Skip to footerSkip to content

Wat doet een Accountmanager IT?

Wat doet een Accountmanager IT - header image

Ben jij geïnteresseerd in een baan als Accountmanager IT? Dan ben je vast benieuwd wat een Accountmanager IT precies doet, welke vaardigheden heb je nodig voor deze functie en waar kun je werken als Accountmanager IT. We bespreken dit en meer in deze blog.

Wat is een Accountmanager IT?

Wat houd het beroep Accountmanager ICT (of IT) eigenlijk in? Als Accountmanager IT bouw je klantrelaties op met klanten in de IT sector. Je hebt als Accountmanager kennis van bedrijfsprocessen en je bent commercieel vaardig. Je bent verantwoordelijk voor het adviseren van klanten, maar je bewaakt ook de voortgang van verschillende projecten en je bent bezig met het opstellen van contracten en offertes.

Wat doet een Accountmanager IT?

Accountmanagers ICT dragen de verantwoordelijkheid voor het adviseren van klanten en het onderhouden van relaties met potentiële en bestaande klanten. Je bent verantwoordelijk voor het bewaken van de voortgang van meerdere projecten en het opstellen van contracten en offertes.

Voor je klanten ben jij sparringpartner en adviseur op het gebied van inzet van IT professionals. Dit doe je op directie- en managementniveau. Jij hebt altijd een goed verhaal paraat en weet te overtuigen.

Vaardigheden en competenties Accountmanager IT

Je hebt verschillende competenties en vaardigheden nodig om een succesvolle Accountmanager IT te worden. Essentieel is bijvoorbeeld goede communicatieve vaardigheden. Je bent namelijk veel in contact met meerdere afdelingen binnen een bedrijf en je moet klanten kunnen overtuigen en adviseren. Daarnaast zijn vaardigheden op commercieel gebied van belang, omdat je bestaande klantrelaties moet uitbouwen en nieuwe klanten moet binnenhalen.

Resultaatgerichtheid en een analytisch vermogen komen ook van pas. Je moet namelijk in staat kunnen zijn om klantbehoeften te analyseren en deze vervolgens te vertalen naar passende oplossingen. Tot slot ben je doelgericht en leid je projecten op een gestructureerde manier.

Waar kun jij komen te werken als Accountmanager IT?

Je kunt bij veel verschillende organisaties gaan werken als Accountmanager IT. Hierbij kun je denken aan softwarebedrijven, IT-dienstverleners en IT-consultancybureaus. Daarnaast kun je in andere sectoren gaan werken, zoals de financiële sector, de zorg, de publieke sector of de overheid.

Hoe jouw werkomgeving eruit gaat zien, verschilt per branche en bedrijf. Doorgaans werk je veel met collega's en klanten en ben je veel aanwezig op kantoor. In jouw functie moet je veel schakelen met collega's op verschillende niveaus. Je werkt bijvoorbeeld samen met collega's binnen de IT-afdeling, maar je moet ook in staat zijn om advies tegen op directieniveau.

Bij Maandag® zijn er allerlei Accountmanager IT vacatures, door heel Nederland. Benieuwd hoe jouw werkomgeving eruit zou zien? Bekijk Accountmanager vacatures bij jou in de buurt. Is er een match?

Wat zijn de carrièremogelijkheden voor een Accountmanager IT?

Je hebt veel verschillende mogelijkheden als het gaat om jouw carrière als Accountmanager IT. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien naar een leidinggevende functie, waarin je meer taken en verantwoordelijkheden krijgt en jouw eigen team moet aansturen. Daarnaast kun je doorgroeien naar Senior Accountmanager.

Je kunt ervoor kiezen om met een vast contract bij een werkgever in loondienst te gaan, maar je kunt ook voor jezelf beginnen. Je kunt dan als zelfstandig consultant gaan werken, waarbij je meer flexibiliteit en vrijheid hebt en zelf kan beslissen welke projecten je gaat doen.

Voordelen en salaris Accountmanager IT

Jouw salaris varieert en is afhankelijk van factoren als jouw ervaring, opleidingsniveau, de sector waar je in werkt en het niveau van jouw functie. Een Accountmanager IT verdient gemiddeld tussen de € 3.000,- en € 5.000,- bruto per maand.

Je ontvangt natuurlijk niet alleen salaris, maar ook secundaire arbeidsvoorwaarden. Enkele voorbeelden hiervan zijn bonussen, een laptop, leaseauto en telefoon van de zaak. Doorgaans krijg je ook de ruimte om cursussen en trainingen te volgen, om zo jouw vaardigheden binnen de functie te verbeteren.

Benieuwd naar welk salaris en welke secundaire arbeidsvoorwaarden je bij Maandag® ontvangt als Accountmanager IT? Bekijk alle Accountmanager vacatures.

Conclusie

We hebben besproken wat een Accountmanager ICT doet en welke vaardigheden je nodig hebt voor deze functie. Je weet wat de carrièremogelijkheden zijn en waar je kan werken als Accountmanager IT. Tot slot hebben we het gehad over het salaris en de voordelen die je kunt ontvangen.

Hopelijk hebben we je een beter beeld kunnen geven van de inhoud van de functie. Gebruik deze informatie goed en doe onderzoek naar alles wat je wilt weten. Neem de tijd om een weloverwogen beslissing te maken over een toekomstige carrière als Accountmanager IT.

Aan de slag als Accountmanager IT bij Maandag®

Bekijk onze vacatures.