Skip to footerSkip to content
In het nieuws

Twee partijen die het verschil maken in de engineeringmarkt

krosto-techniek-overname-maandag-engineering

Met de overname van Krosto techniek door Maandag® Holding kunnen beide partijen hun gezamenlijke doel gaan verwezenlijken:  een nog grotere impact maken in de markt van engineering en nog meer professionals zin laten hebben in techniek. Want de vraag naar techneuten is groot, en door de energietransitie ziet het er voorlopig niet naar uit dat deze daalt. Er is dus werk aan de winkel. Freddy Verweij, CEO van Maandag® Holding en Erwin Krook en Jeroen van der Stokker van Krosto techniek, zijn er klaar voor, en hebben er vooral veel zin in.

Op maandag 23 januari 2023 werden de contracten getekend tussen beide partijen. Een indrukwekkend moment en belangrijke stap voor Erwin en Jeroen, ondernemers en detacheringsadviseurs die al 20 jaar samenwerken. In 2004 startten zij samen Krosto techniek, wat uitgroeide tot een gevestigd detacheringsbureau voor technische professionals in machinebouw, installatietechniek en industrie. Met het zetten van de handtekeningen onder het overnamecontract breekt er een nieuw hoofdstuk aan voor beide bedrijven. Door de krachten te bundelen, speelt Maandag® een belangrijke rol in het terugdringen van het tekort aan technisch personeel.

‘Uitbouwen van engineering België naar Nederland’

Voor Maandag® Holding is deze overname een net zo’n grote en belangrijke stap. ‘We zijn al actief met engineering in België en het was een strategische wens om dit verder uit te bouwen in Nederland. Het vinden van personeel voor opdrachtgevers met technische omgevingen is een serieuze uitdaging. We willen graag een positieve bijdrage leveren aan technische uitdagingen om onder andere de energietransitie realiseren. Wij willen laten zien hoe mooi de technische beroepen zijn en daar mensen enthousiast voor maken met een duurzaam resultaat. We willen de juiste werkvoorbereiders, engineers en monteurs bij onze klanten krijgen. Dan heb je de slagkracht, positieve energie van de mensen van Maandag® en de specialisten van Krosto nodig. Met Krosto techniek hebben we een bedrijf gevonden met de juiste kennis en ervaring. Samen met Erwin, Jeroen en het team kunnen we nu nog meer techneuten enthousiast maken, en waar nodig opleiden.

‘De overname past binnen de ambities van Maandag®’

Voor de gedreven ondernemers kon de overname niet op een beter moment komen. ‘Wij hebben enorm veel plannen en ideeën om professionals aan te trekken, op te leiden en om bedrijven te helpen. Maar met het bestaande team hebben we niet de power om dit snel realiseren. Door de overname kunnen we dit wel,’ vertelt Erwin. ‘We kunnen nu een veel grotere groep techneuten bereiken. Dat is echt fantastisch,’ voegt Jeroen toe.

Dit is inderdaad echt een mooie en belangrijke stap voor ons,’ vertelt Freddy. ‘Je gaat met een overname niet over één nacht ijs. We zochten een partij die ons aanvult, haar kwaliteit heeft bewezen en die qua cultuur en ambities bij ons past. Wij zijn allebei erg ondernemend en denken in mogelijkheden. Wij vinden het bovendien allebei belangrijk dat onze professionals zin hebben en houden in hun werk. We investeren allebei in onze professionals en geven ze kansen om te groeien via wisselende, aantrekkelijke opdrachten, goede loopbaanbegeleiding en opleidingen via onze Academy.’

‘Er was meteen wederzijds respect, dat geeft vertrouwen’

Een overnametraject bij Maandag® Holding gaat niet via grote adviesbureaus maar persoonlijk en met korte lijnen. We waren zeker trots toen Maandag® ons benaderde, we gingen eerst gewoon aan tafel om kennis te maken. Toen dat klikte, zijn we verder gaan praten,’ vertelt Jeroen. ‘Natuurlijk is het spannend. Het is niet twee keer koffie drinken en het is geregeld, het is een intensief proces. Maar we merkten dat Maandag® erg transparant is en er was meteen wederzijds respect, dat gaf de doorslag.’

‘Dit is voor beide partijen een belangrijke voorwaarde. Jeroen en Erwin hebben een ijzersterk team dat de markt als geen ander kent, goede contacten heeft en zeer  gewaardeerd wordt door technische professionals. Dit zijn belangrijke waarden die bij Maandag® passen,’ zegt Freddy.

‘Krachten bundelen’

Jeroen en Erwin richten zich de komende tijd op het integreren van beide teams. ‘Wij zijn enorm trots op ons team, zonder hen hadden we deze stap niet kunnen maken,’ vertelt Erwin. ‘Daarom willen we er voor zorgen dat zij een soepele overstap kunnen maken naar de nieuwe organisatie.’

Met de overname zijn twee partijen samengekomen die met tomeloze energie en een berg aan kennis en ervaring een verschil gaan maken. ‘Als we dan over 5 tot 10 jaar terugkijken, willen we trots zijn op wat we samen hebben bereikt. Dat geeft iedere dag energie,’ sluit Jeroen af.