Skip to footerSkip to content

Wat doet een Accountmanager Onderwijs?

Wat doet een Accountmanager Onderwijs - header image

Wanneer je geïnteresseerd bent in een functie als Accountmanager Onderwijs, ben je waarschijnlijk ook benieuwd naar wat deze functie precies inhoudt. Accountmanager Onderwijs is een veelzijdige functie die belangrijk is bij het stimuleren van groei en innovatie voor goed onderwijs. Wat is een Accountmanager Onderwijs eigenlijk, welke vaardigheden heb je nodig voor deze functie en wat zijn jouw carrièremogelijkheden? We bespreken dit en meer in deze blog.

Wat is een Accountmanager Onderwijs?

Als Accountmanager Onderwijs is contact leggen en onderhouden met bestaande en potentiële klanten je op het lijf geschreven. Je onderhoudt contact met bestaande klantrelaties en legt contact met potentiële klantrelaties binnen het onderwijs. Je bent als sterke gesprekspartner in contact met onder andere uitgeverijen, scholen en onderwijsadviesbureaus. Je luistert naar de behoeften en wensen van de klant om vervolgens een aansluitende oplossing te bieden.

Wat doet een Accountmanager Onderwijs?

Hoe zien de verantwoordelijkheden en taken van Accountmanagers Onderwijs er eigenlijk uit? De belangrijkste werkzaamheden zijn het onderhouden van bestaande relaties met klanten, het identificeren van nieuwe kansen voor de verkoop en het aanbieden van innovatieve oplossingen voor het onderwijs. We bespreken hieronder een aantal situaties waarin deze werkzaamheden naar voren komen.

  Je neemt deel aan conferenties en beurzen, zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste trends binnen het onderwijs en om nieuwe contacten te leggen binnen de sector.

  Je bezoekt diverse onderwijsinstellingen om zo de behoeften van leerlingen en docenten te begrijpen en vervolgens stel je passende diensten en producten voor.

  Je werkt binnen jouw organisatie veel samen met collega's om nieuwe diensten en producten te ontwikkelen die goed inspelen op de klantbehoeften.

De vaardigheden van een Accountmanager Onderwijs

Om een succesvolle Accountmanager Onderwijs te worden, moet je beschikken over bepaalde competenties en vaardigheden. We bespreken hieronder een aantal belangrijke kwalificaties die nodig zijn voor deze functie.

  Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau.

  Je hebt een aantal jaar werkervaring in de sales, onderwijssector of accountmanagement.

  Je beschikt over uitstekende communicatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.

  Je hebt sterke overtuigings- en onderhandelingsvaardigheden.

  Je hebt het vermogen om relaties te onderhouden en op te bouwen met partners en klanten.

  Je beschikt over analytische vaardigheden waarmee je klantbehoeften en markttrends kunt identificeren en deze vervolgens kunt vertalen naar de juiste oplossingen.

  Je bent flexibel en je kunt je aanpassen op de veranderende klantbehoeften en marktomstandigheden.

  Je bent in het bezit van een rijbewijs B, want je zult vaak naar evenementen en klanten moeten reizen.

Als Accountmanager Onderwijs kun je in diverse werkomgevingen terecht

Als Accountmanager Onderwijs kun je deel uitmaken van een hecht team bij veel verschillende organisaties. Zo kun je als nieuwe collega terecht bij onder andere onderwijsadviesbureaus, educatieve uitgeverijen, onderwijsinstellingen en leveranciers van leermiddelen. Hoe de fysieke omgeving eruitziet varieert van scholen tot kantoren of externe locaties zoals conferenties en beurzen. In elke werkomgeving is het belangrijk dat je nauw samenwerkt met betrokken collega's, intern en extern, om zo eenvoudig goede resultaten te behalen.

De kernwaarden en bedrijfscultuur van een organisatie, spelen een cruciale rol binnen jouw dagelijkse werkzaamheden. Er zijn organisaties waarbij een warme werkgever veel waarde hechten aan creativiteit en innovatie, terwijl een andere organisatie de stabiliteit en traditionele waarden belangrijker vindt. Het is van belang dat je een organisatie vindt die passend is bij jouw ambities en persoonlijke waarden.

Bij Maandag® zijn er allerlei Accountmanager Onderwijs vacatures, door heel Nederland. Benieuwd hoe jouw werkomgeving eruit zou zien? Bekijk Accountmanager vacatures bij jou in de buurt.

Wat zijn de carrièremogelijkheden voor een Accountmanager Onderwijs?

De mogelijkheden binnen een carrière als Accountmanager Onderwijs bieden veel potentie om te groeien en zijn heel divers. Je kunt als Accountmanager Onderwijs ervoor kiezen om je te specialiseren in bijvoorbeeld het beroepsonderwijs of het voortgezet onderwijs. Daarnaast kun je ook naar een hogere managementfunctie doorgroeien, zoals Accountmanagement Directeur of Sales Manager. Je ontvangt als Accountmanager Onderwijs een marktconform salaris, maar wanneer je meer ervaring opdoet kun je dit salaris mogelijk verhogen.

Conclusie

Je weet nu wat een Accountmanager Onderwijs is en welke taken en verantwoordelijkheden bij deze functie horen. Daarnaast hebben we het gehad over belangrijke vaardigheden die je nodig hebt om Accountmanager IT te kunnen worden. Ook hebben we besproken hoe jouw werkomgeving eruit kan gaan zien en welke carrièremogelijkheden er zijn. Bekijk onze vacatures en solliciteer. Als we de juiste match vinden dan nodigen we je uit voor een eerste en/of tweede gesprek. Hopelijk ben je nu goed voorbereid op jouw carrière als Accountmanager Onderwijs. Veel succes!

Aan de slag als Accountmanager Onderwijs bij Maandag®

Bekijk onze vacatures.