Skip to footerSkip to content

Werken in de gehandicaptenzorg

Werken in de gehandicaptenzorg - Header image

De gehandicaptenzorg is een ontzettend mooi beroep voor een doelgroep die de zorg en hulp hard nodig heeft. Wil jij mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking helpen? Bij Maandag® helpen we je graag aan een mooie baan bij de beste opdrachtgevers in de gehandicaptenzorg.

Ga aan de slag als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Wat betekent werken in de gehandicaptenzorg precies?

In de gehandicaptenzorg help je mensen met een fysieke of verstandelijke beperking onder andere bij de persoonlijke verzorging. Daarnaast help je bij dagactiviteiten zoals spelletjes spelen en koken.

Maar je helpt ook vooral om te zorgen dat jouw patiënten zoveel mogelijk zelfstandig kunnen leven. Werken in de gehandicaptenzorg betekent dus dat je veel bijdraagt in het leven van anderen.

Welke functies zijn er binnen de gehandicaptenzorg?

De meest voorkomende functie in de gehandicaptenzorg is persoonlijk begeleider. Jij helpt mensen met een beperking om zich veilig en thuis te voelen en ondersteunt ze met speciale activiteiten en de dagbesteding. Ook bij sociale activiteiten speel jij een belangrijke rol.

Dit kan op verschillende werkplekken, zoals:

  In een dagcentrum

  Op een zorgboerderij

  Bij mensen thuis

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan hier een kijkje bij al onze vacatures voor het worden van begeleider in de gehandicaptenzorg.

Bekijk de vacatures als begeleider gehandicaptenzorg

Welke opleiding heb je nodig als je wil werken in de gehandicaptenzorg?

Om cliënten in de gehandicaptenzorg te helpen heb je een opleiding nodig, zoals een MBO-4 opleiding maatschappelijke zorg.

Werken via Maandag®

Als je via Maandag® aan de slag gaat als Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg, dan zetten we natuurlijk wel iets tegenover:

  Een goed salaris tussen de €2.236 en €3.568 afhankelijk van jouw opleiding en ervaring;

  Reiskostenvergoeding met de auto (€0,19 per km) en het ov (100% vergoed);

  Wekelijkse uitbetaling van jouw salaris.

Daarnaast krijg je via Maandag® persoonlijke ondersteuning vanuit een vast contactpersoon. Heb je interesse? Solliciteer direct op de vacature voor Persoonlijke Begeleider Gehandicaptenzorg.

Veelgestelde vragen over werken in de gehandicaptenzorg

Hoe vind ik vacatures in de gehandicaptenzorg?

Vacatures in de gehandicaptenzorg zijn te vinden op verschillende online platforms, waaronder websites gespecialiseerd in zorgvacatures, alsmede op de carrièrepagina's van zorginstellingen en via uitzendbureaus zoals Maandag®.

Wat doet een woonbegeleider in de gehandicaptenzorg?

Een woonbegeleider in de gehandicaptenzorg biedt ondersteuning aan cliënten die in een woongemeenschap of een soortgelijke woonsetting leven. De focus ligt op het assisteren van je cliënt bij persoonlijke verzorging, helpen bij deelname aan dagactiviteiten en het bevorderen van zelfredzaamheid.

Welke beroepen zijn er nog meer in de gehandicaptenzorg naast begeleider?

Naast de functies van ambulant begeleider en woonbegeleider, kent de gehandicaptenzorg een breed scala aan beroepen, zoals logopedisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, psychologen, en activiteitenbegeleiders.

Hoe word ik begeleid tijdens mijn werk in de gehandicaptenzorg?

Als je in de gehandicaptenzorg werkt, krijg je ondersteuning van je werkgever en collega's. Bij veel organisaties, waaronder Maandag®, krijg je een vast contactpersoon toegewezen die je begeleidt in je carrièreontwikkeling en je ondersteunt bij eventuele uitdagingen in het werk. Benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem een kijkje bij Maandag® Academy.