Skip to footerSkip to content
Zin in Maandag®

‘Ik kies er bewust voor om mijn tijd te besteden aan mensen en werk waar ik energie van krijg’

professional-maandag-vast-contract-laurence

Ondernemend, sociaal en super gedreven; beleidsadviseur Laurence Haack uit Burgh-Haamstede is het type dat graag haar eigen pad bepaalt. Toen zij vorig jaar de diagnose breed uitgezaaide borstkanker kreeg was dat zeker schrikken, maar Laurence liet zich niet uit het veld slaan. “Ik kijk naar wat er wel kan, en dankzij de flexibiliteit van Maandag® en de gemeente Nissewaard kan er veel”. 

Laurence kwam in september 2021 ‘via via’ bij Maandag® terecht. “Er was meteen een klik’’, vertelt ze. “Maandag® heeft een netwerk in de publieke én commerciële sector.’’ Een perfecte combinatie voor Laurence, die haar commerciële functie al ruim twaalf jaar combineert met haar functie als gemeenteraadslid in de gemeente Schouwen-Duiveland. “Bovendien is er bij de gemeente Nissewaard een no-nonsense mentaliteit van aanpakken en doorpakken.” 

Het cv van Laurence is niet bepaald traditioneel. Zij runde 10 jaar haar eigen restaurant, tuigde voor het ROC een re-integratietraject op, werkte als clustermanager voor Woonzorg Nederland en zette zich vervolgens twee jaar in als beleidsadviseur Wonen bij de gemeente Veere. Als gemeenteraadslid heeft ze al jaren het Sociaal Domein in haar portefeuille en ook als beleidsadviseur wilde ze graag de overstap maken naar dit beleidsterrein. Die kans kreeg ze in de functie als beleidsadviseur Sociaal Domein via Maandag® bij de gemeente Nissewaard. 

Je gaat bewuster met je tijd en energie om

“Toen ik in januari 2022 te horen kreeg dat ik ongeneeslijk ziek ben, was dat natuurlijk een flinke klap. Maar ik wist vrijwel direct dat ik niet bij de pakken neer wilde gaan zitten”, zegt Laurence resoluut. “Juist als je dagen niet meer oneindig zijn, is je tijd kostbaar en ga je bewuster met tijd en energie om. Ik besteed mijn tijd bewust aan mensen en dingen waar ik energie van krijg en richt ik mij op wat er wél kan. De behandelingen slaan gelukkig goed aan, ik heb inmiddels meerjarig perspectief en heb besloten om mijn kanker te zien als een soort chronische huisvriend.”

Dankzij deze bewonderenswaardige instelling kan er gelukkig nog veel. Laurence wil gewoon werken en de persoon blijven dat ze is en was. “Ik heb een ziekte, maar ik ben niet mijn ziekte. Elke dag die me nog gegund is maak ik er wat van. Dat geeft kracht en past bij wie ik ben.” 

Doen wat bij je past

Tegen haar collega’s en haar omgeving is Laurence vanaf het begin heel open geweest over haar ziekte, wat haar nuchtere, no-nonsense karakter onderstreept. “Mensen in mijn omgeving weten het gewoon; juist door er geheimzinnig over te doen zou het ongemakkelijk worden voor mij.” Ze realiseert zich heel goed dat niet iedereen die ernstig ziek is er op die manier mee om gaat of mee om kan gaan. “Als je ernstig ziek bent dan moet je jezelf op één zetten en doen wat bij je past en wat goed voelt voor jou in jouw eigen situatie. Dit past bij mij, maar dat is voor iedereen anders.”

Ik kan prima werken

Laurence is dankbaar voor de flexibele houding van zowel Maandag® als de gemeente Nissewaard. Met Maandag® heeft ze af kunnen spreken dat ze medisch verlof op mag nemen voor haar ziekenhuisafspraken. Bij de gemeente Nissewaard mag ze veel vanuit huis werken en haar 36-urige werkweek flexibel indelen. Haar contract bij Maandag® en haar opdracht bij de gemeente Nissewaard werd ondanks haar ziekte natuurlijk gewoon verlengd. “Ik voel me niet ziek en kan dus prima werken. Maar als Maandag® en de gemeente Nissewaard minder flexibel waren, of als Maandag® mijn tijdelijke contract niet verlengd had, dan was het voor mij lastig om een andere baan te vinden. Dan had ik nu waarschijnlijk, gezien mijn diagnose, in de ziektewet gelopen en werkloos thuis op de bank gezeten.” 

Er is oog voor de mens achter de professional

Dat Maandag® zich zo flexibel opstelt, heeft volgens Laurence ook te maken met het feit dat Maandag® een ambitieus bedrijf is met een positieve, frisse instelling heeft. Er wordt gedacht in uitdagingen en kansen, maar er is ook oog voor de mens achter de professional. Dat maakt dat  Maandag®, net als Laurence zelf, kijkt naar wat er wél mogelijk is en zich daarop richt. Ze heeft daar regelmatig contact over met recruiter Joris Peeters die haar eerste aanspreekpunt is bij Maandag®. Laurence geeft aan dat Maandag® een moderne werkgever is die bij veel mensen past. “Eigenlijk bij iedereen die zin heeft om te werken, zich wil ontwikkelen, het leuk vindt om bij verschillende organisaties binnen te kijken en positief in het leven staat.” 

Lees meer inspirerende verhalen in onze blog. Meer weten over Maandag®? Check onze diensten of neem direct contact met ons op.