Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

‘Maandag® was open-minded en geïnteresseerd in mijn verhaal’

Arne-Klijnsma-Blog-Professional-bij-Maandag

Arne Klijnsma emigreerde tien jaar geleden naar New York, maar dat liep niet helemaal zoals verwacht. Hij besloot na acht jaar terug te keren naar Nederland, waar hij voor nieuwe uitdagingen kwam te staan. Eén daarvan was het vinden van een nieuwe baan. Deze vond hij bij Maandag®.

Op naar The Big Apple. De liefde achterna, klaar voor een nieuw avontuur. Arne emigreerde naar de Verenigde Staten. ‘Omdat het moeilijk is om een Green Card krijgen, regelde ik een studentenvisum. Omdat je dan verplicht bent drie dagen per week naar school te gaan, studeerde ik. En ik had bijbaantjes als pizzabezorger en tuinman. Ik dacht: die Green Card regel ik wel. Maar dat lukte niet.’ Dat was niet gemakkelijk voor Arne. Want voordat hij naar New York verhuisde, werkte hij acht jaar bij gemeente Amsterdam, in het sociale domein. En dat beviel hem goed: ‘Ik had een leuke baan, een leuk huis, ik had het best goed voor elkaar.’

Een goede klik

Hij investeerde acht jaar in zijn Amerika-avontuur. ‘Het kostte te veel energie en geld om daar te blijven. In 2020 besloot ik terug te keren naar Nederland. En toen begon de coronacrisis. Dat was geen makkelijke tijd. De huizenprijzen waren in al die jaren flink gestegen en ik vond geen passende baan. Tot Maandag® mij benaderde via LinkedIn. Ik had meteen een goede klik met recruiter Raven.’

Arne werkte voorheen als hypotheek- en pensioenadviseur, consulent en als begeleider en bemiddelaar van mensen uit de Wet werk en bijstand. Genoeg ervaring dus, maar wel met een ‘gat van acht jaar’ op zijn cv. Arne: ‘Een opdrachtgever kan dat zien als een afknapper of juist als een interessante ervaring. Maandag® deed het laatste. Raven was erg open-minded en geïnteresseerd in mijn verhaal. De vaart zat er lekker in en ze begrepen bij Maandag® precies welke baan bij mij zou passen. Er stonden concrete opdrachten open die aansloten op mijn ervaring. Bij Rijnvicus, een leerwerkbedrijf van de gemeente Alphen aan de Rijn, was het raak. Na tien maanden had ik de opdracht binnen en ging ik aan de slag als werkgeversadviseur. Ik ben de schakel tussen mensen die in de bijstand zitten en de arbeidsmarkt. Ik probeer hen aan een baan te helpen.’

Nieuw netwerk

Hoewel zijn ‘American dream’ in duigen viel, bouwt Arne nu zijn leven weer op in Nederland. ‘Het was niet altijd even makkelijk. Maar ik heb inmiddels weer een baan met een maatschappelijke rol. Ik kan iets doen waar mijn kracht ligt en heb mede dankzij Maandag® weer het netwerk dat ik zocht.’

Meer weten over de mogelijkheden bij Maandag®? Lees alles over detacheren, uitzenden of neem contact met ons op.