Skip to footerSkip to content

Wat verdient een beleidsmedewerker verkeer?

Wat verdient een beleidsmedewerker verkeer? - Header image

Een beleidsmedewerker verkeer is een onmisbare functie binnen de infrastructuur. Het is een boeiende functie met veel verantwoordelijkheden. Zo houd je je onder ander bezig met het ontwikkelen van beleid in de openbare ruimte en het adviseren van het bestuur. Daarnaast valt ook het deelnemen aan diverse overleggen binnen de gemeentelijke organisatie binnen jouw takenpakket. In deze blog duiken we diep in het salaris van een beleidsmedewerker verkeer en alles wat daarbij komt kijken. Want wat is het salaris voor een beleidsmedewerker nu eigenlijk?

Gemiddeld salaris van de functie

Hoeveel verdient een beleidsmedewerker? Het gemiddeld salaris van een beleidsmedewerker kan variëren op basis van verschillende factoren. Een startende beleidsmedewerker verkeer met een relevante hbo-opleiding kan een salaris van rond de € 2.865,- bruto per maand verwachten. Naarmate je ervaring met verkeer en vervoervraagstukken opgedaan hebt, kan jouw oplopen tot een gemiddeld loon van € 4.120,- bruto per maand, met een potentieel maximum van € 5.370,- bruto per maand. Het salarisniveau van een beleidsmedewerker verkeer kan dus behoorlijk fluctueren.

Het is goed om te benoemen dat de bedragen die op deze pagina benoemd worden slechts ruwe schattingen zijn. De werkelijke bedragen kunnen variëren op basis van individuele omstandigheden.

Salarisverschillen tussen sectoren en locaties

De locatie waar je werkt kan ook invloed hebben op je salaris. Werken in een grote stad zoals Amsterdam of Rotterdam kan leiden tot een hoger salaris dan in een kleinere gemeente zoals Duurstede Wijk. Dit komt vaak door de hogere kosten van levensonderhoud en de complexiteit van verkeers- en vervoervraagstukken in grotere steden.

Maandag® is de detacheerder in de overheid met meer dan 900 vacatures, onderverdeeld over het Sociaal, Ruimtelijk & Juridisch domein en Bouw & Civiele Techniek. Met maar liefst 14 lokale vestigingen werkt Maandag® in jouw regio intensief samen met (semi-)overheidsinstanties zoals gemeenten, Rijkswaterstaat en woningcorporaties middels exclusieve raamovereenkomsten of aanbestedingen.

Invloed van ervaring en opleiding op het salaris

De invloed van ervaring en opleiding op het salaris is aanzienlijk. Een medior beleidsmedewerker verkeer en vervoer, bijvoorbeeld, kan een startsalaris van € 3.500,- per maand verwachten, met een gemiddelde van € 4.120,- en een maximum van € 5.009,- per maand. Dus, hoeveel verdient een beleidsmedewerker met hbo-werk- en -denkniveau en ervaring in team verkeer? Dat is dus afhankelijk van de ervaring en kennis die je hebt.

Zowel persoonlijke als vakinhoudelijke ontwikkeling speelt een belangrijke rol wanneer het gaat om salarisonderhandelingen. Kennis en vaardigheden continue bijspijkeren staat dan ook centraal. Hierin ondersteunt Maandag® jou graag middels persoonlijke begeleiding, trainingen en cursussen vanuit de Maandag® Academy en de flexibele zekerheid; afwisselende opdrachten met de zekerheid van een (vast) contract.

Tips om het salaris te verhogen

Wil je als beleidsmedewerker verkeer je salaris een boost geven? Hier zijn enkele salarisverhogingstips voor beleidsmedewerkers verkeer:

    Blijf leren: volg aanvullende cursussen of behaal een hoger diploma;

    Netwerk: bouw relaties op binnen je sector. Dit kan leiden tot betere kansen en salarisvoorstellen;

    Specialiseer je: door je te specialiseren in een bepaald aspect van verkeersbeleid, kun je jezelf waardevoller maken;

    Onderhandel: wees niet bang om te onderhandelen over je salaris, vooral als je merkt dat je onderbetaald wordt in vergelijking met collega's met vergelijkbare ervaring en opleiding.

Conclusie

Het salaris van een beleidsmedewerker verkeer kan variëren op basis van ervaring, opleiding, locatie, sector en andere factoren. Door jezelf te blijven ontwikkelen, proactief te zijn in je carrière en een klantgerichte houding te hebben, kun je je salarispositie verbeteren. Onthoud dat het niet alleen gaat om het salaris, maar ook om de voldoening die je uit je werk haalt. Kies een baan waar je gepassioneerd over bent, en de beloningen, zowel financieel als persoonlijk, zullen volgen! En vergeet niet, bij sommige organisaties zoals gemeenten, kun je profiteren van voordelen zoals een individueel keuzebudget en extra verlof. En onthoud, in een team verkeer vieren we ook successen samen. We hopen dat je deze blog interessant en nuttig vond en we wensen je veel succes binnen jouw carrière als beleidsmedewerker verkeer!

Aan de slag als beleidsmedewerker verkeer bij Maandag®

Bekijk onze vacatures.

Meer weten?

Wil jij meer weten over een functie als beleidsmedewerker verkeer bij Maandag®, lees dan ook onze andere blogs: