Skip to footerSkip to content
Goed verhaal

Ontdek onze trainingen in het onderwijs

Trainingen in het onderwijs

Als je bij Maandag® als leerkracht aan de slag gaat, dan ben je er zeker van dat je goed ondersteund en begeleid wordt. Ook als je interesse hebt om de overstap naar het onderwijs te maken en de nodige certificaten nog niet in je bezit hebt. Maandag® biedt alle onderwijsprofessionals een uitgebreid opleidingsaanbod, dus raak je nooit uitgeleerd.

Goede invallers zijn belangrijk op scholen. Zij houden het onderwijs draaiende wanneer een leerkracht bijvoorbeeld ziek is of met zwangerschapsverlof gaat. Heb je nog weinig of geen ervaring met lesgeven? Geen probleem! Je volgt een programma aan de Maandag® Academy waarin we je de kneepjes van het vak bijbrengen. Dit programma bestaat uit de trainingen Invallen is een vak, Lesgeven vanuit je hart en Klassenmanagement. Als gecertificeerd invaller bij Maandag® sta je dus altijd goed voorbereid voor de klas. 

Training ‘Invallen is een vak’

Tijdens de training Invallen is een vak werk jij onder leiding van expert Diana Rozendaal samen met andere Maandag®- professionals aan de competentie ‘invallen’. Hoe bereid je je voor op een nieuw project? Hoe geef je invulling aan de eerste les? Hoe ga je snel een goede relatie aan met de leerlingen? Hoe handel je in veel voorkomende lastige situaties? Hoe neem je afscheid? Tijdens deze sessie zijn we non-stop bezig met onderwijs. Je deelt ervaringen, oefent, krijgt en geeft feedback, doet ideeën op en vormt een leergemeenschap met andere Maandag® invallers.

Training ‘Lesgeven vanuit je hart’

Als Maandag® invaller ga je een verbinding aan met je leerlingen. Tijdens deze training werk je aan een persoonlijk leerdoel op het gebied van Lesgeven vanuit je hart, gebaseerd op het boek van schrijfster en trainster Barbara Linders. Je ontdekt de drie belangrijke ingrediënten van lesgeven vanuit je hart: positief benaderen, ruimte geven en kader bieden.  Tijdens deze training maak je jezelf bewust van nieuwe vaardigheden. Samen met anderen ontdek je de magie van lesgeven vanuit je hart en ga je naar huis met een concreet plan voor je klassen of lesonderdelen. 

Training ‘Klassenmanagement’

Iedereen treft wel eens een lastige klas, leerling of situatie. Tijdens de training Klassenmanagement bespreken we in kleine groepen eigen casussen, zodat jij nieuwe mogelijkheden ontdekt en je maandag weer frisser en sterker voor de klas staat. Je verlaat deze training met het vertrouwen dat jij de uitdagingen in het onderwijs aankunt. 

Uitgebreid opleidingsaanbod voor onderwijsprofessionals

Naast dit speciale trainingsprogramma heeft de Maandag® Academy een uitgebreid opleidingsaanbod waarmee je jezelf als onderwijsprofessional continu kunt blijven ontwikkelen. Hiervoor werken we samen met E-WISE. Met dit online platform heb je als leraar alle vrijheid om zelf in te vullen waar, wanneer en op welke onderwerpen je wilt nascholen. Je kunt onbeperkt gebruikmaken van het online cursusaanbod waardoor alle kennis om jezelf verder te ontplooien binnen handbereik is. De Maandag® Academy biedt ook nog opleidingen die meer op het persoonlijk vlak liggen, zoals Communicatie als sleutel voor plezierige samenwerking, Vergroot je impact op collega’s en Help, ik ben een pleaser!

Kom werken in het onderwijs

Ben je benieuwd welke vacatures we voor jou als invalkracht in het onderwijs hebben waarmee je dit soort opleidingen en trainingen kunt combineren? Bekijk dan onze vacatures in het onderwijs en solliciteer. Verken alle opleidingsmogelijkheden in gesprek met de recruiter. Kijk op maandag.nl/academy voor ons complete trainingsaanbod in het onderwijs.