Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

‘Ik heb vrijheid én zekerheid bij Maandag®’

‘Ik heb vrijheid én zekerheid bij Maandag®’

Jurist Kirsten van der Cruijsen-Thoma combineert haar opdrachten bij Maandag® met het runnen van haar eigen bedrijf. Dankzij deze combinatie doet zij haar werk met veel plezier. Zo ervaart ze zekerheid én vrijheid. En dat is precies wat wij bij Maandag® belangrijk vinden: een goede werkbalans. 

Na haar studie Nederlands recht, met als specialisaties Bestuursrecht en Privaatrecht, had Kirsten behoefte aan een vaste baan: “Tijdens mijn studie heb ik op verschillende plekken stage gelopen en werkervaring opgedaan: bij de rechtbank, de Raad voor de Kinderbescherming en een advocatenkantoor.” De ervaring die ze daarna nog miste, was bij een gemeente. Aansluitend op haar studie, was dit voor Kirsten juist een logische stap. Ze solliciteerde op een functie als jurist bij de gemeente Leudal in Limburg – en kreeg de baan. Maar na een tijdje begon ze zich af te vragen hoe het zou zijn om te werken bij een andere gemeente. “Ik haalde zeker voldoening uit mijn werk als jurist bij de gemeente – ik was namelijk niet alleen juridisch bezig, maar ook politiek-bestuurlijk. Ik werkte in het belang van de gemeenschap, maar ik miste toch meer uitdaging.” 

De perfecte combinatie

Kirsten maakte een afspraak met Maandag®, een oude bekende. Na haar afstuderen solliciteerde ze er al eens, maar toen twijfelde ze of de afwisseling van opdrachten en opdrachtgevers wel wat voor haar was. “Na drie jaar werken bij dezelfde gemeente merkte ik dat ik die diversiteit toch miste. In een gesprek met dezelfde recruiter bij Maandag® vertelde ik dat ik de diepgang en de afwisseling van bepaalde rechtsgebieden miste. Maandag® kon mij hier wel bij helpen, zei hij. Toen onze gesprekken in de afrondingsfase zaten, werd ik ook benaderd met de vraag of ik een eigen onderneming wilde starten. Dat was een spannende tijd, want ik wilde het eigenlijk allebei! Maandag® steunde mij in deze beslissing. Ik ging parttime aan de slag bij Maandag® en parttime bij mijn eigen juridisch adviesbureau. Ik heb nu dus vrijheid én zekerheid. Voor mij de ideale combinatie!”

Je horizon blijven verbreden

Op dit moment werkt Kirsten voor de gemeente Maasgouw als Adviseur bezwarenbehandeling.  Maandag® geeft haar niet alleen de vrijheid om haar eigen onderneming te ontwikkelen, er is ook speelruimte in de soort opdrachten die ze voor Maandag® uitvoert. “Als een bepaalde opdracht echt niet goed bij me past, bespreek ik dat altijd met Maandag®. Het is ook prettig dat je toegang krijgt tot opdrachten die je als ‘buitenstaander’ niet hebt. Daardoor blijf ik mijn horizon verbreden. Net als door de ontwikkelmogelijkheden die Maandag® professionals biedt. Komend jaar wil ik bijvoorbeeld een cursus volgen over de Omgevingswet. Het is belangrijk om je als jurist altijd bij te blijven scholen en up-to-date te blijven. Anders haalt de rechtspraak je in.”

Meer weten over de mogelijkheden bij Maandag®? Lees alles over detacheren, uitzenden of neem contact met ons op.