wensen je veel succes met jouw carrière als Accountmanager Zorg bij Maandag®!

Aan de slag als Accountmanager Zorg bij Maandag®

Bekijk onze vacatures.

Meer weten?

Wil jij meer weten over een functie als Accountmanager Zorg bij Maandag®, lees dan ook onze andere blogs: