Skip to footerSkip to content
Goed verhaal

Wat we kunnen leren van millennials

millennials-web.jpg.aspx

Millennials. Ze zijn geboren tussen 1984 en 2000 en worden vaak gezien als veeleisend. Zonde, want we kunnen juist veel van deze generatie opsteken. Zeven bewonderenswaardige eigenschappen op een rij. 

Ze blijven in beweging 

Lezingen, workshops, coaching… Voor millennials is zelfontwikkeling een echte basisbehoefte. Ze kijken kritisch naar hun kennis, vaardigheden en eigenschappen en proberen die waar mogelijk te verbeteren.    

Ze schakelen snel 

Niet eindeloos vergaderen, maar concrete stappen zetten. De gemiddelde millennial denkt praktisch en wil zo snel mogelijk dingen van de grond krijgen. Natuurlijk gaat het weleens mis, maar aldoende leer je het meest.   

Ze werken op basis van gelijkwaardigheid 

Millennials hebben lak aan rangen en standen. En van een onderlinge strijd met collega’s moeten ze ook niets weten. Ze willen samenwerken aan een gedeelde visie of passie. Vol overgave en met een biertje op z’n tijd.    

Ze doen wat ze leuk vinden 

De tijd uitzitten of leven in de waan van de dag? Daar is deze generatie niet van. Millennials willen werk doen dat voldoening en plezier geeft. Ook als dat zo nu en dan een sprong in het diepe betekent. Je leeft tenslotte maar één keer.    

Ze geven positieve feedback 

Millennials vinden dat alles bespreekbaar moet zijn. Ze gaan het gesprek aan op een eerlijke, luchtige én positieve manier. Niet zeuren over dingen die mis zijn gegaan, maar focussen op wat er goed gaat en nog beter kan.   

Ze zijn flexibel 

Thuiswerken, een vaste kantoorplek, freelancen, een dienstverband, knallen bij een start-up, ervaring opdoen bij een gevestigde instelling: millennials staan (bijna) overal voor open. Zolang ze er energie van krijgen, stappen ze aan boord.   

Ze gaan voor wat ze willen 

Of het nu gaat om het starten van een eigen bedrijf of het maken van een wereldreis: millennials fantaseren er niet alleen over, maar zetten ook daadwerkelijk stappen. Alles uit het leven halen en genieten: daar staat deze generatie voor.