Skip to footerSkip to content

Welke baan past bij mij?

Welke baan past bij mij?

Een baan vinden die echt bij je past. Voor sommigen een makkie, voor velen best een uitdaging. Waarschijnlijk ook voor jou, als je dit artikel hebt aangeklikt. Misschien ga je net de arbeidsmarkt op, of ben je op zoek naar een nieuwe baan. Wat je ook gaat doen, het is ontzettend belangrijk om jezelf te vragen: welke baan past bij mij? Kijk naar wie jij bent als persoon en waar je frisse energie van krijgt. In deze blog delen wij een aantal handige tips om deze vraag te beantwoorden. Zodat je een baan vindt die bij je past én waar je zin in hebt!

Vind de baan die bij je past

Bij Maandag® kijken we naar wie jij bent. Naar jouw interesses, competenties en toekomstplannen. Zo vinden we een baan die echt bij je past. Ook al heb je hier misschien (nog) niet de juiste kennis, papieren of ervaring voor. Via de Maandag® Academy zijn er talloze mogelijkheden om dit verder te ontwikkelen.

Test welke baan bij je past

Wil je eerst zelf wat onderzoek doen? Er zijn online allerlei tests beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan een beroepskeuzetest, waarmee letterlijk wordt getest welke banen goed bij jouw interesses passen. Een andere optie is de persoonlijkheidstest. Hierbij wordt gekeken wie jij bent als persoon. Ben je geduldig of juist vastberaden? Chaotisch en creatief of juist georganiseerd en analytisch? Door dit te testen, kun je een beter beeld krijgen van welke banen bij jouw persoonlijkheid passen.

De persoonlijke aanpak van Maandag® combineert beide tests. We kijken naar wie jij bent als persoon én naar jouw interesses. Zo vinden we die ene baan die echt bij je past.

Persoonlijk advies over jouw beroepskeuze

Als je behoefte hebt aan persoonlijk advies, kun je altijd contact opnemen met een Maandag® recruiter bij jou in de buurt. Hij of zij gaat graag met je in gesprek om de mogelijkheden te ontdekken. Voor jouw nieuwe baan, maar ook voor de lange termijn. Wij vinden het namelijk niet alleen belangrijk dat je zin hebt in je werk, maar ook dat je er zin in houdt. Dus wil jij graag blijven leren en ontwikkelen? Of wil je een carrièreswitch maken? Laat het ons weten.