Skip to footerSkip to content

Wat verdient een beleidsmedewerker WMO?

Wat verdient een beleidsmedewerker WMO? - Header image

Overweeg je een carrière in het sociaal domein, specifiek als beleidsmedewerker WMO? Of misschien als beleidsmedewerker sociaal domein of beleidsmedewerker jeugd? Je bent op de juiste plek! We gaan dieper in op wat een beleidsmedewerker in het domein samenleving verdient, welke factoren het gemiddelde salaris beïnvloeden en hoe je de inkomsten kunt boosten.

Gemiddeld salaris van de functie

Een beleidsmedewerker WMO verdient gemiddeld rond de € 2.500,- tot € 3.500,- bruto per maand. Dit kan voor een senior beleidsmedewerker WMO oplopen tot € 4.500,- bruto per maand of zelfs meer. Het gemiddeld salaris van een beleidsmedewerker WMO kan sterk variëren. Hier zijn enkele factoren die dit salaris beïnvloeden:

  Ervaring: net als bij veel beroepen in het sociaal domein kan het salarisniveau stijgen met de jaren ervaring;

  Opleiding: hogeropgeleiden kunnen een hoger salaris verwachten. Binnen salarisverwachtingen zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk, dit kan jouw salaris namelijk een boost te geven;

  Locatie: in stedelijke gebieden, zoals bij een gemeente, waar de vraag naar deze functie hoger is, kunnen salarissen hoger liggen;

  Sector: werken voor de overheid kan andere voordelen bieden, zoals een goede sfeer, meer baanzekerheid en een hoger salaris.

Het is goed om te benoemen dat de bedragen die op deze pagina benoemd worden slechts ruwe schattingen zijn. De werkelijke bedragen kunnen variëren op basis van individuele omstandigheden.

Salarisverschillen tussen sectoren en locaties

De salarisverschillen van een beleidsmedewerker WMO tussen sectoren en locaties zijn opmerkelijk. Over het algemeen kunnen beleidsmedewerkers in de private sector een hoger salaris verwachten, maar de publieke sector biedt vaak aanvullende voordelen. De locatie waar je werkt, heeft ook invloed op jouw salaris. Ben je werkzaam in een grote stad, dan verdien je vaak ook een hoger salaris vanwege de hoge kosten van levensonderhoud.

Maandag® is de detacheerder in de overheid met meer dan 900 vacatures, onderverdeeld over het Sociaal, Ruimtelijk & Juridisch domein en Bouw & Civiele Techniek. Met maar liefst 14 lokale vestigingen werkt Maandag® in jouw regio intensief samen met (semi-)overheidsinstanties zoals gemeenten, Rijkswaterstaat en woningcorporaties middels exclusieve raamovereenkomsten of aanbestedingen.

Invloed van ervaring en opleiding op het salaris

Ervaring en opleiding spelen een cruciale rol in het salaris van een beleidsmedewerker WMO. Iemand met een masterdiploma en gespecialiseerde certificeringen kan in een hogere beloningsschaal vallen. Ook is het mogelijk dat met elke extra jaar ervaring, het salaris met een bepaald percentage stijgt.

Ontwikkeling door middel van relevante werkervaring staat hierbij centraal. Ook is het essentieel om altijd kennis en vaardigheden bij te spijkeren. Hierin ondersteunt Maandag® jou graag middels persoonlijke begeleiding, trainingen en cursussen vanuit de Maandag® Academy en de flexibele zekerheid; afwisselende opdrachten met de zekerheid van een (vast) contract.

Tips om het salaris te verhogen

Droom je van een hoger salaris? Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het verhogen van jouw salaris:

  Blijf leren: overweeg aanvullende cursussen of certificeringen die relevant zijn voor je vakgebied. Persoonlijke ontwikkeling is hierbij essentieel;

  Netwerk: connecties binnen je sector kunnen leiden tot betere jobaanbiedingen. Evenementen brengen mensen samen waarbij je veel inhoudelijke informatie en kansen met elkaar kan delen;

  Specialiseer je: een niche binnen de WMO of ruimtelijke ordening kan je salaris een boost geven;

  Onderhandel: met bewijs van jouw prestaties en bijdragen kun je onderhandelen over een hoger salaris.

Conclusie

Het salaris van een beleidsmedewerker WMO is afhankelijk van verschillende onderwerpen. Door jezelf voortdurend te verbeteren en op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in je vakgebied, kun je je kansen op een hoger salaris vergroten. Onthoud dat je een waardevolle professional bent met unieke vaardigheden en kennis. Ga erop uit, schitter in je rol en haal het beste uit je carrière als beleidsmedewerker WMO!

Aan de slag als beleidsmedewerker WMO bij Maandag®

Bekijk onze vacatures.

Meer weten?

Wil jij meer weten over een functie als beleidsmedewerker WMO bij Maandag®, lees dan ook onze andere blogs: