Skip to footerSkip to content

Wat doet een Accountmanager Bouw?

Wat doet een Accountmanager Bouw - header image

Als Accountmanager Bouw ben jij de schakel tussen het bedrijf en de klanten. Een dynamische en uitdagende baan, waarbij jij verantwoordelijk bent voor het uitbreiden en beheren van de relaties met de klanten. Wat doet een Accountmanager Bouw precies, welke vaardigheden zijn belangrijk, waar kun je werken en wat zijn jouw carrièremogelijkheden? Dit en meer bespreken we in deze blog.

Wat is een Accountmanager Bouw?

Een Accountmanager Bouw houdt zich bezig met het uitbreiden en beheren van klantrelaties binnen de bouwsector. Je geeft onder andere advies over bouwprojecten en benut commerciële kansen voor klanten. Daarnaast ben je bezig met het opbouwen van relaties met de bestaande klanten, je identificeert potentiële klanten en je onderhandelt over de contracten. Om de verkoopdoelen te behalen en klanten tevreden te krijgen, werk je binnen het bedrijf nauw samen met verschillende afdelingen.

Wat doet een Accountmanager Bouw?

Als Accountmanager Bouw heb je een divers takenpakket. We bespreken een aantal van de belangrijkste taken hieronder:

    Je zorgt voor de klanttevredenheid en onderhoudt contact en de relaties met bestaande klanten.

    Je bereik de verkoopdoelen door marketing- en verkoopstrategieën op te zetten.

    Je identificeert en benadert potentiële klanten voor het opbouwen van nieuwe zakelijke relaties.

    Op het gebied van financiële administratie ben je verantwoordelijk voor het onderhandelen over prijzen en contracten met klanten.

    Je analyseert de concurrenten en de markt om strategieën te ontwikkelen en trends te identificeren, zodat je bestaande klantrelaties kunt verbeteren en nieuwe klanten binnen kunt halen.

Welke vaardigheden heb je nodig als Accountmanager Bouw?

Wanneer je succesvol wilt worden als Accountmanager Bouw moet je over een aantal vaardigheden beschikken. Zo heb je goede verkoopvaardigheden, communicatieve vaardigheden en analytische en organisatorische vaardigheden nodig. Daarnaast is het goed om commercieel inzicht te hebben en nieuwe ontwikkelingen op te sporen. Het is belangrijk om goede relaties met collega's en klanten te kunnen onderhouden.

Vaak wordt er gevraagd om commerciële werkervaring en bij voorkeur een afgeronde hbo-opleiding in de richting van bijvoorbeeld commerciële economie of bouwkunde. Het kan zijn dat een afgeronde mbo-opleiding voldoende is voor een Junior Accountmanager Bouw functie. De specifieke eisen verschillen per opdrachtgever en vacature.

Waar kun je komen te werken als Accountmanager Bouw?

Als Accountmanager Bouw kun je op verschillende plekken werken. Je zult vooral veel vacatures vinden binnen de bouw en industrie branches. In de bouwsector kun je bijvoorbeeld terecht bij bouwbedrijven of producenten van bouwmaterialen. Waar je ook werkt, je zult als Accountmanager Bouw overal van toegevoegde waarde zijn voor het bedrijf en de bouwsector.

Bij Maandag® zijn er allerlei Accountmanager vacatures, door heel Nederland. Benieuwd hoe jouw werkomgeving eruit zou zien? Bekijk Accountmanager vacatures bij jou in de buurt.

Wat zijn de carrièremogelijkheden voor een Accountmanager Bouw?

Wanneer jij start met een carrière als Accountmanager Bouw, zijn er veel mogelijkheden om binnen een bedrijf door te groeien. Als je meer ervaring op doet, kun je van Junior Accountmanager Bouw naar Medior of zelfs Senior Accountmanager Bouw doorgroeien. Ben je geïnteresseerd in een hogere positie? Ook dat is mogelijk. Je kunt namelijk doorgroeien naar een Sales Manager functie. Je bent dan verantwoordelijk voor de ontwikkeling van verkoopstrategieën en het leiden van het sales team. Tot slot kun je jouw vaardigheden verbeteren en je specialiseren in een bepaald gebied.

Salaris en voordelen

Wat je als Accountmanager Bouw gaat verdienen is afhankelijk van jouw vaardigheden en ervaringen en van de werkgever. Het gemiddelde salaris voor een Accountmanager Bouw ligt rond de € 2.500,- tot € 5.000,- bruto per maand. Daarnaast kun je profiteren van verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan een pensioenregeling of laptop.

Het is belangrijk om te vermelden dat het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden per bedrijf, sector, locatie en individu verschillen.

Conclusie

We hebben het gehad over wat een Accountmanager Bouw doet en welke verantwoordelijkheden bij deze functie komen kijken. Je weet nu welke competenties belangrijk zijn om succesvol te zijn als Accountmanager Bouw. We hebben de carrièremogelijkheden en mogelijke werkplekken voor Accountmanagers Bouw besproken. Tot slot hebben we het salaris en de voordelen voor Accountmanagers besproken.

Aan de slag als Accountmanager Bouw bij Maandag®

Bekijk onze vacatures.