Skip to footerSkip to content
Maandag TheComebackCrew Vrouw 400x480

TheComeback Crew

  • Zin om weer aan het werk te gaan?

Oplossing voor druk op de arbeidsmarkt

Mede door de vergrijzing is de arbeidsmarkt krapper dan ooit. Dat is een mooie kans voor iedereen die staat te popelen om weer aan het werk te gaan. Daarom introduceert Maandag® The Comeback Crew. Onze Comeback Crew zorgt ervoor dat jij met jouw schat aan ervaring weer fris aan de slag kunt, bij een werkgever waar je je thuisvoelt. 

Dus ben jij ook zo iemand en heb je zin in een comeback? Lees dan verder. 

Een groep professionals die nog veel te bieden heeft

Er is een grote groep 55-plussers in Nederland die graag de handen uit de mouwen wil steken. Mensen met een schat aan ervaring. Zij kunnen ons helpen om ons onderwijs, de zorg, de overheid en het bedrijfsleven draaiende houden. 

Elke dag word ik gelukkig wakker, wat wil je nog meer?

Een bezige bij, dat is Joseph (65), leraar AVO. En dat zit in de genen. Zijn vader runde op zijn 76ste nog een loodgietersbedrijf en zelf denkt hij, net als zijn vader, nog lang niet aan stoppen. Joseph werkt dankzij Maandag® met veel energie bij PRO Emmen en kan officieel over twee jaar met pensioen. Maar stilzitten is geen optie. "Als je dan thuis op de bank belandt," vertelt Joseph, "zakt je energie weg en voel je je als een oude man. Ik blijf actief en ik zie echt geen limiet."

Lees hier het verhaal van Joseph

550x670-11-Joseph

Mijn werkervaring wordt echt gewaardeerd

‘Na je pensioen begint het grote genieten,’ hoorde Barbera (69) regelmatig. Een hele vreemde uitspraak, als je het haar vraagt. “Genieten moet je je hele leven doen, niet pas na je pensioen!” En dat doet Barbera dan ook volop. Op 69-jarige leeftijd haalt ze nog altijd veel voldoening uit haar werk bij de gemeente.

Lees hier het verhaal van Barbera

550x670-9-Barbara

Waarom zou je stoppen als je het werk leuk vindt?

Stilzitten is niks voor Gerard (68). Op zijn 20ste bouwde hij al zijn eerste woning. Hij heeft sindsdien bij overheidsinstanties, architectenbureaus en andere bedrijven gewerkt. En nu, na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, werkt hij vol plezier bij de gemeente Lochem. "Want als je het werk leuk vindt, waarom zou je dan moeten stoppen?" Lees hier het verhaal van Gerard

550x670-2-Gerard
Tijd voor een comeback?

Bekijk onze vacatures

The Comeback Crew vacatures

Filters

0 gevonden vacatures

Helaas hebben we geen passende vacatures gevonden

Geen resultaten gevonden
Tijd voor een comeback?

De meest gestelde vragen

Zeker dat mag! Gezien de krappe arbeidsmarkt zijn veel organisaties juist op zoeken naar mensen met veel kennis en ervaring. Daarom staat de overheid dat ook toe. Praktisch dingetje: je loonstrook ziet er wel iets anders uit als dat je wellicht gewend bent. Je hoeft namelijk geen WW-premie (werkloosheidswet) of ZW-premie (ziektewet) af te dragen. Dat betekent overigens ook dat je daar later geen aanspraak op kunt maken.  

Het gewenst aantal uren is heel persoonlijk. Daarom kijken wij naar jouw wensen en zoeken daar de beste oplossing voor: maatwerk dus. Zodat het past bij jou en je zin houdt in waar je goed in bent: je vak.     Goed om te weten: je arbeidsvoorwaarden zijn helemaal gelijk aan andere professionals bij Maandag®. Daar profiteer je dus gewoon van mee. 

Doorwerken na de AOW-leeftijd (67 jaar) heeft geen gevolgen voor je AOW. Je AOW is voor iedereen gelijk, een vast bedrag dus. Ga je werken, dan ontvang je naast je salaris dus ook je volledige AOW-uitkering.     Let op! De hoogte van je huur- en zorgtoeslag hangt nauw samen met je inkomen. Blijf je na je pensioen werken, dan kan dat dus invloed hebben op je toeslagen.

Het is niet mogelijk om belastingvrij bij te verdienen naast je pensioen. Krijg je verschillende inkomsten zoals een aanvullend pensioen en salaris? Let dan goed op. Maandag® draagt belasting af zonder rekening te houden met andere inkomstenbronnen. Mogelijk betaal je vanuit al je inkomsten te weinig belasting en krijg je daardoor een naheffing. Een voorlopige aanslag kan uitkomst bieden: daarmee kun je in maandelijkse termijnen alvast het tekort betalen. 

  Let op! De hoogte van je huur- en zorgtoeslag hangt samen met je inkomen. Stijgt je inkomen door doorwerken, dan kan dat dus van invloed zijn.

Doorwerken heeft geen effect op je pensioen; je kiest zelf wanneer je het pensioen wilt laten ingaan. Je hebt daarin drie keuzes:   

    Pensioen ontvangen: je ontvangt je volledige pensioen naast je salaris. 

    Pensioen uitstellen: je ontvangt een mogelijk hoger pensioen op latere leeftijd. 

    Pensioen deels ontvangen: je zet een deel van je pensioen in en legt dat bij je salaris. 

Je bouwt pensioen op tot je 68ste, de pensioengerechtigde leeftijd. Voor de goede orde: je pensioenleeftijd ligt een jaar hoger dan je AOW-leeftijd (67 jaar). Na het bereiken van je pensioengerechtigde leeftijd is het niet meer mogelijk om pensioen op te bouwen. 

Alle arbeidsvoorwaarden zijn gelijk dus ook je vakantietoeslag: je krijgt 8,33% vakantietoeslag op je bruto jaarsalaris. Die keren wij jaarlijks in mei uit, of als je uit dienst gaat via de eindafrekening. 

Ben jij ook klaar voor jouw comeback?Maandag® zoekt jou!