Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

Samen op zoek naar onderwijsprofessionals

case-albeda-college-maandag.nl

De krapte op de arbeidsmarkt is ook in het onderwijs voelbaar. In de regio Rotterdam helpt Maandag® Albeda aan nieuwe professionals voor verschillende mbo-opleidingen. Angela Uittenbogaard, Onderwijsleider bij de opleiding Maatschappelijke zorg, is blij met de samenwerking. “Maandag® weet constant te achterhalen wat we precies nodig hebben en biedt daar vervolgens heel gericht kandidaten voor aan.”

Het partnerschap tussen Maandag® en Albeda, een instituut voor mbo-opleidingen en volwasseneneducatie, bestaat al ruim vijf jaar. “Onze samenwerking begon toen de school ons inschakelde om interim-docenten te werven”, herinnert Maandag®-accountmanager Jeroen Mantel zich. “Angela en ik zochten vervolgens samen uit hoe we de opleiding Maatschappelijke zorg structureel konden versterken met nieuwe onderwijsprofessionals. Aan het begin van de coronacrisis ontstond er bijvoorbeeld al snel een grotere vraag naar ondersteuning in het onderwijs.”

Een intensieve samenwerking

Volgens Angela werd de vraag door de pandemie inderdaad nog groter dan normaal. “We hadden tijdens de lockdowns behoefte aan meer collega’s, om zo de studenten extra ondersteuning te kunnen bieden. Tegelijkertijd nam het ziekteverzuim toe. Vanaf dat moment gingen we nog nauwer samenwerken met Maandag®.” De samenwerking werd intensiever, de vraag complexer. “Je hebt elkaar dan nog net iets harder nodig”, legt Jeroen uit. “Angela en ik namen samen cv’s door en ze gaf extra informatie over de zorgopleidingen die Albeda aanbiedt. Dat hielp mij bij het begrijpen van de behoeftes en maakte de zoektocht extra leuk!”

Een goede match tussen Albeda en kandidaten

Eerder dit jaar verlengde Albeda de samenwerking met Maandag®. Angela is dan ook erg positief. “We merken echt dat deze samenwerking de werkdruk op de vloer verlicht. Jeroen denkt bovendien constant mee. Onze gesprekken zorgen voor wederzijds begrip, wat weer leidt tot een betere match tussen ons en de kandidaat. En als ik geen match zie, kan ik dat gewoon tegen Jeroen zeggen. We zijn heel open naar elkaar.”

Steun van Maandag®

Voor Angela levert het structurele personeelstekort soms best wat spanning op. “Als leidinggevende voel je je verantwoordelijk voor je team. Je ziet dat anderen het zwaar hebben omdat ze collega’s missen. Het is dan heel fijn om steun te krijgen van een partner als Maandag®. Dankzij de inzet van Jeroen voelt het echt als een gedeelde zoektocht.” Jeroen is blij dat Angela dit zo ervaart. “Zo voelt het voor mij namelijk ook. We stellen samen vast wat er nodig is en wat we precies zoeken. Uiteindelijk heeft ook de professional daar profijt van. Die komt dan namelijk niet voor verrassingen te staan.”

Een nieuwe oplossing: zij-instromers

Een van de moeilijkst in te vullen vacatures is bijvoorbeeld die van docent Verpleegkunde. Daarom gaat Maandag® nu kijken of het zij-instromers uit de zorg kan voorstellen aan Albeda. Dat zijn mensen die nu nog in de zorg werken, maar mogelijk interesse hebben in een carrièreswitch naar docent. “De maatschappelijke zorg is een behoorlijk brede sector, maar het zou zeker kunnen werken. Ik sta er in ieder geval voor open”, aldus Angela. “Het idee om een nieuwe doelgroep te werven laat zien dat Maandag® heel oplossingsgericht met ons meedenkt.”

Meer weten over de mogelijkheden bij Maandag® voor de inzet van professionals in het onderwijs? Check hier alle info voor onze opdrachtgevers.