Skip to footerSkip to content

Wat doet een Accountmanager Zorg?

Wat doet een Accountmanager Zorg - header image

Geïnteresseerd in een baan als Accountmanager Zorg? Dan ben je op het juiste adres! In deze blog bespreken we wat een Accountmanager Zorg doet, welke vaardigheden je nodig hebt en wat de carrièremogelijkheden zijn binnen deze functie.

Wat is een Accountmanager Zorg?

Een Accountmanager Zorg draagt verantwoordelijkheid over het uitbreiden en onderhouden van relaties met partners en klanten binnen de sector zorg. Je biedt zorgoplossingen aan, identificeert klantbehoeften en realiseert commerciële doelen. Doorgaans werk je als Accountmanager Zorg met verschillende doelgroepen, waaronder zorgaanbieders, zorgprofessionals en cliënten. Je bent nauw betrokken bij klantcontact, je weet welke diensten en producten jouw organisatie biedt en je bent op de hoogte van de zorgmarkt.

Wat doet een Accountmanager Zorg?

Als Accountmanager Zorg heb je een breed takenpakket en veel verantwoordelijkheden. Alles met één doel: het onderhouden en opbouwen van zakelijke relaties binnen de zorg. De nadruk ligt op het behalen van targets en commerciële doelen, zoals het werven van nieuwe klanten en het genereren van omzet. We bespreken hieronder een aantal van jouw verantwoordelijkheden en taken als Accountmanager Zorg.

  Je presenteert zorgoplossingen aan zorgaanbieders en zorgprofessionals.

  Je anticipeert op de veranderingen binnen de zorg en je bent bezig met het monitoren van markttrends.

  Je ontwikkelt effectieve verkoopstrategieën en identificeert potentiële klanten.

  Je onderhoudt relaties met bestaande klanten en bouwt relaties op met nieuwe klanten. Je speelt hierbij in op de verwachtingen en behoeften van de klanten.

  Je werkt samen met collega's om gezamenlijk de doelen van het bedrijf te bereiken. Je werkt met verschillende disciplines, zoals productmanagement, marketing en finance.

Wat heb jij als Accountmanager Zorg nodig aan vaardigheden?

Als Zorg Accountmanager weet je alles van jouw vakgebied, maar naast kennis moet je ook specifieke vaardigheden hebben. Jij moet namelijk beschikken over zowel soft skills als hard skills om een succesvolle Accountmanager Zorg te worden. Jouw werkervaring en afgeronde wo-, hbo- of mbo-opleiding zijn belangrijk, maar ook belangrijk zijn de competenties en vaardigheden hieronder.

  Je kunt probleemoplossend denken en hebt een sterk analytisch vermogen.

  Je kunt zelfstandig werken en je hebt een proactieve houding.

  Je beschikt over onderhandelingsvaardigheden en je kunt uitstekend communiceren.

  Je bent flexibel en stressbestendig.

  Je kunt goed netwerken en je hebt het vermogen om zakelijke relaties te onderhouden en op te bouwen.

Je kunt jouw arbeidskansen vergroten en jezelf ontwikkelen met behulp van relevante cursussen en opleidingen. Zo kun je bijvoorbeeld een training volgen in de richting van communicatie, sales, product- en marktkennis of zorgmanagement.

Waar kan jij werken als Accountmanager Zorg?

Je kunt bij veel verschillende organisaties werken als Accountmanager Zorg. Binnen deze sales functie kun je terechtkomen bij gespecialiseerde zorgaanbieders, waaronder verpleeghuizen of thuiszorgorganisaties. Ook kun je werken bij medische hulpmiddelenbedrijven, consultancybureaus en overheidsinstellingen.

Hoe jouw werkomgeving eruitziet is afhankelijk van de organisatie waarvoor je werkt. Doorgaans breng je bezoeken aan zorginstellingen en klanten en werk je veel op kantoor. Het is essentieel om met collega's samen te werken, om zo gezamenlijk de doelen te bereiken. Hoe groot het team is waarin je werkt is afhankelijk van de grootte van het bedrijf. De grote bedrijven zullen vaak meer werknemers per afdeling hebben dan de start-ups.

Bij Maandag® zijn er allerlei Accountmanager vacatures, door heel Nederland. Benieuwd hoe jouw werkomgeving eruit zou zien? Bekijk Accountmanager vacatures bij jou in de buurt.

Wat zijn de carrièremogelijkheden voor een Accountmanager Zorg?

Er bestaan verschillende soorten Accountmanager functies, zoals Nationaal Accountmanager, Assistent Accountmanager Buitendienst en de Regionale Accountmanagers. Daarnaast heb je natuurlijk ook meerdere functies op basis van ervaringsniveau, zoals een Junior Accountmanager en een Senior Accountmanager. Er zijn dus veel mogelijkheden en veel soorten functies binnen de accountmanagement sector.

Als we kijken naar de functie Accountmanager Zorg, dan zien we dat er veel verschillende carrièremogelijkheden zijn. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien naar een leidinggevende positie of een hogere salesfunctie. Afhankelijk van jouw ambities en interesses kun je doorgroeien naar een baan als sales manager of zelfs directeur of je kunt kiezen voor een hogere positie binnen het accountmanagement. Je hebt ook de optie om jezelf te specialiseren binnen de zorgmarkt of jouw expertise naar andere sectoren uit te breiden.

Het is verstandig om te blijven investeren in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling, zodat je jouw carrièreperspectieven kunt verbeteren. Hiervoor kun je relevante cursussen, opleidingen en workshops volgen. Zorg er ook voor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen en trends binnen de zorgsector.

Salaris en voordelen: wat kun je verwachten?

Wanneer je geïnteresseerd bent in een baan als Accountmanager Zorg dan wil je natuurlijk ook wel weten wat je als Zorg Accountmanager verdient. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op het salaris van een Accountmanager Zorg, waaronder jouw ervaring, opleiding en het bedrijf waarvoor je werkt.

Doorgaans kun je een marktconform salaris verwachten met eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bestaan uit een auto van de zaak, een bonusregeling, een zorgverzekering en een pensioenregeling. Net als de hoogte van het salaris zijn ook de secundaire arbeidsvoorwaarden verschillend per bedrijf.

Conclusie

We hebben het in deze blog gehad over de functie Accountmanager Zorg bij Maandag®. Je weet nu wat deze functie inhoudt, welke opleidingen je nodig hebt en wat je kunt verwachten qua salaris. We hebben ook besproken waar je kunt werken en wat de carrièremogelijkheden zijn voor een Accountmanager Zorg. Hopelijk heb je een beter beeld gekregen van deze uitdagende en interessante functie binnen de zorgsector.

Aan de slag als Accountmanager Zorg bij Maandag®

Bekijk onze vacatures Accountmanager Zorg.

Meer weten?

Wil jij meer weten over een functie als Accountmanager Zorg bij Maandag®? Lees dan ook onze andere blogs: