Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

‘Maandag® hielp me aan werk bij een gemeente’

Martina

Maandag® stelt haar professional centraal. Hierbij bieden we coaching en persoonlijke begeleiding. Toen Martina van Overloop bij Maandag® aanklopte, miste ze de nodige werkervaring en een netwerk, want ze was net naar Limburg verhuisd. Maandag® zag haar kwaliteiten en hielp Martina op weg. 

“De liefde heeft me naar Limburg gebracht”, vertelt Martina. “Mijnvriend Glenn kwam ik voor het eerst tegen op de Politieacademie in Apeldoorn”, vertelt ze verder. “Ik studeerde Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) en was bezig meteen minor Politiekunde, over het werk van de politie. We hadden een feestje en daar was opeens Glenn… niet lang daarna hadden we een relatie.” 

Nieuw werk vinden

Inmiddels is het bijna een jaar geleden dat Martina naar het Limburgse Stein verkaste om met Glenn te gaan samenwonen. “Het was voor mij een grote stap, het voelde dubbel”, blikt ze terug. “Ik vond het heel fijn om na een jarenlange weekendrelatie te kunnen samenwonen. Maar ik had in Leiden, waar ik gestudeerd had, mijn hele sociale leven. Iedereen woont daar, mijn familie en al mijnvrienden. Dat was niet makkelijk.” Daarbij moest Martina in haar nieuwe woonomgeving op zoek naar werk, zonder eigen netwerk in de buurt. Ook dat leek geen eenvoudige opgave. “Eerst heb ik een tijdje meegewerkt aan het bron- en contactonderzoek van de GGD, ter bestrijding van de coronapandemie. Dat was een mooie tijdelijke oplossing. Ik had werk en kon me nuttig maken in de coronacrisis. Maar voor mij was duidelijk dat ik uiteindelijk weer iets wilde doen dat aansloot op mijn studie SJD.”

Eerste opdracht

Bij haar zoektocht naar werk belandde Martina op de website van Maandag®. Hier vond ze een uitgebreid aanbod van vacatures in het sociaal domein bij de overheid. Martina solliciteerde en werd al snel gebeld door Laura, recruiter bij Maandag®. “Dat was meteen een heel prettig gesprek en we hielden contact. Laura hield me op de hoogte van vacatures; dit leidde tot mijn eerste opdracht die aansluit op mijnstudie SJD.” Martina werkt nu bij Kompas, de sociale dienst voor de gemeenten Simpelveld, Beekdaelen en Voerendaal.  Hier behandelt ze de aanvragen van ondernemers die vanwege de coronacrisis een beroep doen op financiële regelingen waaronder de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Deze regeling voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. “Hoewel de samenleving van het slot gaat en weer gaat draaien, zien we dat veel ondernemers nog gebruik moeten maken van de Tozo. Ik heb een groot deel van hen gebeld om te inventariseren hoe het met hen en hun onderneming gaat. Vaak zijn het ondernemers die nog steeds niet open kunnen. Muzikanten bijvoorbeeld, die veel voor evenementen doen. Een eigenaar van een escaperoom waar de anderhalve meter niet kan worden gewaarborgd. Of een leverancier van landbouwproducten voor de horeca, die voorlopig geen contracten durven af te sluiten.” 

Werkervaring opbouwen

Uiteindelijk zal de Tozo niet meer door het kabinet worden verlengd. “Mijn huidige opdracht zal dan ook ophouden. Ik heb een jaarcontract bij Maandag®, zij zoeken dan een nieuwe passende opdracht voor mij en betalen mij ondertussen door. Heel fijn, dat geeft een stukje zekerheid. Mijn volgende opdracht zal waarschijnlijk ook weer binnen het sociaal domein liggen. Bijvoorbeeld als klantmanager Werk en Inkomen, of misschien in de richting van schuldhulpverlening. Toen ik bij Maandag® begon, had ik nog weinig werkervaring binnen het sociaal domein. Ik heb tijdens mijn studie wel stage gelopen bij een gemeente, maar dat lag inmiddels alweer zes jaar achter mij. Het is best lastig om zelf binnen te komen bij gemeenten omdat ze vaak minimaal drie jaar werkervaring vragen. Die bagage had ik niet. Ik ben dan ook blij dat ik die werkervaring nu kan opbouwen dankzij Maandag®. Dat is top!”