Skip to footerSkip to content
Goed verhaal

Doorgroeimogelijkheden: ontwikkel jezelf op werk

Doorgroeimogelijkheden ontwikkel jezelf op werk

Doorgroeimogelijkheden zijn kansen om door te groeien op werk. Je kunt jezelf bijvoorbeeld ontwikkelen tot specialist of leidinggevende. Of misschien wil je wel doorgroeien naar een compleet andere functie. Doorgroeimogelijkheden zijn voor iedereen verschillend. Het hangt af van jouw interesses, ambities en de mogelijkheden op werk. Lees alles over persoonlijke ontwikkeling op werk én hoe Maandag® je hierbij kan helpen.

Welke doorgroeimogelijkheden zijn er?

Doorgroeimogelijkheden verschillen onwijs per branche. Zo kan een verzorgende in de IG doorgroeien tot verpleegkundige. Een pedagogisch medewerker zou zich kunnen richten op een bepaalde doelgroep, om zich verder te specialiseren. De exacte groeikansen lopen dus uiteen. Wel kunnen we de mogelijkheden grofweg opdelen in 2 categorieën:

  Ervaring opdoen

  Een opleiding, training of cursus volgen

Ervaring kun je opdoen binnen jouw eigen vakgebied. Zo kun je je bijvoorbeeld ontwikkelen van medewerker tot teamleider of manager. Je kunt je ook specialiseren, of juist bredere kennis opdoen.

Om door te kunnen groeien op werk is het soms nodig om een training, cursus of opleidingte volgen. Met een diploma op zak kun kom je vaak in aanmerking voor andere functies. Dit kan een specialiteit zijn binnen jouw vakgebied. Of misschien wil je wel een carrièreswitch maken. Ook dan komt een opleiding goed van pas.

Doorgroeien bij Maandag®

Als gedetacheerde professional bij Maandag® heb je allerlei doorgroeimogelijkheden. Je doet snel gevarieerde werkervaring op bij verschillende bedrijven. Bovendien kun je via de Maandag® Academy allerlei cursussen, trainingen en opleidingen volgen. Blijf jezelf ontwikkelen en ga elke dag met frisse energie naar werk!

zin in Maandag®

Voorbeelden van persoonlijke ontwikkeling op werk

Bij doorgroeien op werk denken veel mensen aan promotie. Aan een hogere titel met meer autoriteit en een beter salaris. Toch gaat het hier niet altijd om. Soms ben je niet toe aan een hogere functie, maar aan een andere functie. Persoonlijke ontwikkeling is precies dat: persoonlijk. Jouw ambities en competenties zijn het belangrijkst.

Enkele voorbeelden van persoonlijke ontwikkeling zijn:

  Specialiseren binnen jouw vakgebied

  Breder ontwikkelen

  Van medewerker naar manager

  Van een junior functie naar een medior functie

Het belang van persoonlijke ontwikkeling op werk

Stel je voor: je bent net begonnen aan een nieuwe uitdaging. Alles is anders en interessant. Je leert veel nieuwe dingen en komt voldaan thuis van werk. Na een aantal maanden zit je er lekker in; het werk gaat je goed af. Een jaar later begin je de uitdaging te missen. Het werk wordt saai. Je fijne workflow verandert in een sleur.

Is dit herkenbaar? Je bent niet de enige. 94% van de mensen heeft behoefte aan leer- en groeimogelijkheden op werk (LinkedIn studie, 2018). Als dit niet gebeurt, gaan mensen vaak op zoek naar de volgende uitdaging.

Zin in Maandag®

Als Maandag® professional beland je nooit in een sleur. Je opdrachten en opdrachtgevers variëren. Elke wisseling brengt nieuwe kennis, toffe uitdagingen en inspiratie met zich mee. Daarnaast is er voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Samen met jouw contactpersoon kijk je welke opleiding, training of cursus het beste bij jou past.