Skip to footerSkip to content
Header Asset - Over Maandag

DetacheringAlles wat je moet weten

 • Wat is detachering?
 • Blijf jezelf ontwikkelen
 • Vind dé vacature voor jou

Detachering bij Maandag®

Detachering betekent dat jij als interim professional bij verschillende opdrachtgevers werkt. Detachering is geen uitzendwerk. Als professional krijg jij een contract met vaste uren bij Maandag®. Zo kun je rekenen op de zekerheid van een stabiel inkomen. Maandag® zit dicht op de arbeidsmarkt, met allerlei carrièremogelijkheden binnen verschillende domeinen. In de zorg, het onderwijs, bij de overheid, in IT, MarCom, HR of finance.

Welke functie het beste bij jou past? Dat zoeken wij graag met jou uit. We willen jou écht leren kennen. We willen weten wat jouw ambities en interesses zijn. Zo vinden we een baan waar je zin in hebt én houdt.

Wil je je verder ontwikkelen? Of wil je een carrièreswitch maken? Ook dan is detachering bij Maandag® een ideale keuze. Via de Maandag® Academy zijn allerlei trainingen en opleidingen beschikbaar. Zo kun jij als professional altijd blijven groeien en leren.

Wat is detachering?

In onze rol als detacheringsbureau werken wij samen met allerlei verschillende opdrachtgevers. Van instanties binnen de overheid tot verzekeraars. Ga jij als gedetacheerde werknemer aan de slag, dan krijg je een contract met vaste uren.

Hoe lang jouw contract duurt, hangt af van de overeenkomst. Je kunt:

 • Gedetacheerd worden bij verschillende opdrachtgevers, of;
 • Je kunt op opdrachtbasis gedetacheerd worden.

HighRes 18 CS 0811 C2 sRGB NL

Detachering bij verschillende opdrachtgevers

Je kunt gedetacheerd worden bij verschillende opdrachtgevers, vanuit een vast dienstverband. Hierbij wordt de einddatum vastgelegd. Deze kan soms – in overleg met jou – verlengd kan worden. Zodra de einddatum bij een opdrachtgever erop zit, ga je aan de slag bij een nieuwe opdrachtgever. Je doet doorgaans hetzelfde werk, maar dan bij een andere organisatie. Welke opdrachtgever dit wordt, gaat natuurlijk in overleg.

Detachering op opdrachtbasis

Je kunt ook gedetacheerd worden op opdrachtbasis. Je gaat dan een dienstverband aan bij een specifieke opdrachtgever. De einddatum wordt hierbij niet vastgelegd. Wel wordt er doorgaans een indicatie gegeven. Daarnaast geldt er een opzegtermijn van 1 kalendermaand. Wil je na het afronden van deze opdracht aan de slag bij een andere opdrachtgever? Dan zetten wij alles op alles om de perfecte nieuwe opdracht voor jou te vinden.

Is Maandag® een detacheringsbureau?

Maandag® wordt vaak gezien als een detacheringsbureau. Hoewel dit een groot onderdeel van onze organisatie is, is het niet de enige. Zo kun je bij Maandag® ook als zzp'er werken.

Waarom opdrachtgevers voor detachering kiezen: 3 voorbeelden

  Als er tijdelijke vervanging voor een medewerker nodig is, bijvoorbeeld bij ziekte of zwangerschap

  Als werknemers met specifieke vakkennis of vaardigheden nodig zijn voor een project

  Als er extra medewerkers nodig zijn bij een (onverwachte) toename van werkzaamheden

detachering

Verschillen tussen detacheren en uitzenden

Twijfel je tussen detacheren en uitzenden? Dan is het belangrijk om de verschillen goed te begrijpen. De belangrijkste verschillen zijn op het gebied van: het type opdracht, de hoeveelheid zekerheid en de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Type opdracht

Gedetacheerde professionals zijn doorgaans specialisten op een bepaald vakgebied. Met specifieke kwaliteiten of kennis over een bepaald onderwerp. Het kan ook zijn dat je nog geen specialist bent, maar dit wel wil worden. Maandag® biedt namelijk ook mogelijkheden voor traineeships en andere opleidingen via de Maandag® Academy. Het type opdracht dat je bij uitzenden kunt verwachten, heeft vooral betrekking tot praktische beroepen.

