Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

‘Ik miste ervaring, maar Maandag® ging voor me op zoek’

farah-professionals-verhaal-maandag

Farah Karimbaksh, student Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, wilde graag ontdekken of het onderwijs wel wat voor haar was. Ze kreeg via Maandag® de kans om naast haar studie praktijkervaring op te doen als onderwijsassistent op een basisschool. Ze staat nu met veel plezier voor de klas én stimuleert samen met Maandag® ook andere studenten om het onderwijs in te gaan.

Farah was op zoek naar een baan naast haar studie. Geen weekendbaan in een winkel zoals ze eerder had, maar iets in haar studierichting waarbij ze op een school de kans zou krijgen met kinderen te werken. Maar, zo vroeg ze zichzelf af: zat het onderwijs wel op haar te wachten? “Als student aan de universiteit miste ik praktijkervaring, ik had nog geen stage gelopen. Toch ging ik op zoek. Ik kwam op de website van Maandag® een vacature tegen voor onderwijsassistent. Eigenlijk werden er pabostudenten gevraagd en die hebben meer ervaring dan ik. Maar ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en reageerde.” 

Open blik

Hoewel Farah inderdaad ervaring miste, ging de recruiter van Maandag® er met een open blik in. Zegingen samen op zoek naar mogelijkheden voor Farah in het onderwijs. Farah: “Er was bovendien nog weinig respons op de vacature en misschien waren er scholen die vanwege het lerarentekort openstonden voor iemand met weinig ervaring. Wat bleek: binnen een week waren er tot mijn verrassing al meerdere scholen die mijn gebrek aan ervaring geen belemmering vonden. Ik kon zelfs kiezen.” 

Veel vrijheid

Farah werkt nu een half jaar als onderwijsassistent. “Het is heel leuk. Ik help leerlingen in de bovenbouw die moeite hebben met rekenen, spelling, begrijpend lezen, Engels… Heel afwisselend dus. De kinderen zijn er blij mee, vanwege de coronamaatregelen liepen zij enorme achterstanden op. De ene keer ondersteun ik een kind individueel, de andere keer in groepsverband. Dat is afhankelijk van de behoefte van een kind. Daarin krijg ik veel vrijheid van de school. Daarnaast doe ik nog andere taken waar leerkrachten zelf niet aan toekomen. Dat doe ik met veel plezier en ik weet nu heel zeker dat ik later ook echt voor de klas wil komen te staan.” 

Een geslaagde match

De match die via Maandag® tot stand kwam, valt om nóg een reden geslaagd te noemen. Farah bracht haar studieadviseur met Maandag® in contact waardoor nog meer studenten van haar opleiding kozen om als onderwijsassistent aan de slag te gaan. “Maandag® kreeg er dankzij mij in een week tijd tien onderwijsassistenten bij. De vacature waarop ik ben aangenomen is binnen mijn faculteit op het intranet gezet en tot op de dag van vandaag reageren daar nog steeds mensen op.” 

Ben je op zoek naar een baan in het onderwijs? Maandag® gaat graag samen met jou op zoek naar een goede match. Neem een kijkje bij onze onderwijs vacatures.