Skip to footerSkip to content
In het nieuws

Maandag® neemt Finance-expert Quinnoah over

maandag-quinnoah-detachering-finance-overname

Vandaag heeft Maandag® aangekondigd dat ze Quinnoah Consulting overneemt,  een snel groeiende detacheerder op het gebied van finance en IT.  Een belangrijke stap, die nieuwe deuren opent voor beide partijen. Hoe kwam deze overname precies tot stand? Wat betekent hij voor onze dienstverlening? En wat maakt Maandag® en Quinnoah zo’n goede match? Maandag® CEO Freddy Verweij en Quinnoah Consulting-directeur Rob van Geel over het hoe, wat en waarom van de overname.

De overname van Quinnoah Consulting past in de strategie van Maandag® om zich op nieuwe groeimarkten te richten. “Daarbij richten we onze blik niet alleen meer op het publieke domein, maar ook op de commerciële markt. We kijken  dan vooral naar sectoren waarvan de profielen goed bij ons aansluiten”, vertelt Maandag® CEO Freddy Verweij. In België is Maandag® al actief in engineering- en life science-markten. In Polen voldoet het bedrijf aan de grote vraag naar IT-profielen voor zowel het publieke als commerciële domein. Vorig jaar versterkte Maandag® haar positie in de IT-personeelsmarkt met de overname van WIBA IT. Freddy: “Nu Quinnoah Consulting onderdeel wordt van de Maandag® verbreden we onze dienstverlening ook op het gebied van finance. Hiermee versnellen we onze organische groei op de financiële markt, waarbij we het aantal finance professionals tot ruim honderd verdubbelen.”

Een verfrissend en familiair bedrijf

Quinnoah Consulting werd eind 2016 opgericht door ondernemer Rob van Geel. Zijn bedrijf werft, selecteert en detacheert personeel voor banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Het bedrijf richt zich hierbij op hoogopgeleide professionals op medior- en senior-niveau met wie het bij voorkeur een langdurige, duurzame werkrelatie opbouwt. Quinnoah groeide de afgelopen jaren uit van eenmanszaak tot een bedrijf dat momenteel 55 medewerkers telt. Het bedrijf veroverde aandeel dankzij mond-tot-mond reclame, vertelt Rob, die Quinnoah omschrijft als een ‘verfrissend en familiair’ bedrijf.  “Onze professionals kennen elkaar onderling. Vier keer per jaar hebben we een bedrijfsuitje, waar we zo min mogelijk over werk praten. Meedoen is overigens niet geheel vrijblijvend. Want het is belangrijk dat alle collega’s elkaar goed kennen en zich onderdeel voelen van het bedrijf.” 

De succesvolle detacheerder liep de laatste jaren ook steeds meer tegen de grenzen van haar groei aan. Quinnoah ging daarom op zoek naar een partner om mee verder te gaan. Rob: “Steeds vaker krijg ik de vraag of ik binnen een week twintig mensen kan leveren. Aan die vraag kunnen we tot nu toe niet voldoen. En omdat we nu nog een klein bedrijf zijn, hebben we beperkte mogelijkheden voor mensen die door willen groeien. Die mogelijkheden gaan zij bij Maandag® volop krijgen. Ook kunnen ze dan eens een kijkje nemen in andere sectoren.”

Vooraanstaande rol

Er waren 41 partijen die interesse toonden om Quinnoah over te nemen. Van Geel ging met zeven van deze kandidaten - waaronder Maandag® - in gesprek. Na nader kennisgemaakt te hebben met de drie meest passende kandidaten, viel zijn keuze op Maandag®. “Maandag® stelt de professional centraal, net zoals wij dat doen”, verklaart Rob. “Eerst gaan we het gesprek aan met de kandidaat en vervolgens kijken we welke functie we voor hem hebben. Daarnaast is Maandag® een kleinschalige  ‘hub’ aan het opzetten voor onze sector, waar het familiaire karakter van Quinnoah goed op aansluit en behouden blijft. Samen kunnen we verder groeien en een vooraanstaande rol gaan innemen in de finance-sector, maar zeker ook daarbuiten. We kijken dus verder dan het bank- en verzekeringswezen, want ieder bedrijf heeft een finance-afdeling. Daar zijn voor ons heel veel synergievoordelen te behalen.”    

Goede match

Persoonlijk contact is de kracht van Maandag®. Of het nu gaat om contact met klanten, professionals, of relaties. Freddy vond het daarom belangrijk om zelf het eerste kennismakingsgesprek met Rob te voeren. Freddy: “In zo’n gesprek ben ik een open boek, laat ik mezelf zien. What you see is what you get. Transparantie is belangrijk. Samen ontdek je al gauw of je elkaar kunt vinden en of er een klik is. Ik merkte al snel dat er met Quinnoah een enorm goede match is. Onze profielen sluiten naadloos op elkaar aan. Wij kunnen helpen met de ambitie die Rob heeft met het bedrijf om verder te groeien. We zullen een nog groter netwerk voor hem realiseren. En met onze slagkracht gaan wij hem een impuls geven om nog nadrukkelijker aanwezig te zijn in de finance-markt. Ook op het gebied van opleidingen hebben we met onze Maandag® Academy veel te bieden. Quinnoah had al een goed vakinhoudelijk aanbod. In onze Maandag® Academy zit ook heel nadrukkelijk een aanbod voor persoonlijke ontwikkeling en carrièremogelijkheden.  Wij kunnen de finance-professionals hiermee nog beter van dienst zijn.”

Samen het verschil maken met frisse energie

De mensen van Maandag® geven frisse energie aan belangrijk werk. Freddy: “Die frisse energie, onze kerncompetentie en unique selling point, zien we absoluut in Quinnoah terug. We omarmen daarom de finance-professionals van team Quinnoah en voegen hen heel graag toe aan het finance-team dat we bij Maandag® al hebben. Onze waarden komen sterk overeen, en met onze kennis en ons netwerk kunnen we samen het verschil gaan maken.”