Skip to footerSkip to content
Goed verhaal

Wat betekent werken bij Maandag®?

blog-wat-betekent-werken-bij-maandag

Je hebt een kop koffie gedronken met de recruiter, een leuk gesprek gehad en je weet: ik wil aan de slag bij Maandag®. Maar wat is de volgende stap? Wat voor contract krijg je? En welke trainingen kun je volgen? Ruben Wagenvoort is manager HR Development bij Maandag® en geeft antwoord op al je vragen. “Als Maandag®-professional word je één van ons. We heten je dus graag uitgebreid welkom bij de club.”

Kennis maken

Maandag® is allereerst vooral benieuwd naar jou. Wat drijft jou en wat zijn je ambities? “Misschien zit je even vast in je loopbaan. Dan gaat onze recruiter op zoek naar manieren om jou weer in beweging te krijgen”, vertelt Ruben. “En natuurlijk vertelt hij of zij je alles over werken bij Maandag®. Op basis van het eerste gesprek kijkt de recruiter wat Maandag® je op basis van jouw profiel kan bieden. We kijken welke opdrachten er beschikbaar zijn en welke bij jou passen. We houden ook rekening met de toekomst: welke richting wil je op en welke kennis en ervaring heb je daarvoor nodig? Ook kijken we samen naar de reisafstand, de benodigde expertise en de duur van de opdracht.”

De kleine lettertjes

Je komt straks in dienst bij Maandag®. Tijd voor een gesprek over de arbeidsvoorwaarden! Ruben: “In dat gesprek bespreek je met je recruiter onder welke voorwaarden je bij ons komt werken. Die voorwaarden baseren we op jouw behoefte. Bijvoorbeeld de duur van het contract, het aantal werkuren per week en een eventuele opleiding die je wil volgen. Ook hebben we diverse vormen van reiskostenvergoeding. Natuurlijk bespreek je ook wat je gaat verdienen.” 

Samen in gesprek met de opdrachtgever

Je gaat ook op gesprek bij de opdrachtgever. “Een sollicitatiegesprek is altijd spannend, maar de accountmanager van Maandag® weet alles over de klant en de opdracht”, zegt Ruben. “Hij of zij bereidt jou dus uitgebreid voor op het gesprek en gaat bovendien met je mee.” Zo kom jij dat gesprek dus zeker door. 

Welcome on board

Als jij en de opdrachtgever enthousiast zijn, is het tijd voor ons onboarding proces. “Want als Maandag®-professional word je één van ons. We heten je dus graag uitgebreid welkom bij de club. Dat doen we bijvoorbeeld door te zorgen dat iemand je wegwijs maakt op je nieuwe werkplek. Bovendien volg je in je eerste maand de Welkom bij Maandag®-training. Op jouw Maandag®-vestiging leer jij tijdens die training het bedrijf en je collega’s kennen. Je ontvangt alle informatie die voor jou als Maandag®-professional van belang is”, aldus Ruben. “Daarna weet jij dus precies hoe je jouw uren bijhoudt, vakantiedagen inplant en bij wie je terechtkunt met al je vragen.”

Jouw recruiter als vaste contactpersoon

Ben je eenmaal goed op stoom bij je nieuwe opdrachtgever, dan sta je er nog niet alleen voor. “Jouw recruiter is en blijft jouw vaste contactpersoon”, vertelt Ruben. “Inhoudelijke werkkwesties bespreek je met de opdrachtgever, maar de recruiter begeleidt je in je loopbaan.” Loop je dus ergens tegenaan, mis je bepaalde kennis of ben je toe aan iets nieuws? Op jouw recruiter kun je bouwen. Ruben: “We vinden het leuk als je langskomt of belt, maar je mag ook altijd appen, FaceTimen of een mailtje sturen.”

Maandag® Academy

We vinden het belangrijk dat jij je als Maandag®-professional kunt blijven ontwikkelen. Daarom zorgen we dat je alle ins en outs kent van de Maandag® Academy. Dat is waar jij online én offline terechtkunt voor trainingen, cursussen en opleidingen. Van ‘Mindfulness en vitaliteit’ tot vakinhoudelijke trainingen: het open aanbod van de Academy is breed. Er zijn ook trainingen die gericht zijn op de domeinen waarin onze professionals werken: onderwijs, zorg en welzijn, overheid, IT, Finance en HR. Met trainingen en opleidingen als ‘Maak de zorg beter’, ‘Lesgeven vanuit je hart’ en ‘Invallen is een vak’ hielpen we al honderden professionals een stapje hogerop. 

Staat de opleiding die jij zoekt er niet tussen? Dan raadt Ruben je aan om het met je recruiter te bespreken. “Dan kijken we hoe je die opleiding toch kunt volgen. Bij Maandag® staat jouw ontwikkeling namelijk voorop. We bieden je volop kansen om je vaardigheden up-to-date te houden, de volgende stap in je loopbaan te zetten en vol frisse energie aan het werk te gaan.”

Vrij baan voor jouw talent

Ruben werkt al tien jaar bij Maandag®, waarvan acht in Sales. Uit die tijd herinnert hij zich een professional die was vastgelopen in zijn carrière. Ruben voerde toen met hem een open gesprek om te achterhalen waar zijn behoeftes lagen. “Zo’n gesprek vraagt best wat van iemand, want je stelt je kwetsbaar op”, vertelt Ruben. “Maar zo kregen we wel de onderste steen boven: hij wilde graag specialistisch verpleegkundige worden. We hebben hem vervolgens een leerpad aangeboden en intern een sparringpartner aangesteld, bij wie hij terechtkon met vakinhoudelijke vragen. Hij voelde zich echt gesteund en was ons dankbaar. ‘Ik stond er niet alleen voor’, zei hij tegen me. En zo is het: bij Maandag® zien we jouw potentie en maken we de weg vrij voor jouw talent!”

Benieuwd of dit ook wat voor jou is? Bekijk onze vacatures, lees meer over detachering of neem eens contact op met een van onze vestigingen voor de mogelijkheden in jouw regio.