Skip to footerSkip to content
Belangrijke banen

‘Ik vond mijn droombaan als IT-professional in virtual reality’

21 apr. 2022
sjaak-griffioen-it-professional-maandag-blog

Waar je ook staat in je carrière: Maandag® helpt je als IT-professional met de volgende stap. Dat ondervond ook de 61-jarige Sjaak Griffioen, die een baan bij de Politieacademie aangeboden kreeg die hem op het lijf geschreven is. “Agenten moeten sterk in hun schoenen staan. Met de nieuwste technologieën help ik hen daarbij.”  

Sjaak Griffioen had het prima naar zijn zin bij de bloemenveiling in Aalsmeer, waar hij als adviseur Informatievoorziening werkte. Toch ging het kriebelen toen een recruiter van Maandag® hem in 2019 benaderde met de vraag of hij oren had naar een baan bij ROC Horizon College in Alkmaar. Sjaak: “Het ging om een vacature voor een coördinator functioneel beheer, gecombineerd met een rol als adviseur informatievoorziening. Ik wilde dat heel graag, terwijl ik bij de bloemenveiling ook een mooie baan had, maar die job bij het Horizon College leek me nog leuker. Ook hoorde ik dat Maandag® een goede werkgever is. Met mijn achtergrond als functioneel beheerder in het mbo was ik heel gemotiveerd, maar ik wilde wel de zekerheid van een vast dienstverband. Daar werden we het over eens en ik kon aan de slag.”   

Droombaan

Sjaak werkte twee jaar met veel plezier aan het Horizon College. Het einde van zijn opdracht was al bijna in zicht, toen zich een nieuwe uitdaging voordeed. Dit keer bij de Politieacademie, die de opleidingen van de Nederlandse politie verzorgt.  De academie zocht een expert Informatievoorziening, virtual reality & gaming. “Een baan waar al mijn interesses bij elkaar kwamen: onderwijs, informatica en gaming. Mijn droombaan dus. Maandag® zag dat dit mij op het lijf geschreven was”, vertelt Sjaak, die in zijn vrije tijd creatieve spelvormen voor de zakelijke markt (marketing , educatie en entertainment) bedenkt. 

Warme werkgever met opleidingsmogelijkheden

De Politieacademie wilde Sjaak graag in dienst nemen en versnelde daarom de screeningprocedure. Sjaak: “Het ging zo snel, dat ik mijn opvolger bij het Horizon College niet meer in kon werken. Maar het zou mijn eer te na zijn geweest om dat te laten sloffen. In goed overleg met alle partijen begon ik daarom twee dagen per week bij de Politieacademie en bleef ik nog twee dagen per week bij het Horizon College. Maandag® heeft dat goed begeleid. Het is een fijne, warme werkgever: ze hebben echt aandacht voor me. Ik kan altijd contact opnemen, of Maandag® neemt daarvoor zelf het initiatief. Ook is er ruimte voor mijn opleidingsbehoefte. Ik wilde wat meer weten over IT-architectuur. Dat kon ik ook meteen gebruiken in deze opdracht. Ik deed zelf een voorstel voor een opleiding, die ik toen mocht volgen."

De nieuwste technologieën voor onze veiligheid

Op de Politieacademie zorgt Sjaak ervoor dat de technologie achter virtual reality games een plek krijgt in de IT-organisatie. Ook helpt hij nieuwe toepassingen te ontwikkelen. “Ik werk in een leuk team met veel jonge mensen. In elk geval jonger dan ik”, lacht hij. “Maar ik ben jong van geest.” In de digitale spellen die Sjaak met zijn collega’s ontwikkelt, oefenen aankomende agenten met situaties die zij straks op straat tegen kunnen komen. Sjaak: “Agenten moeten sterk in hun schoenen staan, mentaal weerbaar zijn. Wij helpen hen die vaardigheden in virtual reality te trainen. Zo is er een onderdeel waarbij je als agent met een collega op een station surveilleert, met een virtual reality-bril op. Je moet dan ontdekken wat er niet in de haak is. Wat doe je dan? Ga je iemand aanspreken? Wat zeg je dan? En wanneer ga je iemand fouilleren? Met virtual reality kunnen we dat allemaal nabootsen. Het is mooi om op deze manier een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Met de nieuwste technologieën ondersteun ik de opleiding van politiemensen en daarmee de veiligheid van ons allemaal.”  

Heb jij ook ambities voor een droombaan in de IT, net als Sjaak? Of wil je meer weten over andere functies bij Maandag®? Bekijk onze vacatures, of neem eens contact op met een van onze vestigingen.


Relevant voor jou

blog-wat-betekent-werken-bij-maandag

Wat betekent werken bij Maandag®?

27 mei 2022