Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

‘Mijn werk als consulent schuldhulpverlening is uitdagend en waardevol’

schuldhulpverlening-professional-selina-maandag-werkplezier-blog

Dagelijks mensen kunnen helpen. Dat is voor Selina Minnaard-van Waardenberg (28) het ultieme werkgeluk. Ze gaat dan ook elke dag met plezier naar haar werk, met dank aan de switch die ze via Maandag® maakte. Van een beleidsfunctie naar een uitvoerende rol binnen de gemeente. Daarin kan ze haar talenten optimaal benutten én ontwikkelen.

In 2020 haalde Selina haar bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool van Amsterdam. Na ruim vier jaar studeren en wonen in onze hoofdstad, keerde ze terug naar haar roots in Zeeland. Als medewerker bij het Juridisch Loket en het UWV had ze dagelijks veelvuldig contact met mensen. “Dat directe contact vond ik erg leuk in mijn werk; mensen antwoord kunnen geven op hun vragen en ze voorzien van advies”, licht Selina toe.

Selina miste de sociale kant van het werk

Via Maandag® startte ze medio 2021 als gemeentelijk beleidsmedewerker binnen het sociaal domein, met als aandachtsgebieden de huisvesting van statushouders en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). “Maandag® benaderde me daarvoor, omdat ik bij een andere gemeente al ervaring had in dezelfde functie, weliswaar met een andere focus. Ik heb een jaar met veel plezier binnen deze functie gewerkt, maar ik miste mijn sociale kant en het rechtstreekse contact met de doelgroep”, vertelt ze hierover.

‘Maandag® geloofde in mijn capaciteiten’

“Ik heb toen bij Maandag® aangegeven dat ik graag iets anders wilde gaan doen. Bijvoorbeeld op het gebied van werk en inkomen. En daar werd direct werk van gemaakt. Maandag® kwam bij me terug met een vacature voor de functie van consulent schuldhulpverlening. Door mijn opleiding had ik de kennis daarvoor wel in huis, maar niet de gevraagde ervaring. Maandag® geloofde in mijn capaciteiten en liet zien dat er een kans was deze ervaring op te doen.”

Vast contract en bijscholing

“Toen ik hoorde dat ik een vast contract zou krijgen én bijgeschoold kon worden, kon ik mijn geluk niet op. Ik heb samen met mijn opdrachtgever en Maandag® gekeken naar wat ik nodig had en wat er mogelijk was binnen de Maandag® Academy”, legt Selina uit. Drie maanden lang combineerde ze werken met leren. Ze volgde in die tijd maar liefst zeven cursussen, waaronder ook een cursus op het gebied van werken met kwetsbare mensen en de Participatiewet. “Ik zag dat als een unieke kans om te investeren in mijzelf en ben blij dat ik die mogelijkheid heb gekregen”, gaat ze verder.

Droombaan

“Ik werk nu inmiddels zo’n half jaar als schuldhulpverlener en ik ben nog iedere dag super blij met deze overstap. Mensen helpen om hun schulden af te lossen is uitdagend en waardevol werk. Zeker als het bedreigende schulden betreft. Zo kon ik vorige week nog helpen te voorkomen dat een gezin het huis uit werd gezet. Dat geeft echt veel energie, waardoor ik elke dag met frisse zin de deur uitga. Als je bij Maandag® je ambities uitspreekt, kijkt men serieus naar je mogelijkheden. In plaats van te zeggen ‘je mist ervaring’, werd juist gekeken naar mijn ontwikkel mogelijkheden. Daardoor zit ik nu helemaal op mijn plek en durf ik gerust te zeggen dat ik mijn droomjob heb gevonden!”, besluit Selina.

Ook zo’n droombaan ervaren? Check onze vacatures of neem contact op met een van onze vestigingen.