Skip to footerSkip to content

Wat verdient een Functioneel Beheerder?

Wat verdient een Functioneel Beheerder - header image

Wanneer je graag dagelijks software gebruikt en interesse hebt in een baan als Functioneel Beheerder, wil je natuurlijk ook weten wat een Functioneel Beheerder verdient. Wat is het gemiddeld salaris van een Functioneel Beheerder en welke factoren hebben invloed op het salaris? We bespreken dit en meer in deze blog.

Gemiddelde salaris van Functioneel Beheerders

Je bent waarschijnlijk benieuwd of jij als Functioneel Beheerder een marktconform salaris verdient. Het gemiddelde loon voor deze functie varieert en is afhankelijk van diverse factoren. De hoogte van jouw salaris wordt beïnvloed door verschillende factoren: jouw opleidingsniveau, ervaring, de sector en de locatie.

Een Functioneel Beheerder kan tussen de € 30.000,- en € 70.000,- verdienen per jaar. Doorgaans geldt: hoe meer expertise en ervaring, hoe hoger jouw salaris. Daarnaast zien we ook verschil als we kijken naar de locatie en de sector.

Het is belangrijk om te vermelden dat de bedragen die genoemd worden op deze pagina, slechts ruwe inschattingen zijn. Het daadwerkelijke salaris verschilt per individu. Daarnaast spelen de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenregelingen en vakantiedagen, ook een rol binnen het totale compensatiepakket.

Salarisverschillen tussen sectoren en locaties

Jouw salaris kan verschillen per locatie of sector waarin je werkt. Binnen de IT-sector en financiële dienstverlening zien we doorgaans hogere salarissen, vanwege de vraag naar specialisten en de aard van de verantwoordelijkheden. We zien dat sectoren met een lager risicoprofiel en minder complexe systemen vaak een lager salaris bieden. Je moet dus goed rekening houden met deze verschillen wanneer je jouw salarisverwachtingen beoordeelt.

Het Functioneel Beheerder salaris kan ook verschillen op basis van de locatie waar je werkt. In grote steden verdien je als Functioneel Beheerder over het algemeen meer dan in de landelijke gebieden. Dit komt omdat de vraag naar ervaren professionals groter is en de kosten van levensonderhoud ook hoger liggen.

Invloed van ervaring en opleiding op het salaris

Jouw opleidingsniveau en werkervaring spelen een belangrijke rol bij het bepalen van jouw salaris. Zo verdient een Senior of Medior Functioneel Beheerder een hoger salaris dan een Junior Functioneel Beheerder die nog maar weinig ervaring heeft opgedaan. Het verschil in salaris komt ook doordat je als Senior Functioneel Beheerder meer verantwoordelijkheden op je kunt nemen en complexere taken uit kunt voeren dan iemand die net pas start.

Op het gebied van opleiding kan een hoger diploma, zoals een bachelor- of masterdiploma in IT of een gerelateerd vakgebied, ook bijdragen aan een hoger salaris. Werkgevers waarderen de kennis en vaardigheden die worden verworven tijdens een formele opleiding. Het is ook belangrijk om jezelf voortdurend bij te scholen en relevante certificeringen te behalen om je marktwaarde en salarisvooruitzichten te vergroten.

Tips om het salaris te verhogen

Je kunt jouw salaris op verschillende manieren verhogen. We bespreken hieronder enkele tips die je kunnen helpen bij het verhogen van jouw salaris.

    Verzamel relevante ervaring: Je kunt deelnemen aan vrijwilligerswerk of projecten om zo meer werkervaring op te doen. Je krijgt namelijk een sterke onderhandelingspositie wanneer je meer ervaring hebt.

    Wees proactief in salarisonderhandelingen: Wanneer je denkt dat je salarisverhoging verdient, voer dan het gesprek met jouw werkgever en wees hierin dus ook proactief. Zorg ervoor dat je jouw verzoek kunt onderbouwen met concrete resultaten en prestaties.

    Blijf jezelf ontwikkelen: Volg regelmatig relevante trainingen om in jezelf te investeren. Op deze manier vergroot je jouw vaardigheden en kennis en word je waardevoller voor jouw werkgever. Daarnaast zou je ook kunnen doorgroeien naar een functie als Teamleider Functioneel Beheer.

    Bouw relaties op en blijf netwerken: Gebruik evenementen en professionele netwerken om relaties op te bouwen binnen jouw sector. Dit kan tot nieuwe mogelijkheden en kansen leiden om zo jouw salaris te verhogen.

    Overweeg een specialisatie: Je kunt jezelf specialiseren in een bepaald vakgebied, zoals data-analyse of cybersecurity. Op deze manier kun je mogelijk een hoger salaris ontvangen en jouw waarde op de markt verhogen.

Conclusie

We hebben het gehad over de functie van Functioneel Beheerder. Je weet nu wat het gemiddelde salaris is van een Functioneel Beheerder. We hebben ook besproken dat het salaris beïnvloed wordt door jouw opleidingsniveau, ervaring, de locatie en de sector. Tot slot hebben we tips gegeven die kunnen helpen bij het verhogen van jouw salaris. We wensen je veel succes met jouw carrière als Functioneel Beheerder en hopen dat deze informatie nuttig voor je is geweest.

Aan de slag als Functioneel Beheerder bij Maandag®

Bekijk onze vacatures.

Meer weten?

Wil jij meer weten over een functie als Functioneel Beheerder bij Maandag®, lees dan ook onze andere blogs: