Skip to footerSkip to content
Goed verhaal

Ontdek onze cursussen en trainingen voor overheidsprofessionals

Maandag-academy-overheid-professionals-blog

Als je bij Maandag® voor de overheid komt werken, krijg je alle ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen en opleidingen te volgen. De cursussen en trainingen van de Maandag® Academy helpen je om het beste uit jezelf te halen door je kennis te vergroten en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. In welke opleiding ben jij geïnteresseerd?

Maandag® helpt de overheid aan professionals in talloze functies. Niet alleen in Den Haag, maar bij vrijwel alle gemeenten in ons land. Van adviseur werk en inkomen, juridisch adviseur en planoloog tot klantmanager Jeugd en Wmo-consulent. Voor kortlopende projecten of soms voor langere tijd. Geen overheidservaring? Geen probleem! Wij stomen je klaar voor het werk, met gerichte trainingen binnen het domein waar je aan de slag gaat. Bij de Maandag® Academy werken we samen aan jouw ontwikkeling. Het opleidingsaanbod voor professionals bij de overheid is ruim en richt zich op alle vakgebieden. Een kleine greep uit het grote aantal cursussen en trainingen dat de Maandag® Academy voor overheidsprofessionals verzorgt: 

Training aan de slag met de Participatiewet

Wil jij alle belangrijke basiskennis over de bijstand? Volg dan de training Aan de slag met de Participatiewet. Je wordt in deze workshop goed voorbereid om aan de slag te gaan in het sociaal domein. Ben je al bekend met de Participatiewet en wil je je laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen? Dan is deze actualiteitendag interessant voor jou! 

Training aan de slag met de Wmo (basis)

De training Aan de slag met de Wmo informeert je over de basis van de Wmo 2015. De nadruk ligt op voorzieningen door de gemeente. Ook worden de achtergronden van de Wmo 2015 geschetst en komen de belangrijkste actuele ontwikkelingen aan bod. Je leert hoe de toegang tot voorzieningen is geregeld en je weet wat er onder algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen wordt verstaan. Ben je al bekend met deze materie? Volg dan onze training Actualiteiten binnen de Wmo

Training Gemeentelijk woonbeleid

Leefbaarheid in wijken, toenemende vergrijzing, woonwensen van inwoners met een migratieachtergrond, ouderen en starters, de afgenomen woningproductie en onbetaalbare woningen. De wensen zijn talrijk, de mogelijkheden vaak niet. Daarnaast vraagt de Herzieningswet van gemeenten dat zij actief nadenken over woonambities en de wijze waarop corporaties hieraan kunnen bijdragen. Hoe ga je daar als (beleids)medewerker of bestuurder mee om? De training Gemeentelijk woonbeleid geeft hier antwoord op. In zes dagdelen leer je welke instrumenten de gemeente heeft om oplossingen te vinden in woonbeleid. Ook verdiep je je in de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van woonbeleid. 

Training Aan de slag met de Wabo

De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) regelt de omgevingsvergunning. Dit is één geïntegreerde vergunning voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu. Tijdens de tweedaagse training Aan de slag met de Wabo worden aan de hand van praktijkcasussen alle juridische aspecten van de Wabo doorgenomen. Samen met collega’s ga je op zoek naar een praktische invulling voor organisatorische, beleidsmatige of juridische vraagstukken. Aan het einde van de training ga jij naar huis met kennis die je direct in de dagelijkse praktijk kunt toepassen. 

Kom werken bij de overheid

Benieuwd welke vacatures we voor jou bij de overheid hebben? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer. Verken alle opleidingsmogelijkheden in gesprek met de recruiter. Kijk op maandag.nl/academy voor ons complete trainingsaanbod voor de overheid.