Skip to footerSkip to content

''Elke dag word ik gelukkig wakker, wat wil je nog meer?''

1140x400-10-Barbara

Elke dag word ik gelukkig wakker, wat wil je nog meer? Een bezige bij, dat is Joseph Linnenbank (65). En dat zit in de genen. Zijn vader runde op zijn 76ste nog een loodgietersbedrijf en zelf denkt hij, net als zijn vader, nog lang niet aan stoppen. Joseph werkt als leraar bij PRO Emmen en houdt er niet van om stil te zitten. “Als je dan thuis op de bank belandt,” vertelt Joseph, “zakt je energie weg. Ik denk dat ik na mijn 67e nog zes jaar doorwerk. Dat houdt me jong.”

Een oneindige ontdekkingsreis

Joseph geeft sinds vier weken les in AVO (Algemeen Vormend Onderwijs) op PRO Emmen, met de nadruk op Nederlands en rekenen en draagt bovenal bij aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. “We maken gebruik van boeken van Strux als lesmethode, die verschillende onderwijsmethoden omvat”, aldus Joseph. “Op dit moment ben ik mentor van het tweede leerjaar. Ik zie het nog steeds als een ontdekkingsreis.”

Genoeg motivatie om door te gaan

Ondanks dat Joseph al met vervroegd pensioen kan gaan, ziet hij dat totaal niet zitten. "Ik denk dat ik doorga tot mijn 67e en misschien zelfs langer. Ik vind het gewoon heel leuk om leerlingen te begeleiden en te helpen. Het motiveert me om vroeg op te staan en naar school te gaan om met deze jongeren te werken." Daarnaast heeft hij al een rekensom gemaakt. "Mijn vrouw is 6 jaar jonger dan ik, dus ik kan eventueel 6 jaar langer doorwerken zodat we samen tegelijk met pensioen kunnen gaan."

Nooit te oud om je te ontwikkelen

"Of ik angst heb voor sleur in mijn werk? Nee, maar ik wil wel steeds opnieuw gemotiveerd worden door mezelf te blijven ontwikkelen. Ik wil niet stilstaan. Daarom werk ik bij Maandag®, waar ik telkens op andere plaatsen word ingezet." Het kan dan ook niet anders dan dat Joseph complimenten krijgt. "Het is geweldig om erkenning te krijgen en te horen dat je goed werk hebt geleverd. Hoe vaker ik dat hoor, hoe beter ik me voel. Ik wil zin en betekenis vinden in wat ik doe."

Met een rugtas aan ervaring weet Joseph hoe belangrijk plezier in het werk hebben is. Daarom koos hij voor Maandag®. "Het is de verandering, de afwisseling en de mogelijkheid om op meerdere scholen te werken en mijn kwaliteiten en capaciteiten te kunnen inzetten om andere scholen te helpen. Het mooiste is de samenwerking met de mensen bij Maandag® die me rekruteren en op verschillende plekken plaatsen. Die afwisseling is iets waar ik echt van houd.

Gelukkig wakker worden

Joseph wordt gedetacheerd via Maandag® en is daar ontzettend blij mee. "Ik ben gewoon gelukkig. Ik weet dat ik hier tot en met december ben en daarna wacht de volgende opdracht alweer. Dat vind ik heerlijk en daar bereid ik me op voor. Ik kan me geen betere situatie voorstellen dan dit. Elke dag word ik gelukkig wakker, wat wil ik nog meer? Ja, ik ga nog wel even door. Ik blijf en ga volop genieten."

The Comeback Crew

Mede door de vergrijzing is de arbeidsmarkt krapper dan ooit. Dat is een mooie kans voor iedereen die staat te popelen om weer aan het werk te gaan. Daarom introduceert Maandag® The Comeback Crew. Onze Comeback Crew zorgt ervoor dat jij met jouw schat aan ervaring weer fris aan de slag kunt, bij een werkgever waar je je thuisvoelt. 

Dus ben jij ook zo iemand en heb je zin in een comeback? Lees hier verder.