Skip to footerSkip to content

Wat doet een Adviseur Calculator?

Wat doet een Adviseur Calculator? - header image

Ben je geïnteresseerd in een uitdagende baan als Adviseur Calculator? Dan wil je waarschijnlijk wel weten wat deze functie eigenlijk inhoudt. Welke vaardigheden en technische kennis heb je nodig voor dit beroep en welke carrièremogelijkheden zijn er? Waar kun je komen te werken en wat kun je verwachten als het gaat om voordelen en het salaris? We bespreken dit en meer in deze blog.

Wat is een Adviseur Calculator?

Een Adviseur Calculator is als professional verantwoordelijk voor het opstellen van offertes en het berekenen van kosten voor projecten, vooral op het gebied van techniek en bouw. Adviseur Calculators voeren werkzaamheden uit zoals het analyseren van manuren, benodigde materialen en andere kosten die van belang zijn voor projecten. Als Adviseur Calculator beschik je over analytisch denkvermogen, nauwkeurigheid en sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat doet een Adviseur Calculator?

In de functieomschrijving Calculator Adviseur komen verschillende belangrijke verantwoordelijkheden en taken naar voren. Je bent verantwoordelijk voor onder andere het opstellen van offertes, het inschatten van kosten voor arbeid, materialen en transport en het beoordelen van risico's. Daarnaast ben je bezig met het onderhouden van contact met leveranciers en klanten en het analyseren van specificaties en technische tekeningen.

Je hebt een kritische blik en je werkt nauw samen met verschillende afdelingen, waaronder administratie en inkoop, om er zo voor te zorgen dat alle projecten in grote lijnen soepel kunnen verlopen. Daarnaast maak je gebruik van diverse technologieën en software, zoals kostendatabases, rekenprogramma's en projectmanagementsoftware. Op deze manier kun je nauwkeurige offertes en berekeningen maken.

Een situatie waarbij een Adviseur Calculator betrokken is, is bij het opstellen van de offertes voor bouwprojecten. Je analyseert de specificaties en de bouwtekeningen, daarna schat de manuren en benodigde materialen in en vervolgens bereken je de kosten. Tot slot stel je voor de klant een gedetailleerde offerte op, waarbij je rekening houdt met de markttrends en duurzaamheid.

Wat heb jij als Adviseur Calculator nodig aan vaardigheden?

De vaardigheden en functie eisen van een Adviseur Calculator omvatten zowel communicatieve als technische aspecten. Belangrijke vaardigheden voor Adviseur Calculators zijn onder andere analytische vaardigheden, nauwkeurigheid, communicatieve vaardigheden en kennis van bouwprocessen en -materialen.

Aanpassingsvermogen en flexibiliteit zijn essentiële vaardigheden voor deze functie, want marktprijzen, projectplannen en regelgeving kunnen voortdurend veranderen. Daarnaast houd je steeds vaker rekening met milieuvriendelijke en duurzame materialen en bouwmethoden tijdens het maken van offertes en berekeningen.

Om als Adviseur Calculator te kunnen werken, heb je vaak een mbo- of hbo-opleiding nodig in de richting van bijvoorbeeld Civiele Techniek of Bouwkunde. Het is ook waardevol om ervaring te hebben binnen de bouwsector en op de hoogte te zijn van de nieuwe trends, zoals digitale technologieën en duurzaam bouwen.

Waar kun jij komen te werken als Adviseur Calculator?

Je kunt in diverse werkomgevingen aan de slag, zoals bij aannemers, bouwbedrijven, ingenieursbureaus en adviesbureaus. De fysieke werkomgeving varieert van een bouwplaats tot een kantoor. Dit is afhankelijk van de specifieke functie eisen en het projecten.

Er heerst vaak een prettige werksfeer bij bedrijven die resultaatgericht en dynamisch zijn. Je werkt in een openbare ruimte met verschillende collega's. zoals uitvoerders, werkvoorbereiders, projectleiders en andere afdelingen.

Wat zijn de carrièremogelijkheden voor een Adviseur Calculator?

Jouw rol als Adviseur Calculator biedt veel groeipotentieel, diverse contractvormen en verschillende carrièremogelijkheden. Je kunt doorgroeien naar verschillende posities, zoals Projectleider, Senior Calculator, Technisch Adviseur of Commercieel Manager met daarbij de kans op een vast contract. Voor deze functies met meer verantwoordelijkheid is het belangrijk dat je jouw vaardigheden ontwikkelt en meer ervaring opdoet. Daarnaast kun je je in een vakgebied specialiseren, zoals infrastructuur of duurzaam bouwen, om zo jouw expertise uit te bouwen. Dit kun je doen door opleidingen, trainingen en vakgerichte cursussen te volgen.

Jouw loopbaantraject varieert, afhankelijk van jouw ambities, ontwikkeling en persoonlijke interesses. Het is verstandig om jezelf voortdurend te ontwikkelen en daarbij op de hoogte te blijven van alle technieken en de laatste trends binnen jouw sector. Op deze manier kun je werken aan jouw carrière en jouw toekomstperspectieven verbeteren.

Salaris en voordelen: wat kun je verwachten?

Wat je verdient als Adviseur Calculator is afhankelijk van jouw opleidingsniveau, ervaring en de grootte van het bedrijf waarvoor je werkt. Als Junior Adviseur Calculator kan je rekening houden met een goed salaris tussen de € 2.500,- en € 3.000,- bruto per maand. Een Senior Adviseur Calculator kan tussen de € 3.500,- en € 5.000,- bruto per maand ontvangen.

Veel organisaties bieden naast het salaris ook secundaire arbeidsvoorwaarden aan, zoals vakantiedagen, pensioenregelingen, opleidingsmogelijkheden en reiskostenvergoeding. In sommige gevallen kun je ook een bonusregeling verwachten. Per organisatie zijn de voorwaarden verschillend, dus zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de aangeboden voordelen.

Conclusie

We hebben het gehad over de functie Adviseur Calculator en wat deze functie eigenlijk inhoudt. Je weet nu meer over de verantwoordelijkheden en taken van een Adviseur Calculator en welke vaardigheden je nodig hebt voor dit beroep. Daarnaast hebben we besproken waar je zou kunnen werken als Adviseur Calculator en welke carrièremogelijkheden er zijn binnen deze functie. Tot slot heb je gelezen over de voordelen en het salaris van een Adviseur Calculator. We hopen dat deze informatie nuttig is en je kan helpen bij het kiezen van de beste carrière voor jou.

Aan de slag als Adviseur Calculator bij Maandag®

Bekijk onze vacatures.