Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

‘Als Wmo consulent bij Maandag® ontdek ik verschillende gemeenten en doe ik werk dat er toe doet’

professional-maandag-zuriel-atia

Het zweet brak hem uit toen Zuriël Atia tegenover de recruiter van Maandag® zat. De spanning was hoog want na lang solliciteren wilde de startende professional dolgraag in zijn eigen vakgebied – het sociaal domein – aan de slag. Die kans kreeg Zuriël: hij ontwikkelde zich binnen Maandag® van beginnend klantmanager WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) tot ervaren consulent op senior niveau.  

Als pas afgestudeerde starter betrad Zuriël in een lastige tijd de arbeidsmarkt. De economische crisis die in 2008 begon, was in 2013 nog niet ten einde. Zuriël had zijn diploma van de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) op zak, maar de banen in die richting lagen niet voor het oprapen. “Ik heb de eerste twee jaar na mijn afstuderen overleefd door schoonmaakklusjes te doen. Ik pakte aan wat er aan te pakken viel. Er is niks mis met schoonmaakwerk, maar ik stond te popelen om in mijn eigen vakgebied aan de slag te gaan.”  

Na lang solliciteren lukte het Zuriël om op de backoffice van gemeente Zwolle een baan te bemachtigen. Niet lang hierna viel zijn oog op een vacature van Maandag®, voor junior klantmanager WMO bij gemeente Deventer. Deze wet regelt hulp en ondersteuning voor burgers, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen en deel kunnen blijven nemen aan de maatschappij.

Nog steeds dankbaar

Zuriël: “In Zwolle had ik al wat kennis over de WMO opgebouwd en Maandag® nodigde me uit om kennis te komen maken. Dat vond ik een heel spannend gesprek. Ik wilde die baan zo graag, voor mijn gevoel hing er daarom heel veel vanaf. Het zweet brak me uit. Patrick, de recruiter van Maandag® zag dat wel. Maar gelukkig prikte hij daar doorheen. Patrick zag ook mijn motivatie en gedrevenheid, daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.” 

Zuriël ging in Deventer aan de slag als klantmanager WMO. “Ik begon als junior, maar voerde al snel ook taken op medior en senior niveau uit. De meer complexe zorgaanvragen dus. Aantrekkelijke opdrachten, zeker voor een junior. Ik had mijn draai snel gevonden. Het is belangrijk voor mij om zingeving te ervaren in mijn werk. Met de WMO krijg ik die kans. Het is werk dat er echt toe doet.” 

Goed salaris

Via Maandag® werkte Zuriël inmiddels bij vijf gemeenten als klantmanager en Wmo consulent.  Momenteel doet hij dat bij Meerinzicht, dat voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde de WMO uitvoert. “Door de samenwerking met Maandag® krijg ik een kijkje in de keuken bij meerdere gemeentes. Zeker de eerste jaren pakten gemeenten de uitvoering van de WMO verschillend aan. Grotere gemeenten hebben vaak meer budget en hierdoor meer ruimte om te experimenteren. In Amersfoort bijvoorbeeld werkte ik vanuit een wijkteam en dat vergroot de betrokkenheid met de klant. Het is interessant om inzicht te krijgen in die verschillende werkwijzen en te ontdekken wat het best bij me past. Daarnaast kan ik rekenen op een goed, competitief salaris. Ook dat is niet onbelangrijk. In ruil daarvoor doe ik met veel betrokkenheid mijn stinkende best. Na al die jaren zie ik Maandag® niet zozeer als een werkgever maar eerder als een fijne partner.”   

Als Wmo consulent bij de gemeente begeleid je mensen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van wonen, welzijn of zorg. Ook interesse in deze functie bij Maandag®? Bekijk dan ons vacatureaanbod voor Wmo specialisten.