Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

‘Maandag® opent deuren die anders misschien gesloten blijven’

marion-man-professional-communicatieadviseur-maandag

Marion Man gaat uitdagingen niet uit de weg. Sterker nog: die zoekt ze zelf op. Dat leidde haar naar Maandag®, waar ze haar gedroomde opdrachtgever vond en nu van het ene avontuur in het andere belandt. "Dankzij Maandag® gaan er deuren open die anders misschien gesloten blijven, maar je moet wel zelf over de drempel stappen”, begint ze.

Het leven is een reis, vindt Marion, en je bepaalt zelf je bestemming. Maandag® helpt haar op weg, zonder de route te bepalen. “Ik wilde graag aan de slag binnen grotere organisaties, met uitdagende interim-opdrachten”, vertelt Marion. “Na een belletje kon ik binnen no-time aan de slag als strategisch communicatieadviseur bij de provincie Noord-Brabant, een gedroomde opdrachtgever”, gaat ze verder. 

‘Een strategische rol past perfect in de fase waarin ik nu zit’ 

Inmiddels zit haar tijdelijke klus bij de provincie Noord-Brabant erop en werkt ze alweer drie maanden aan haar huidige interim-opdracht. Bij de gemeente Zwijndrecht heeft ze als senior communicatieadviseur zowel een adviserende als een strategische rol. “Dat past perfect in de fase waarin mijn loopbaan zich bevindt”, zegt Marion, die in de communicatie op uitvoerend vlak zo’n beetje alles heeft gezien en gedaan. “Ik zet me graag in om organisaties beter te maken. Als je vooraan in het proces zit, kun je van grotere waarde zijn voor mensen. Bij grotere organisaties heb je natuurlijk invloed op méér mensen. Daarom werken ze als een magneet op me; niet omdat het leuk staat op je cv”, vertelt ze over wat haar aantrok in Maandag®.

‘Afwisseling houdt me wendbaar’

“Door Maandag® krijg ik de kans ervaring op te doen binnen diverse overheidsorganisaties. De afwisseling in opdrachten en de wisselende contacten met mensen houden mijn werk uitdagend en leuk. Zo blijf je wendbaar. Als je te lang op één plek of in één rol blijft, ervaar je vroeg of laat leegheid. Dan zit je geestelijk al achter de geraniums voordat je de pensioenleeftijd hebt bereikt”, legt Marion uit. “Het mooie aan werken als interimmer is ook dat je nét even wat scherper kan en mag zijn. Dat wordt zelfs van je verwacht.”

‘Blij dat ik door Maandag® stappen kan blijven zetten’

Een communicatiedier pur sang, ontwikkelt Marion zich meer en meer richting de organisatiekunde. “Binnenkort start ik met de opleiding Invloed in complexiteit”, vertelt ze. “De rode draad in mijn loopbaan blijft dat ik graag verandering teweegbreng. Effectief communiceren en daardoor invloed kunnen uitoefenen is daar een belangrijk onderdeel van. Ik ben blij dat ik mede dankzij Maandag® stappen kan blijven zetten in mijn carrière. Het is een cliché, maar stilstand is écht achteruitgang”, weet Marion.

‘Ik geef nu graag door wat ik zelf heb geleerd’

“Ik verheug me erg op mijn strategische rol hier in Zwijndrecht. Communicatie wordt vaak onderschat en moet organisatiebreed gedragen worden. Ik zie het als mijn taak om mensen bewust te maken van wat communicatie écht is. Ik heb veel geleerd in mijn loopbaan en zit nu in een fase waarin ik dat graag doorgeef aan de volgende generatie”, vertelt ze over haar mentorschap. “Ik heb er veel zin in om het team op sleeptouw te nemen en jonge mensen op vlieghoogte te brengen en verder op weg te helpen”, sluit ze af.

Wil je net als Marion stappen zetten in je carrière? Check onze vacatures bij de overheid of binnen het vakgebied marketing en communicatie. Voor je het weet, vind ook jij je gedroomde opdrachtgever.