Skip to footerSkip to content
Goed verhaal

Ontdek onze opleidingen en cursussen in de zorg

Opleidingen en cursussen in de zorg

Als je bij Maandag® in de zorg komt werken, krijg je alle ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen en opleidingen te volgen. De cursussen en trainingen van de Maandag® Academy helpen je om het beste uit jezelf te halen door te blijven leren. Investeer in jezelf en fris je kennis op. In welke opleiding ben jij geïnteresseerd?

Van een praktische basiscursus over palliatieve zorg tot een training over onbegrepen gedrag bij cliënten met dementie. De Maandag® Academy heeft een uitgebreid opleidingsaanbod voor professionals in de zorg. De Maandag® Academy biedt opleidingen in alle soorten en maten, gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Ben je toe aan een nieuwe stap maar mis je de kennis die gevraagd wordt? Geen probleem. Terwijl jij start met je droombaan, volg je bij ons de trainingen en workshops die je nodig hebt, zodat jij binnen de kortste keren de perfecte match maakt met een opdrachtgever. Wil jij doorgroeien binnen je vakgebied en bij Maandag® aan de slag? Solliciteer dan snel, want de komende maanden hebben we een mooi aanbod van (geaccrediteerde) cursussen voor professionals in de zorg.  

Toets je deskundigheid met de Wet BIG

Zo kunnen verzorgenden en verpleegkundigen een praktijkdag volgen over de voorbehouden en risicovolle handelingen van de Wet BIG (Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg). Het gaat hier om de handelingen die je alleen mag uitvoeren als je deskundig en bekwaam bent. Iedere zorgprofessional moet dit kunnen aantonen en is daar zelf verantwoordelijk voor.

Tijdens de praktijkbijeenkomst ga je samen met collega’s je kennis van de meest voorkomende handelingen toetsen en opfrissen. Denk hierbij aan injecteren, bloedglucose meten en katheteriseren. Er is ook een vervolgdag waarin de andere handelingen aan bod komen, zoals wondzorg, stomazorg en het toedienen van zuurstof.  Als deelnemer kan je met de behaalde V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland) geaccrediteerde bijscholingscertificaten aantonen dat je de getoetste vaardigheden voldoende beheerst.

Training palliatieve zorg

Wil jij verschil kunnen maken voor ernstig zieke mensen voor wie genezen niet meer mogelijk is? Volg dan de ééndaagse training over palliatieve zorg. Als genezen niet het doel is, komen andere aspecten meer op de voorgrond. Tijdens de praktische basistraining ga je aan de slag met de belangrijkste onderwerpen op het gebied van palliatieve zorg. Aan de hand van casussen en rollenspellen werk je aan het verder ontwikkelen van kennis, observeren, signaleren, samenwerken en communiceren bij een palliatieve cliënt. Hierbij is volop ruimte is om ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers. 

Training over onbegrepen gedrag bij dementie

Werk jij met ouderen met psychogeriatrische problemen? De training Onbegrepen gedrag bij cliënten met dementie geeft je handvatten om met gedrag om te gaan dat afwijkt van de norm. Gedrag dat moeilijk te begrijpen en te voorspellen is. Tijdens de eendaagse training kijk je ook naar je eigen gedrag en het effect hiervan op de zorgvrager. 

Meer informatie

Ben je benieuwd welke vacatures we voor je in de zorg hebben waarmee je dit soort opleidingen en trainingen kunt combineren? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer. Verken alle opleidingsmogelijkheden in gesprek met de recruiter. 

Kijk op maandag.nl/academy voor ons complete trainingsaanbod in de zorg.