Skip to footerSkip to content

Wat verdient een beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid?

Wat verdient een beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid? - header image

In een wereld waar veiligheid een essentiële rol speelt, zijn beleidsmedewerkers op het gebied van openbare orde en veiligheid onmisbaar. Zij werken achter de schermen om beleid te ontwikkelen en uit te voeren, dat de veiligheid van onze gemeenschappen waarborgt. Maar wat verdient een beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid eigenlijk in deze cruciale rol? Het antwoord op deze vraag is complex en varieert afhankelijk van verschillende factoren.

Gemiddeld salaris van een beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid

Hoeveel verdient een beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid? Het gemiddeld loon van een beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid, soms ook bekend als beleidsadviseur openbare orde of adviseur openbare orde, kan flink variëren. Dit hangt af van factoren zoals de werkervaring, opleiding, locatie en de specifieke sector waarin je werkt, bij bijvoorbeeld (semi-)overheidsinstanties zoals het openbaar ministerie of andere gemeenten.

In Nederland verdient een beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid gemiddeld € 4.100,- bruto per maand. Het minimale salaris ligt rond de € 2.850,- bruto en het maximale bruto salaris ligt rond de € 5.350,- per maand bij een 40-urige werkweek.

Het is goed om te benoemen dat de bedragen die op deze pagina benoemd worden slechts ruwe schattingen zijn. De werkelijke bedragen kunnen variëren op basis van individuele omstandigheden.

Salarisverschillen tussen sectoren en locaties

Het salarisverschil tussen sectoren en locaties kan aanzienlijk zijn. Werk je bij het openbaar ministerie of bij andere gemeenten? Dan kan dit invloed hebben op je salaris. Daarnaast kun je in grote steden bijvoorbeeld ook een hoger salaris verdienen vanwege de hogere kosten van levensonderhoud.

Het is belangrijk om te weten dat er binnen de sector overheid, voornamelijk bij gemeenten, relevante werkervaring bij (semi-)overheden is vereist. Om hier zeker van te zijn, bekijk alle functievereisten in de vacature.

Invloed van ervaring en opleiding op het salaris

Met elk jaar werkervaring kan het salaris van een beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid stijgen. Ook je opleidingsniveau speelt een rol. Beleidsmatig denken is essentieel in deze functie en een hogere opleiding kan leiden tot een beter salaris. Bovendien bestaat in de meeste gevallen de vacature eisen uit een afgeronde HBO- of WO-opleiding in bijvoorbeeld Bestuurskunde.

Ontwikkeling door middel van relevante werkervaring staat centraal. Ook is het essentieel om altijd kennis en vaardigheden bij te spijkeren. Hierin ondersteunt Maandag® jou graag middels persoonlijke begeleiding, trainingen en cursussen vanuit de Maandag® Academy en de flexibele zekerheid; afwisselende opdrachten met de zekerheid van een (vast) contract.

Tips om het salaris te verhogen

Wil je jouw salaris als beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid verhogen? Overweeg dan een vast dienstverband of een vast contract bij een eminent groep. Ook kan het draaien van weken piketdienst je salaris een boost geven. Tijdens piketdienst wordt namelijk een verhoging op het uurloon uitgekeerd. En vergeet niet: zelfs onder druk blijf je 's nachts bereikbaar om te werken aan veiligheidsvraagstukken in de gemeente.

Bekijk voor de actuele salarissen van beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid vacatures op Maandag.nl.

Secundaire arbeidsvoorwaarden en meer

Naast een aantrekkelijk salaris bieden veel werkgevers ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden voor beleidsmedewerkers openbare orde en veiligheid. Denk aan zaken als een goede pensioenregeling, reiskostenvergoeding en opleidingsmogelijkheden.

Waarom jij als professional voor Maandag® kiest? Maandag® biedt onder andere een goede pensioenregeling, een eindejaarsuitkering en de mogelijkheid tot een (elektrische) leaseauto. En dat is nog niet alles. Andere voordelen zijn; de mogelijkheid om in 'verschillende keukens' te kijken door te detacheren, een uniek aanbod vacatures door raamovereenkomsten én vele doorgroeimogelijkheden door de Maandag® Academy.

Conclusie

Het salaris van een beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid is afhankelijk van verschillende factoren. Door jezelf te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de laatste trends in veiligheidsvraagstukken, kun je je carrière en salaris een boost geven. Blijf streven naar wat je waard bent!

Aan de slag als beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid bij Maandag®

Bekijk onze vacatures.

Meer weten?

Wil jij meer weten over een functie als beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid bij Maandag®, lees dan ook onze andere blogs:

    Wat doet een beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid?

    Hoe word je beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid?

    Werken bij de Overheid