Skip to footerSkip to content

‘Mijn werkervaring wordt echt gewaardeerd’

1140x400-6-Barbara

“Hoe lang moet jij nog?”, hoorde Barbera Egas (69) regelmatig, als pensioen ter sprake kwam. Of ze zeiden: “Na je pensioen begint het grote genieten.” Hele vreemde uitspraken, als je het Barbera vraagt. "Ik heb dat nooit zo beleefd," zegt ze, "genieten moet je je hele leven doen, niet pas na je pensioen!" 

En dat doet Barbera dan ook volop. Op 69-jarige leeftijd haalt ze nog altijd veel voldoening, uitdaging en plezier uit haar werk bij de gemeente. 

Diversiteit in leeftijd leidt tot mooie resultaten

Barbera geniet ervan om ideeën uit te wisselen met jongere collega's. "Leeftijdsverschil op de werkvloer zorgt voor een interessante wisselwerking van ideeën. De één is net afgestudeerd en kan de theoretische kant goed belichten. Ik breng juist veel ervaring met me mee. Deze diversiteit op de werkvloer leidt tot mooie resultaten."

Hoewel Barbera haar collega's er soms aan herinnert dat ze er slechts tijdelijk is, maakt dat voor hen niks uit. "Ik word overal bij betrokken. Mijn ervaring wordt echt gewaardeerd."

Gedwongen met pensioen

"Ik dacht nooit na over pensioen", geeft Barbera toe. "Ik was er totaal niet mee bezig tot het laatste moment. De pensioenleeftijd was voor mij vastgesteld op 66 jaar en 4 maanden, wat betekende dat september 2020 mijn laatste maand zou zijn." Op dat moment was er niks aan te doen. "Met pensioen was met pensioen, daar had je niet veel over te zeggen."

De eerste maanden probeerde ze haar draai te vinden als gepensioneerde. "Maar dit was het gewoon niet, ik haalde er geen zingeving uit." Dus ging Barbera opnieuw op zoek

Frisse start

Bij een zoektocht naar een nieuwe baan kwam Barbera al gauw bij een coronagerelateerde functie uit. Er was destijds immers veel vraag naar. Tijdens haar eerste gesprek bij Maandag® kwam ze voor een verrassing te staan. Haar contactpersoon had Barbera's cv bekeken, en stelde een compleet andere functie voor. Een functie binnen sociaal beleid, wat Barbera natuurlijk op het lijf was geschreven.

"Ik kon me er helemaal in vinden!", zegt ze. Zodra de knoop was doorgehakt, liep alles op rolletjes. "Maandag® heeft alles voor me geregeld, zodat ik zorgeloos aan de slag kon." 

Zin in werk

Barbera kijkt positief terug op haar eerste ervaring met Maandag®, maar ook op alle ervaringen sindsdien. "Ze nemen regelmatig contact met je op. Om te vragen hoe het gaat, en of ze nog iets voor je kunnen betekenen. Eens in de zoveel tijd komen ze langs voor een gesprek."

Zo wordt er altijd een vinger aan de pols gehouden. Want om ervoor te zorgen dat je zin houdt in je werk, is er soms een nieuwe uitdaging, omgeving of functie nodig. "Er wordt heel goed gekeken of de functie én de organisatie bij je passen. Hierdoor voel ik me, als iemand die zelf persoonlijk betrokken is, bij Maandag® erg thuis."

The Comeback Crew

Mede door de vergrijzing is de arbeidsmarkt krapper dan ooit. Dat is een mooie kans voor iedereen die staat te popelen om weer aan het werk te gaan. Daarom introduceert Maandag® The Comeback Crew. Onze Comeback Crew zorgt ervoor dat jij met jouw schat aan ervaring weer fris aan de slag kunt, bij een werkgever waar je je thuisvoelt. 

Dus ben jij ook zo iemand en heb je zin in een comeback? Lees hier verder.