Zekerheid

Werk je als professional bij Maandag®, dan ontvang je een contract met vaste uren en eventueel een einddatum. Heb je een contract met vastgelegde einddatum, dan word je ook doorbetaald als er tijdelijk geen opdracht is. Word je gedetacheerd op opdrachtbasis, dan heb je vaste uren en geen vastgelegde einddatum. In beide gevallen kan je detachering contract worden verlengd of omgezet naar een vast contract.

Bij uitzenden is er sprake van flexibele uren en geen vastgelegde einddatum. Je contract eindigt zodra de opdracht eindigt.

Meer weten? Lees alles over de verschillen tussen detacheren en uitzenden.

Zin in groeien

Via de Maandag® Academy kun je als gedetacheerde professional allerlei cursussen en trainingen volgen. Zo kun je snel stappen maken binnen jouw vakgebied. Wil je juist overstappen naar een ander vakgebied? We kijken graag met jou naar de mogelijkheden voor omscholing.

persoonlijke ontwikkeling

Detachering versus zzp

Werken als zelfstandige (zzp’er) wordt soms vergeleken met detachering. Wat detachering en zzp gemeen hebben is de afwisseling van opdrachtgevers. Het grootste verschil is dat een zzp’er voor zichzelf werkt. Het is zijn of haar eigen verantwoordelijkheid om opdrachten aan te trekken. Er is geen sprake van een vast inkomen. Als gedetacheerde werknemer heb je de zekerheid van een contract met een stabiel inkomen.

Voor- en nadelen van detachering

Detachering heeft, net zoals elke vorm van werken, zijn voor- en nadelen. Twijfel je of detacheren bij jou past? Ontdek alle voor- en nadelen van detacheren.

Wat zijn de voordelen van detachering?

  Je hebt goede arbeidsvoorwaarden, zeker bij Maandag®.

  Je hebt een contract met vaste uren. Je kunt rekenen op een stabiel salaris.

  Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, met allerlei opleidingsmogelijkheden via de Maandag® Academy.

  Je doet snel gevarieerde werkervaring op bij verschillende bedrijven.

  Detacheren is goed voor je netwerk; je leert regelmatig nieuwe mensen uit jouw vakgebied kennen.

detachering voordelen nadelen

Wat zijn de nadelen van detachering?

  Je werkt tijdelijk, waardoor je mogelijk minder verbinding met je collega’s en het bedrijf voelt.

  Je hebt altijd te maken met twee partijen: de organisatie waarbij je tijdelijk werkt en Maandag® als jouw detacheringsbureau. Dit heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat je twee keer een vakantieaanvraag moet indienen. Doorgaans heb je een vast contactpersoon bij de organisatie. Bij Maandag® heb je altijd contact met dezelfde recruiter.

  Zodra een opdracht komt te vervallen, is het tijd voor een nieuwe opdracht. Vaak zijn er opdrachten in de buurt beschikbaar, maar soms komt het voor dat er wat meer reistijd nodig is. Jouw contactpersoon overlegt dit altijd met jou.

Detachering vacatures

Maandag® heeft een groot aanbod aan detachering vacatures. In elk deel van het land, in allerlei verschillende sectoren. Je kunt aan de slag in de zorg, bij de overheid, in het onderwijs, IT of finance. Maar ook in MarCom en HR. Bovendien kun je als gedetacheerde professional gebruik maken van de Maandag® Academy. Hier zijn allerlei trainingen en cursussen te volgen. Bij Maandag® staat jouw ontwikkeling voorop.

Detachering vacatures

per domein

Als gedetacheerde professional in het onderwijs verricht je belangrijk werk. Dankzij jou valt het systeem niet stil zodra een leerkracht uitvalt. Jij zorgt ervoor dat jouw leerlingen blijven leren. Wij zorgen ervoor dat jij goed voorbereid voor de klas staat. Als gedetacheerde werknemer in het onderwijs volg je standaard een meerdaagse training aan de Maandag® Academy. Hier leer je alles over invallen in het onderwijs.

