Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

’Door Maandag® weer aan de slag in mijn vakgebied’

Professionals-verhaal-Robin-ten-have

Maandag® helpt startende professionals graag op weg met hun loopbaan. Zo kreeg planoloog Robin ten Have de mogelijkheid om ervaring op te doen in zijn vakgebied, waar hij enkele jaren uit was. Vanuit een startersfunctie zet hij binnenkort een nieuwe stap: Robin wordt medewerker Ruimtelijke Ordening bij de gemeente Heerde. “Ik wilde weer de inhoudelijke kant op en iets met mijn eigenlijke vakgebied gaan doen.” 

Toen Robin ten Have in 2015 afstudeerde in de planologie was het lastig om werk te vinden. In die tijd zag de arbeidsmarkt voor planologen er minder rooskleurig uit dan nu. “Ik zat zonder werk en ben toen via een kennis de horeca ingerold”, vertelt Robin. “Uiteindelijk groeide ik door tot bedrijfsleider van een grand café. Supertof werk, waarin ik me ook persoonlijk kon ontwikkelen. Maar op den duur zag ik er toch te weinig toekomst in. Ik wilde weer de inhoudelijke kant op en iets met mijn eigenlijke vakgebied gaan doen.” 

Doorgroeien in mijn vakgebied

Robin besloot zich daarom vorig jaar meer te profileren op LinkedIn. En hij viel op: een recruiter van Maandag® nam contact met hem op met een leuke opdracht voor een startende planoloog. “Maandag® zocht iemand met goede communicatieve vaardigheden. Die heb ik: ik ben klantvriendelijk en door mijn ervaring in de horeca ben ik gewend met mensen om te gaan. Doordat een paar kennissen al bij Maandag® werkten, wist ik dat het een goede werkgever is. Detachering was wel nieuw voor mij. Maar toen ik eenmaal begreep hoe het werkt, sprak ook dat me aan. Je hebt de voordelen van een vaste werkgever en doet tegelijkertijd op verschillende plekken ervaring op. Omdat ik er een paar jaar uit was geweest, vond ik dat een mooie kans. Het balletje ging rollen en ik kreeg een vast contract aangeboden. Ik kon beginnen op een starterspositie, om van daaruit verder door te groeien in mijn vakgebied.” 

Kennis opfrissen

Robin begon zijn carrière bij Maandag® bij de gemeente Heerde. “Daar doe ik vrij veel administratief werk, maar wel planologisch van aard. Ik zit dus dicht bij het vuur, kan mijn kennis opfrissen en zie hoe alle processen werken. Op die manier krijg ik veel van het vakgebied mee. Maandag® biedt me hierbij ook volop opleidingsmogelijkheden. Ik heb bijvoorbeeld een opfriscursus voor de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en een cursus Omgevingsrecht nieuwe stijl gedaan. En er staat voor dit jaar nog meer op de planning: ik ga me verdiepen in de nieuwe Omgevingswet en een training volgen om mijn schrijfstijl te verbeteren.” 

Binnenkort wisselt Robin van opdracht bij de gemeente Heerde. “Dat is bijna rond: ik kan doorstromen naar de functie van medewerker Ruimtelijk Ordening. Precies zoals Maandag® en ik het samen voor  ons zagen. Dan draai ik volop mee en behandel zelfstandig de inkomende bouwplannen.” 

Ben jij ook klaar voor de volgende stap?

Bij Maandag® krijg je de voordelen van afwisselend werk met de zekerheid van een (vast) contract? Heb je nog geen overheidservaring? Geen probleem! Met de Maandag® Academy stomen wij je klaar voor je eerstvolgende opdracht.