Skip to footerSkip to content
Goed verhaal

Checklist: hoe kom je er achter of een werkgever bij je past?

hoe-kom-je-er-achter-of-een-werkgever-bij-je-past

Sta je op het punt om een kennismaking aan te gaan voor een nieuwe baan of een nieuwe opdracht? Stel jezelf én de werkgever dan eerst een paar belangrijke vragen. Want ‘de liefde’ moet natuurlijk wel van twee kanten komen. Hoeveel vragen beantwoord jij met ‘ja’?

1. Is er een goede klik?

Als je ergens op kunt vertrouwen, dan is het je gevoel. Luister daar dus goed naar. Een goed gevoel bij de organisatie waar je voor gaat werken, geeft vanaf het begin goede energie. ‘De klik’ is misschien een ongrijpbaar fenomeen, maar als je hem voelt weet je het meteen.

Lees hier over Marja, die een goede klik heeft ervaren met haar recruiters.

2. Krijg je voldoende uitdaging?

Vind je persoonlijke groei in je loopbaan belangrijk? Spreek bij de kennismaking je verlangens uit. Is er bijvoorbeeld budget om een opleiding te volgen? Of is er ruimte om nieuwe skills te ontwikkelen? Uitdaging zorgt voor diepgang in je werkrelatie én geeft een boost aan je persoonlijke groei. Daar word niet alleen jijzelf blij van, maar je opdrachtgever ook.

Bij Maandag® bieden we bijvoorbeeld volop opleidingen binnen onze Academy.

3. Krijg je vertrouwen?

Het is de fundering waarop je verder kan bouwen: vertrouwen. En dat mag best zwart op wit. Krijg je concrete antwoorden op je vragen? Zorg dat de afspraken die je maakt met je werkgever zijn vastgelegd, in een vast contract bijvoorbeeld. 

Laura heeft er vertrouwen in. Lees hier haar verhaal.

4. Wordt er naar je geluisterd?

Luisteren is vaak belangrijker dan praten. Denkt je nieuwe opdrachtgever mee over jouw situatie? Hoor je jouw input voldoende terug in het gesprek? Check voor jezelf of de opdracht echt aansluit op jouw profiel en er niet te veel in algemeenheden wordt gesproken. 

Ook is het goed om te weten bij wie je terecht kan voor vragen als de opdracht eenmaal loopt. 

Bij Maandag® heb je altijd een direct contactpersoon waar je terecht kan, die jouw ook regelmatig een telefoontje, mail of appje stuurt om te kijken hoe het gaat. Deze contactpersoon ondersteunt je ook tijdens een eerste gesprek voor een nieuwe opdracht, om er samen met jou voor te zorgen dat de juiste match wordt gemaakt.

5. Biedt de opdrachtgever je wat je belangrijk vind?

Welke waarden vind jij belangrijk? Bijvoorbeeld vrijheid, flexibiliteit of juist uitdaging? Bedenk voorafgaand aan het kennismakingsgesprek wat jij belangrijk vindt in je werk. Zo creëer je een checklist in je hoofd waardoor je de juiste vragen kunt stellen en een goed beeld krijgt van de organisatie. Vind je het bijvoorbeeld belangrijker om scherp te zijn op de arbeidsvoorwaarden, of hecht je meer waarde aan de mogelijkheid tot opleiding of met welk soort collega’s je gaat samenwerken?

Inge vond afwisseling en uitdaging belangrijk, en krijgt nu veel energie van haar werk. Lees haar verhaal hier.Wil jij ontdekken of Maandag® bij je past? Lees de verhalen van onze professionals of neem contact met ons op!