Skip to footerSkip to content

"Waarom zou je stoppen als je het werk leuk vindt?"

1140x400-1-Gerard

Stilzitten is niks voor Gerard Berendsen (68). Als kind was hij al met bouwen bezig, spelend en tekenend. Op zijn 20ste bouwde hij zijn eerste woning. Hij heeft bij allerlei overheidsinstanties, architectenbureaus en andere bedrijven gewerkt. En nu, na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, werkt hij vol plezier bij de gemeente Lochem. "Want," zegt Gerard, "als je het werk leuk vindt, waarom zou je dan stoppen?"

Met leeftijd komt vakkennis

Bij de gemeente Lochem werkt Gerard voor het cluster Toezicht en Handhaven. "Dit betekent onder andere dat we veel naar bouwwerken gaan, en bekijken of er goed gebouwd wordt." Met zijn diverse werkervaring heeft Gerard veel vakkennis. Dit deelt hij met zijn jongere collega’s, die op hun beurt hun eigen kennis delen. "Jongeren hebben meer vaardigheden op digitaal gebied," zegt Gerard. Met een knipoog vervolgt hij: "Wij 'oudjes' wat minder, maar wij nemen weer extra ervaring met ons mee." De mix tussen leeftijden pakt zo mooi uit.

Zingeving binnen de maatschappij

Voordat Gerard de pensioenleeftijd bereikte, belandde hij in een diep dal. Zijn vrouw overleed, 2 maanden voor haar pensioen. De toekomst zoals hij die voor zich zag, veranderde compleet. "En dan sta je voor keuzes. Ik besloot om door te gaan met werk. Zo kon ik actief blijven, onder de mensen zijn en zinvol bezig zijn." Naast zijn werk voor de gemeente houdt Gerard zich met van alles bezig. "Ik studeer Chinees en Spaans, sport veel en werk vrijwillig bij verschillende organisaties. Stilzitten is geen optie. Zo voel ik me nog altijd deel van de maatschappij."

Vrijheid om te werken

"Ik heb veel gereisd in mijn leven," vertelt Gerard. "Hierdoor had ik na mijn pensioen minder behoefte aan reizen." Op dit punt in zijn leven haalt hij meer voldoening uit werk, waar hij zeker niet mee wil stoppen. "Ik ben zo blij dat je ook na je pensioen kunt doorwerken, dat die keuze er is."

Inmiddels werkt Gerard 2 jaar bij Maandag®, wat hem goed bevalt. "Het is een geoliede machine met aardige, leuke mensen. Ze regelen veel voor je, ook als ik bijvoorbeeld een cursus wil volgen. Daarnaast hebben we regelmatig gesprekken om te kijken hoe het gaat." Als we Gerard vragen hoe hij de toekomst voor zich ziet, zegt hij: "Zolang ik me goed voel, ga ik door."

The Comeback Crew

Mede door de vergrijzing is de arbeidsmarkt krapper dan ooit. Dat is een mooie kans voor iedereen die staat te popelen om weer aan het werk te gaan. Daarom introduceert Maandag® The Comeback Crew. Onze Comeback Crew zorgt ervoor dat jij met jouw schat aan ervaring weer fris aan de slag kunt, bij een werkgever waar je je thuisvoelt. 

Dus ben jij ook zo iemand en heb je zin in een comeback? Lees hier verder.