Bekijk alle vacatures in het onderwijs

Werken in de zorg, met ruimte om te leren. Het kan bij Maandag®. Volg trainingen en cursussen naast je werk. Wil je jezelf nóg verder ontwikkelen? Maandag® biedt ook opleidingsplekken aan. Je begint met werken op je huidige niveau en volgt daarnaast een opleiding. Heb je deze afgerond? Dan ga je een stap omhoog. En nee, je houdt daar geen studieschuld aan over. Jouw vervolgopleiding wordt volledig vergoed.

Bekijk alle vacatures in zorg & welzijn

Werk je voor de overheid, dan werk je voor Nederland. Er zijn allerlei functies binnen verschillende vakgebieden: sociaal domein, bouw, civiele techniek, ruimtelijk domein, juridisch en projectontwikkeling. Wil je je verder ontwikkelen? Dat kan. Als Maandag® professional kun je rekenen op persoonlijke begeleiding en gerichte trainingen.

Bekijk alle vacatures bij de overheid

Als finance professional kun je zowel in de commerciële als de publieke sector aan de slag. Van verzekeraars en banken tot allerlei overheidsinstellingen. Als finance professional weet jij als geen ander dat het belangrijk is om je kennis actueel te houden. Via de Maandag® Academy zijn er dan ook allerlei opleidingen en trainingen beschikbaar.

Bekijk alle financiële detachering vacatures

Elke dag zin in jouw baan als IT professional. Bij Maandag® zorgen we daarvoor. We willen precies weten waar jij frisse energie van krijgt. Misschien werk je graag met vernieuwende tech of met het beheer van complexe systemen. Wil je graag op locatie werken, of juist remote? Alles is mogelijk. Via de Maandag® Academy zijn allerlei trainingen en opleidingen beschikbaar om je verder te specialiseren. Of wellicht wil je jezelf juist breder ontwikkelen. De keuze ligt bij jou!

Bekijk alle vacatures in IT

Als MarCom of HR professional zijn er allerlei interessante projecten beschikbaar. Welke nieuwe uitdaging het beste bij jou past? Dat zoeken we samen uit. Onze recruiters willen precies weten waar jij frisse energie van krijgt. Zo vinden we dé baan waar jij elke dag zin in hebt. Wil je je verder ontwikkelen? Via Maandag® Academy zijn er allerlei trainingen en cursussen beschikbaar.

Bekijk alle vacatures in MarCom & HR

Na detachering in dienst bij opdrachtgever

Misschien heb je al bij verschillende opdrachtgevers gewerkt. Je had het altijd naar je zin, maar bij je huidige opdrachtgever heb je een fantastische klik. De opdrachtgever vraagt of je na detachering in dienst wil treden. Mag dit?

Bij Maandag® sta jij als professional op nummer 1. We willen dat jij zin krijgt in je baan én er zin in houdt. Daar doen we dan ook alles aan. Soms is de match zó goed, dat jij en de opdrachtgever niet meer anders willen. We zouden dit zeker niet willen belemmeren. In zo’n geval mag je, na afloop van het detacheringscontract, gewoon in dienst treden bij de opdrachtgever.

Cao detachering

Als gedetacheerde professional bij Maandag® kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden. De specifieke cao verschilt uiteraard per detachering domein en functie.

Heb je een bepaalde functie op het oog en wil je meer weten over de arbeidsvoorwaarden? Bij onze vacatures worden doorgaans kernpunten uit de detachering cao benoemd.

detachering cao

Salaris

Als professional heb je recht op de inlenersbeloning. De inlenersbeloning is erop gericht dat je bij detachering hetzelfde salaris ontvangt als de overige personeelsleden van de opdrachtgever die dezelfde werkzaamheden uitvoeren.

Meer weten?

Er is voor elke vacature een contactpersoon beschikbaar. Je kunt hem of haar contacteren bij verdere vragen over de arbeidsvoorwaarden.